1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagminny problem z portem 3074 - brak pomysłów, może ktoś mnie oświeci.?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krisroza, Październik 4, 2010.

  1. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    Konsola nowa, nie przerabiana, nie podłączana do neta, nie rejestrowana, przywieziona z UK, jedynie dysk oryginalny dokupiłem w Polsce.

    Mam ustawiony region i język - Polska, czy muszę mieć konto na Live żeby przejść test łącza pozytywnie?
    Miałem możliwość tworzenia avatara, a gdy połączyłem z netem i zaproponowało pobranie nowego softu, to po restarcie XBOXa możliwość ta zniknęła, oraz wyświetlił się komunikat wspomniany wyżej(błąd połączenia itp odblokuj port 3074).

    ... dzwoniłem do NETIA i powiedzieli że nie blokują żadnych portów, wszystko open

    Ustawiłem WRT54GS (soft DD-WRT micro) w tryb CLIENT brige (nim odbieram WiFi w domu dla konsoli) - WAG325N (rozsyła WiFi po domu i jest modemem dla przyłącza NETIA) przyznaje IP dla XBOX, i na ustawieniach auto wszystko działa jak do tego punktu. XBOX pobiera IP i DNS automatycznie, ja widzę to IP w ustawieniach WAG325N i pod ten adres otwarłem porty, Włączyłem DMZ, wyłączyłem firewall.
    XBOX łączy się i zatrzymuje na ścieżce INTERNET ----- XboxLive, gdy zielona kreska dojdzie do 1/3 długości wyświetla że znalazł nowy soft i czy aktualizować, robię tak i..... z czasem wywal błąd połączenia z raportem takim jak powyżej (problem z portem 3074).
    Może ma ktoś link z wyjaśnieniami oznaczeń błędów, bo mi się pomysły kończą.
    Oto raport błędów:
    W:0000-000B
    X:0001-8005
    Y:22A0-4000
    Z:8015-1002
    ID:0006-0001 lub FFFF-FFFF (w zależności od okna w którym sprawdzam raport)

    Koledzy pomóżcie, bo jestem powoli skłonny zakupić przystawkę WiFi M$ :)

    acha jeszcze mi się przypomniało nie wiem czy ma to znaczenie, gdy wejdę w setup WAG325N to przy adresie zablokowanym dla konsoli czyli 192.168.1.100 widzę mac urządzenia WRT54GS a nie samej konsoli która korzysta z tego adresu. Gdzieś coś trzeba zmienić żeby był mac XBOX, czy zostawić jak jest?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    Rzadko się zdarza aby posty na tym forum pozostawały bez odpowiedzi, widać mój problem przerósł wszystkich. Liczyłem na pomoc osób które być może mają WAG325N o wskazówki i sugestie co mają skonfigurowane i jak. Nie mam pojęcia dlaczego mam problem z portem 3074.
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    hmm.. nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale nie moze ci sciagnac nowej aktualizacji

    sciagnij dashboard 9199 (na forum jest) zainstaluj i sprawdz wtedy
     
  5. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    na aktualizacji mi nie zależy szczerze mówiąc, bardziej mnie męczy problem z portem 3074, a jak to wygląda u Was, gdy odmówicie aktualizacji to test połączenia idzie dalej czy też wywala błąd po odmowie?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie pobierzesz update nie połączysz się z xbox live. Zrób sobie statyczne adresy ip i odblokuj porty dla xbox 360 tcp\udp 3074 i udp 88
     
  7. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    Z tym że ta moja konsola już jest z dashboard D:2.0.9199.0-K:2.0.9199.0 nie mam pojęcia co ustawić w tym WAG325n nawet włączenie UPnP nic nie daje nadal błąd portu 3074
     
  8. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    A ta konsole masz podlaczona za pomoca wifi czy zwyklego kabla?
    Moze nie masz problemu z portem tylko samym wifi, i na przyklad konsola po chwili sie rozlacza i podlacza ponownie do sieci, dlatego tez przerywa ci aktualizacje.
    Jesli laczy sie z live i pisze ze ma nowy soft do sciagniecia to po co kombinujesz z portami?

    Na poczatek zapnij konsole na kablu do routera i sprawdz czy bedzie dzialac.
    Jesli bedzie, to znaczy ze probblemem jest WiFi. Moze router sie grzeje i cos mu sie wywala. Moze ustaw kodowanie w routerze na mniej obciazajace (WEP zamiast WPA) albo wylacz zupelnie na czas testow. Itp...

