1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrałem Gre (Assassin II) na płyte Verbatim lecz ona nie działa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mipie, Maj 13, 2011.

  1. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, tak jak w temacie, nagrałem grę "Assassin II" na płytę sprawdziłem inne gry wcześniej jakie mam wave okazało się ze wave 4 to nagrałem z takim wave tą gre. Miałem już wcześniej utworzony plik nazwa.dvd wiec go nie tworzyłem. Lecz po nagraniu płyty nie widzi mi gry xbox pisze mi tylko "Otwórz DVD" czym jest to spowodowane? Może miałem jednak złe wave czy co?

    Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przerobke masz nizsza pwenie niz ixtreme 1.6 a one nie czytaja wave 4. Trzeba obraz przerobic programem ''3rd Wave Patcher''
     
  4. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak sprawdzić jakie mam wave bo ja miałem wcześniej "assassina I" i zrobiłem mu obraz i sprawdziłem go właśnie tym programem "3rd Wave Patcher" i wyszło ze mam wave 4 a ta gra mi działa to nagrałem 2 gre na wave 4 i ona mi nie działa.
     
  5. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wiem jak to dokladnie jest ale ja mam lt+ i np. black ops mi nie chodzi dobrze nagrany a inne chodza np nfs hp. Musisz nagrac zmieniajac wave 4 na 3 lub nizszy i zobacz czy bedzie dzialalo.
     
  6. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a o co chodzi z tym ativiti.iso czy cos takiego ?
     
  7. Ceronn113

    Ceronn113 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowogard
    http://xboxforum.pl/iso-f31/activate-iso-jak-dziala-26979.html

    wszystko opisane na temat Activate.iso

    Ja osobiscie posiadam Ixtereme 1.6 lub 1.61 i korzystam z activate.iso i wszystkie gry elegancko wchodzą.
    Jedynie musisz wlozyc najpierw plytke activate.iso i ja odtowrzyc az pojawia Ci sie jakies napisy w roznych jezykach, pozniej wyjmujesz plytke i wkladasz gre.
     
  8. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moi mistrzowie, a jeśli teraz sprawdzę 2 grę ze tez ma wave 4 to oznacza to ze jaki mam ixtream ?

    I wtedy mój assassin 2 który właśnie nagrałem na wave 4 może się uruchomić gdy włożę to płytę a Activate.iso ?
     
  9. paczos

    paczos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    125
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mipe ta gra ma bodajże AP 2.5 i nie uruchomisz jej na swojej przeróbce ani na active.iso i zmiana wave ci nic nie da
     
  10. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale mam od kumpla assassin tyle ze po anglieksu a teraz chciałem nagrać polska wersje, bo angielska mi działa wiec z AP jest chyba ok.
     
  11. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdziłem 2 moje inne gry i mają one wave 3 czyli znaczy to ze chyba złym wave nagrałem tego assassina bo nagrałem wave 4.
    Sądzicie ze jak przerobie ją na wave 3 i wypale to będzie działać ?
     
  12. Karvin

    Karvin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Assassin's Creed: Brotherhood korzysta z AP 2.5. Druga część nie posiada tego zabezpieczenia więc powinno chodzić (w sensie bez LT+).
     
  13. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Ja bym spróbował Activate.iso
     
  14. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz racje, tyle ze mi Assassin I jak i II działa tylko ze ja miałem Assassina I po polsku a II po angielsku wiec chciałem zobaczyć jaki jest klimat II po polsku i nagrałem II wersje polską z wave 4 bo tak mi pokazało na jednej grze co mi działa ze mam wave 4 ale nie działa. Po sprawdzeniu 2 innych gier okazało sie ze mam wave 3 czyli spróbuje nagrac tego assassina II pl z wave 3 i zobaczymy czy bedzie działać.

    Co o tym sądzicie?
     
  15. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Jeśli masz jeszcze jakieś inne gry na płytach które działają to posprawdzać możesz jakie maja wave. Najlepiej Abgx bo on pokaże jeśli była gra przerabiana na niższy wave. Wtedy będziesz miał pewność na który przerabiać. No chyba że chcesz zmarnować płytę to nagraj z Wave 3.
     
  16. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak to sie sprawdza tym abgx ?
    Oraz co bedzie pisać, tzn po czym sie dowiem z jakiego wave na jakie wave było przerobine
     
  17. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    wrzucasz płytę do napędu w kompie wybierasz zakładkę burned DVD i wciskasz launch.
    Jak masz z tym problem to jest opis na forum tego programu
     
  18. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    wkładasz nagraną gre do napędu w kompie włączasz abgx i w imput dajesz burned dvd i i tam gdzieś będzie pisać wave
     
  19. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dasz linka ? bo ja rozumiem to mniej wiecej tylko co bedzie pisac np jak gra była przerabiana z wave 4 na wave 3 albo jeszcze nizej
     
  20. mipie

    mipie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
Wczytywanie...

Poleć forum