1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Na twardym dysku Xbox One mieści się tylko 362 GB danych

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Grudzień 10, 2013.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]



    W listopadzie donosiliśmy, że właściciele Xbox One będą mieć do dyspozycji zaledwie 392 GB. Tak wynikało z analizy twardego dysku, przeprowadzonej przez redaktorów iFixit. Okazuje się niestety, że na głównej partycji HDD jest jeszcze mniej miejsca.

    IGN postanowiło sprawdzić, ile danych dotyczących gier i aplikacji mieści się na Xbox One. Okazuje się, że maksymalna "waga" zainstalowanych tytułów to 362 GB. Warto przypomnieć w tym kontekście, że największe tytuły przeznaczone na nową konsolę Microsoftu zajmują ok. 40 GB. W takim przypadku na dysku zmieściłoby się 9 pozycji.

    Microsoft zapowiedziało, że w przyszłości będziemy mogli podłączać do XONE dyski zewnętrzne (USB 3.0). Nie wiadomo jednak jeszcze, kiedy dokładnie zostanie udostępniona taka aktualizacja firmware'u.​


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    dlatego ja czekam na wersje 1TB albo 2TB bo prędzej czy później owe będą, co to jest 500gb w 2013r ? gdzie gry ważą po 30gb na next-geny, a coraz więcej ludzi kupuje gry z marketplace
     
  4. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie prosciej bylo dac prosta mozliwosc wymiany hdd ;]
     
    1 osoba to lubi.
  5. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oni po prostu zakładają że frajer. . .sry gracz kupi grę za 300zł przejdzie ja w 5/10h i wyzuci. Zakładając że się kupuje 1/2 gry w miesiącu to mamy aż 30 dni na ich przejście, więc miejsce na 9 gier nie jest żadnym problemem jak dla mnie. Inna sprawa jeżeli lubimy wracać go swoich gier, wtedy rzeczywiście 9 pozycji to mało, na X360 mam np. GTA5, F4, FH, H3, i już mam o tyle slotów mniej.

    Wedłóg mnie to dysk powinien być osobno, nie powinien być integralny, kupując konsole sami wybieramy jaki dysk chcemy, jedne potrzebuje 2TB a inny się zmieści na 250...
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zanim XO będzie w Polsce to może wypuszczą wersję 1TB :) W takim przypadku już więcej tytułów się zmieści i być może nie będzie problemów z brakiem miejsca.
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W zupełności wystarczy dla legalnych użytkowników, nie ma potrzeby instalowania wszystkiego jak leci. I przy piracie to mało.... a kiedy taka era nadejdzie to ms już te dyski zwiększy bo np. 320gb na 360 na piracie to mega mało.
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1661
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    @UP

    Wystarczy? Nie sądzę :)
    Jak ktoś mieszka poza granicami Polski, gdzie gry nie kosztują fortuny tylko trochę większe drobne to zapewniam Cię, że nie wystarczy.
    Bardziej nie będę się rozpisywał na temat kosztów itp itd - bo nie ma sensu :)

    ---


    Wg. mnie to bardzo złe posunięcie. Ale bardzo dobre dla M$. Chcesz mieć większy dysk to leć do serwisu by Ci zmienili, nie chcesz tak? To kup nową wersję XO v2 z większym dyskiem itd. Dobry punkt na zwiększenie sprzedaży.

    PS4 natomiast zrobiło tak jak w przypadku PS3. Dali dysk tak, że można go sobie spokojnie wymienić nie otwierając całej konsoli = nie tracąc gwarancji.
     
  9. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    Coraz bardziej czekam na RGH i tym podobnego,nie bede kupowac orgianlnego dysku 3 razy drozej (jesli nie bedzie mozliwosci wpiecia swojego dysku)
     
  10. Shiniox

    Shiniox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Up

    Ale już się da podpiąć swój dysk, chyba .. cos takiego bylo na 4um
     
  11. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    A gry dzialają z zewnetrznego dysku?
     
  12. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W X360 także dyski M$ były tragicznie drogie pamiętam jak miałem 20GB używkę z allegro za 100zł a chciałem kupić 120GB to kosztował 500zł tylko wtedy gier się nie instalowało. Takie dyski 120GB do laptopa to kosztowały max 200zł

    Mogli by zwiększyć limit z 32GB do 96GB ale skoro każda konsola jest wyposażona w dysk to bardzo wątpliwe, nie wiem nawet czy XO ma możliwość instalacji gier na dysku USB, to nie X360 że był przedawny bez dysku czy z flash 4GB że rzeczywiście musieli coś zrobić bo by ich zagryźli gracze.


    Także o tym czytałem, podobno po podłączeniu swojego dysku np. 1TB konsola normalnie działa, trzeba tylko przenieść pliki ale tracimy gwarancję.

    W zasadzie to plus jak i minus, przez to że dyski są za plombą nie zastosowano zabezpieczeń.
     
Wczytywanie...

Poleć forum