1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nagle przestały działac gry z xgd3

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez snake68, Listopad 17, 2011.

  1. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    serwus
    mój kolega który nie jest użytkownikiem forum na następujący problem.
    jak w temacie przestały mu działać wszystkie nowe gry.
    konsola jest przerobiona LT 2.0,najnowszy dash.
    rano odpalił nowego assassyna i wszystko było OK,wieczorem pograł w multi MW3 i znowu chciał włączyć assassyna.....i lipa
    konsola odczytuje grę ale po starcie pojawia się słynny komunikat o błędzie że płyta nie jest obsługiwana.
    wszystkie gry są zanistalowane na dysku,Live działa.nie pomogło ponowne nagranie nowego assassyna,sytuacja się powtarza.
    stare gry działają,oryginały też.

    proszę o pomoc,sugestie w tej sprawie.
    może ktoś na forum miał podobny problem i udał mu sie go rozwiązać

    pozdro dla wszystkich
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    pewnie sciagnal jakas aktualke z liva
     
  4. kokakoala

    kokakoala Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wczoraj miała miejsce cicha aktualizacja pliku dae.bin. Inna dla każdej konsoli. Poczytajcie na c4evaspeaks.com
     
  5. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    First and foremost, a warning — at this current time it is advised that you stay offline and avoid playing any AP2.5/XGD3 backups. It has been confirmed by the team that the dae.bin is now being silently updated on all LIVE-connected boxes.

    This update is not being deployed via a SystemUpdate or TitleUpdate, but rather occurs in the background without any visual indication or prompt to the user. As such, there is no means by which it can be cancelled or avoided, other than not connecting to LIVE. If you’ve connected to LIVE in the past 24 hours, your system has likely already been updated with a changed dae.bin.

    All AP2.5/XGD3 backups that contain the now older AP25 replay data will fail the system’s AP2.5 challenges and indeed flag your system (the flagging has also been confirmed by the team).

    Like our news a few days ago, the dae.bin is now being changed by way of an appended challenge table in the same manner on current retail dashes (13604) as it is on the preview dash (14686), however the content of the challenge tables differ. The team has determined that the appended challenge table appears to be unique per console and contains indentifying information. This means that everyone’s dae.bin is different, and can potentially be traced back to your specific console. Therefore, sharing your dae.bin with others is not advisable.

    More info to come.
     
  6. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli w skrócie, m$ zmienił zapytania o ap25 w czasie gdy konsola została podpięta do live (bez jakiejkolwiek aktualizacji dasha czy gry). Nie działają backupy xgd3, nie działają gry xgd2 które miały ap25.
    Próba ponownego odpalenia gier kończy się niepowodzeniem i flagą.

    Czyli chyba koniec ixtreme i live. :rolleyes:
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    wczoraj grałem w GoW3 na live a później pograłem w Assassina i wszystko hulało więc nie wiem czy M$ coś tam wykombinował, a poza tym od momentu przerobienia xboxa jestem nastawiony na BANA więc nie będę płakał że mnie zablokowali (grając na kopiach od 4 lat zaoszczędziłem już pewnie na 5-6 nowych konsol :D )
     
  8. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    coś jednak jest nie tak skoro wszystkie gry z agd3 przestały działać....banem tego raczej nie można nazwać, bo live działa.
    pewnie to tylko kwestia czasu.
    czy na chwilę obecną jest jakieś rozwiązanie dla tego problemu?
    nie mówię tu o kupnie nowej konsoli.

    edit; rano koledze Live normalnie chodzi,stare gry też
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    A jak miał nagrane gry z XDG3? na nowym LiteOn'ie z iXtreme_Burner_Max od C4eva czy na starych nagrywarkach? Bo wydaje mi się że to jest istotne i może to jest przyczyną, bo ja wszystkie gry z XDG3 mam wypalone na LiteOn'ie i wszystkie działają mimo że wczoraj miałem aktualizacje na live
     
  10. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    gry wypalone nowym ihas124 B z iXtreme_Burner_Max od C4eva
    konfiguracja IMGBurna prawidłowa,prędkość nagrywania x 2.4
    nośnik tylko Verbatim.
    jak pisałem wyżej,wszystko działało do wieczora.
    po zmianie na assassyna R. już żadna gra się nie uruchomiła.
    kopie z AP25 nie były sprawdzane,LIVE normalnie działa.
    Graliśmy w GoW3 na oryginale.

    temat rozwojowy na stronie c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks
     
  11. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Potwierdzam - konsola wczoraj podłączona do live - dzisiaj ani ap 2.5 ani xgd3 nie działa ;/

    Dae.bin jest indywidualne dla każdej konsoli - oznacza to strome schody ;/
     
  12. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl

    Ciekawe czy w tym wypadku pomógłby wcześniej zgrany NAND z origiem (przed aktualizacją), a następnie ponowne wgranie po aktualizacji.

    Nie mam w tym momencie konsoli na której mógłbym to sprawdzić, ale do końca tygodnia potwierdzę to co napisałem.
     
  13. xb0x

    xb0x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój box też złapał flagę :|

    Mam takie pytanie, czy ktoś testował oryginały XDG3 po tej cichej aktualizacji? Działają?

    Być może jest jeszcze szansa reflasha do oryginalnego fw i przejścia na oryginały :) ...bez bana.
     
  14. Rumc4js

    Rumc4js Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Józefów
    Z oryginałami nie powinno być problemów. Też dostałem flagę, nie działają starsze gry ap2.5(halo reach, mw2, ac:b) i nowe jak mw3 z ap2.5 xgd 3, natomiast BF 3 i Forza 4 działają.Teraz się zastanawiam czy wszystkie gry xgd3 mają ap2.5??
     
  15. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak wszystkie gry maja ap 2.5 t jest na liscie https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AmtrXBZ5bMbGdEZYN1JScjFnMGNncF9JSWs3VmhBNXc

    Use your originals if you want to play on Xbox Live.

    Tylko na dana chwile mozemy uzywac orginaly. od wczoraj ms zmienil sektory tablic challenge gier przez live.

    (Updated 2011/11/16)
    1.AP25 backups (see the list of AP25 games) that are not patched with AP25 replay data will fail the normal AP25 challenges outright. (The normal AP25 challenges from the DAE table are still being performed along with the new random "AP26" challenges.)
    2.AP25 backups that are patched with old/incomplete/bogus AP25 replay data will fail the normal AP25 challenges outright.
    3.AP25 backups that are patched with current AP25 replay data will fail the normal AP25 challenges outright when the DAE table is updated again. So far the DAE table has only been updated through system (dashboard) updates but it could possibly be updated by other means.


    If your DAE.bin has already been silently updated, AP25 backups that are patched with current AP25 replay data will fail the normal AP25 challenges outright! Note that all XGD3 games use AP25.

    Musimy czekac na nowe patche i na nowo wypalic ale to trzeba poczekac.

    Update 2011/11/16:
    DAE.bin is being silently updated through Xbox Live with an additional challenge table! This happens on the current public dashboard version 2.0.13604.0 and there is no confirmation dialog or any known means to prevent it besides disconnecting your console from the internet.

    z dashem 13604 trzeba wylaczyc live. OFFLINE
     
  16. Rumc4js

    Rumc4js Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Józefów
    To możliwe że ta lista jest błędna Battlefield pomimo flagi i nowego ap25 działa bez problemowo na live lite-on LT+2.0
     
  17. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeden temat został godzinę temu zamknięty, to nowy otworzyli... Naprawdę na tym forum sami idioci, którzy nie potrafią poszukać informacji?

    Raj dla trolli...
     
  18. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    odpaliłem dzisiaj xenonka z napędem samsunga i wszystko śmiga az miło. Wiadomo, samsungi nie maja obsługi AP25 i jest na nie soft lt 2.0. Nikt nie chciał go kupić za grosze, a teraz sie przyda na te cieżkie czasy na live ;)
     
  19. Rumc4js

    Rumc4js Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Józefów
    Przyczytaj moje posty i się zastanów...
     
  20. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    kolejny chłopczyk uważający się za lepszego od innych.
    o 3.45 nad ranem nie znalazłem podobnego tematu,mimo skorzystania z szukajki.
    zostaw swoje wypociny na straganie z rzodkiewkami.....
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    to dziwne bo dalem Ci odp poza tym trzeba byc debilem zeby sie nie domyslic
     
Wczytywanie...

Poleć forum