    Jesli nic nie ustawiales samemu, zeby router blokowal ci jakies porty itp... to na domyslnych ustawieniach nie powinno byc zadnych problemow. Zapinasz i dziala.
     
  9. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    tak łączyłem za pomocą Wifi teraz robię próby po kablu (kabel prosty) i jest gorzej niż było, bo mam problem już na etapie DNS, powiedzcie jakie DNS'y ustawiacie, czy to te jakie ma dostawca internetu (NETIA), czy XBOX Live ma jakieś własne DNS'y - wyskakuje mi że nie"... witryna xbox live nie zmienila serwerów dns " czy jakoś tak. Acha UPnP ma być na WŁ czy WYŁ.?
     
  10. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    OKI problem rozwiązany, problemem był WAG325N tzn jego awaria, okazało się że mimo włączonego DHCP nie przydzielał adresów IP, jak i na sztywno nie wpuszczał nikogo, wygląda tak jak by siadła możliwość sterowania routerem przez kabel (mimo zabezpieczeń wyłączonych - nie aktywnych), WiFi działa normalnie. Zapiąłem modem - router od NETIA ASMAX AR1004g , wszystko na auto i poszło bez problemu (połączenie po kablu), pobrało nową aktualizację (mam avatary), mogę się zarejestrować w XBOX live. Więc wszystko jak chciałem. Wie ktoś może kiedy XBOX Live ruszy w Polsce ?

    Aha i jeszcze dodam na przyszłość dla zainteresowanych, jeżeli w czasie sprawdzania konfiguracji sieci wyskoczy Wam że jest nowe oprogramowanie do pobrania, a następnie anulujecie aktualizacje, to zawsze wywali błąd portu 3074.
     
  11. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    Odgrzeję trochę temat dla osób mających problem z WAG325N.
    Jak opisywałem powyżej WAG325N uległ awarii, jego usterka polegała na tym iż nie przydzielał adresów IP po kablu, przy zmianie prędkości łączenia na karcie sieciowej na 10Mb/s połączenie zostało nawiązane. WiFi śmigało bez zastrzeżeń.

    W ostatnich dniach miałem trochę czasu i powróciłem do WAG325N, gdyż byłem z niego zadowolony (b.dobry zasięg WiFi)

    Rozebrałem sprzęt, i co się okazało ?

    6 kondensatorów było napuchniętych, naocznie stwierdzając wymagały wymiany.
    Po wymianie wspomnianych kondensatorów ( zastosowałem z napięciami o krok wyższymi dla każdego), router odzyskał swoją 100% sprawność. Śmiga wyśmienicie, przydziela IP z automatu jak i po wpisaniu ręcznym.

    Koszt naprawy 10zł.
     
  12. snaco

    snaco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma mocnych

    JA też się podłączę pod ten temat. To mój pierwszy post i chciałbym się na wstępie przywitać.

    Mam problem z podłączeniem się do XBL . Jednak jest to problem baaardzo nietypowy.
    Od początku jednak. Klocka mam podłączonego przez oryginalny bezprzewodowy adapter Wifi do mojego bezprzewodowego routera TP-Link. Dostawca internetu to ASTER .
    Ustawiłem sobie sztywny adres ip w konsoli i routerze (wczesniej mialem na auto) . Wynika to z faktu ze mam dosc zaawansowany router i moge sterowac przepustowoscia lacza. Chcialem zeby x-box mial przydzielany najwiekszy priorytet nawet jesli sciagam cos torrentem na kompie.

    W momencie kiedy wlaczam xboxa (mam ustawione auto logowanie na swoim profilu) uruchamia mi sie moj profil ale nie łączy z XBL. Kiedy wejde w odpowiednia zakładke i zrobie zeby polaczyc to się nie da. Wywala mi komunikaty ze jest blad i zeby sprawdzic polaczenie itd itp. Dochodze do momentu gdzie sprawdam polaczenie (w tym celu konsola informuje ze alby to zrobic trzeba sie wylogowac z profilu)) i wszystko fajnie.... konsola laczy sie z routerem - routerz internetem - a internet z XBL. Wyskakuje mi jednak błąd

    W: 0000 - 0021
    X: 0001 - 8005
    Y: 20A8 - 4800
    Z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF

    kiedy wejde teraz w swoj profil to konsola laczy mi sie z XBL. Tylko że ja bym nie chcial za kazdym razem przechodzic tej szopki ze sprawdzaniem polaczenia.... tylko zeby laczylo sie od razu....

    mozecie pomoc? co robic ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum