1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Na zasilacz świeci się zielona kontrolka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WeedMan, Listopad 17, 2010.

  1. WeedMan

    WeedMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie jak podłączę zasilacz od xboxa mam pomarańczowa kontrolkę a jak włączę konsole świeci się na zielono i mam pytanie czy może to być przyczyną dlaczego nie mam obrazu na telewizorze jak włączę xboxa mam czarny ekran i tylko jak włączę to słysz początkowy dźwięk jak jest logo xboxa
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Muciek

    Muciek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Oglądasz przez wejście HDMI czy zwykły port?
     
  4. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    może to problemy z gpu lub hana/ana ,jaką masz wersje ix'a
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    odwróć zasilacz i przeczytaj co oznaczją kolory kontrolki. pomarańczowa - czuwanie, zielona - power on, czerwona - awaria.

    sprawdź podłaczenie kabli i opisz jak masz podłaczone do TV.
     
  6. WeedMan

    WeedMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox jest podłączony pod telewizor panoramiczny kablem kabel Component HD-AV
     
  7. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Sprawdz czy dobrze podlaczyles kabel do telewizora ew dobrze wybrales opcje wyswietlania na telewizorze tudziez konsoli.Zasilacz wyswietla prawidlowo kontrolki.
     
  8. Gorsag

    Gorsag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Sama lampka na zasilaczu(zielona czy żółta) nic nie robi w tym przypadku... musi być coś na rzeczy z połączeniem (ustawieniem tv/kablem itd) lub z wyjściem konsoli...
    Bo tak jak kolega napisał, kolor diody zasilacza zmienia się na zielony gdy konsola jest ON, a na żółty gdy jest OFF(czuwanie). Także poszukaj w połączeniu TV-KONSOLA, w ustawieniach TV itd.
     
  9. WeedMan

    WeedMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kable podłączyłem jeszcze raz więc są dobrze podłączone i to nic nie daje opcje wyświetlania na tv też są dobrze wybrane bo zawsze tych opcjach grałem i nie miałem żadnego problemu
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    możesz jeszcze sprawdzic czy cos da przywrócenie ustawień fabrycznych obrazu

    zresetuj ustawienia obrazu -

    wciśnij klawisz sync na konsoli
    i trzymając go włącz konsolę
    i nie puszczaj zanim się
    nie uruchomi całkowicie.

    jeżeli bez zmian to spróbuj na innym TV podłączyć xboxa
    lub spróbuj na innych kablach ,może sa uszkodzone
    odłącz też dysk i spróbuj odpalić bez dysku i bez płyty w napędzie

    jeżeli nadal brak obrazu to dzwoń na infolinię i zgłoś do naprawy gwarancyjnej - jak masz
     
  11. WeedMan

    WeedMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no zrobiłem wszystko tak jak pisałeś i bez zmian a nawet podłączałem do monitora od kompa w wczoraj i też nie działała a gwarancji już nie mam bo konsole mam już od 2006 r
     
  12. piter889

    piter889 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na wtyczce, ktora jest przy samym x'ie przelaczyles TV na HD ? taki przesuwnik tam jest.
     
  13. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pewnie z GPU coś padło , albo wejście od telewiozra , weź sprawdź czy jak podłonczysz w to wejście co innego i czy też będzie czarny ekran.A jak nie to chyba najlpeszym rozwiązaniem dla ciebie , to kupić Jasper'a i grać spokojnie.
    Ja tak zrobiłem.
     
  14. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wygląda na uszkodzenie GPU tylko rebaling pozostaje za około 200,-
    lub sprzedaz konsoli na części [oddzyskasz jakies 250/300zł]
    i zakup nowej jaspera za 599,- w sklepie z gwarancją
     
  15. WeedMan

    WeedMan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra to chyba będę musiał sprzedać x szkoda bo bym sobie pograł ale dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum