1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrałem grę i nie mogę jej zainstalować na HDD Xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adilucas, Marzec 2, 2012.

  1. adilucas

    adilucas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem początkującym użytkownikiem Xboxa. Posiadam wersje Elite Jasper z przeróbką LT 2.0. Na początek powiem, że nagrywałem do tej pory WWE 12, gra odpaliła się i chodzi dobrze, ale podczas 30% instalacji na dysku wyskakuje błąd o brudnej płycie etc. Nagrałem jeszcze Red Dead Redemption wersja dwupłtyowa z dodatkiem Undead Nightmare, i tutaj tak. DVD2 z dodatkiem odpala się ale nie instaluje taka sama sytuacja jak z WWE, za to pierwsza zawiesza się podczas instalacji na 70% i podczas ładowania się pierwszej misji nic się nie dzieje, ładuje sie w nieskończoność a konsola nie czyta płyty bo nie słychać napedu. Używałem płyt oczywiście Verbatimów DVD+R DL, zmarnowałem już 3 plyty na tą DVD1 RDR i postanowiłem, że napiszę na forum bo nie mogę znaleźć przyczyny problemu. Dodam, że nagrywałem programami ImgBurn i CloneCD, przy czym zauważyłem ze kiedy ustawiłem w ImgBurn prędkość 2,4x to wyskoczyło coś ze moja nagrywarka jakby nie obsługuje takiej prędkosci? w CloneCd zaś w logu napisało że rozpoczęto z prędkością 2x ale i tak jak widziałem podczas nagrywania prędkośći sięgały 6x. Jestem juz bardzo zdenerwowany tą sytuacją bo nie chciałbym marnować kolejnych płyt, przeszukałem forum i pół internetu ale nie znalazłem satysfakcjonujących mnie odpowiedzi i porad dlatego liczę ze tutaj mój problem zostanie rozwiązany. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kup sobie nową nagrywarkę. Najlepiej liteon ihas 124b-624b
     
  4. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    A używasz nagrywarki w laptopie czy stacjonarnym?
    Ustaw prędkość 4x jak 2.4x nie łapie.

    I najlepiej ustaw weryfikację płyty po nagraniu, wtedy się dowiesz czy to coś z konsolą czy twoją nagrywarką.
    Najlepiej w imgburn.

    EDIT:

    Próbowałeś parę razy instalować na dysku?
    Zawsze w tym samym miejscu błąd wyskakiwał?
     
  5. LeVak

    LeVak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może głupie pytanie ale po co Ci WWE 12 na dysk ja jestem fanem wielkim ale 3 dni grałem i potem płyty nie wkładałem do napędu znudziła mi się nie wiem czy jest sens instalowania tej gry na dysk moje skromne zdanie :d
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włącz OPC (Tools-->Settings-->Write-->"Perform OPC before write") i ustaw prędkość na 2.4x.
     
  7. adilucas

    adilucas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    używam nagrywarki w laptopie, próbowałem 2 razy instalować RDR ale nie zwróciłem uwagi za pierwszym razem gdzie wyskoczył błąd bo zadowolony myślą ze instalacja dobiegnie końca za chwile poszedłem sobie robić coś do jedzenia, jakiez było moje zdziwienie gdy wróciłem do pokoju i ujżałem komunikat o błędzie ;) 18,40 zł w plecy wyszedłem na tych płytkach, mam nadzieję ze więcej juz nie beede musiał poświęcać .
     
  8. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Spróbuj parę razy zawsze instalować, ja na swoim złomku też tak czasami mam, że muszę płytę ze 3 razy próbować zainstalować.
    Ważne jest to w których momentach wyskakuje błąd, jak zawsze na tym samym procencie to znaczy, że coś z płytą, a jak w różnych to po prostu laser konsoli niedomaga.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj z tą opcją.
     
  10. adilucas

    adilucas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jeszcze dodam, że moja nagrywarka to TSST corp CDDVDW TS-L633C, wiecie moze cos o takim sprzęcie/złomie? :D

    Edit:
    jak tylko kupię nowe płyty to spróbuję z tą opcją nagrać liczę, że się uda, ale to już jutro dopiero się dowiem(y)

    Nagrałem właśnie płytę, w logu wyskoczył komunikat o tym, że napęd nie obsługuje prędkości 2,4x a przynajmniej ja tak zrozumiałem. Na końcu wyszło że średnia prędkość nagrywania wynosiła 4x. Zaznaczyłem tą opcję Perform OPC i ustawiłem prędkość. Właśnie instaluję grę i zobaczymy czy będzie działać

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj. Warn
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szybkość nie ma znaczenia jak ci płyty nie padają na nagrywałem x8 i działały tyle ,że ileś sztuk nagrywarka uwalała co jakiś czas
     
  12. adilucas

    adilucas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i to samo, błąd. Ja już nie wiem co jest grane. Nie mam zamiaru marnować więcej płyt, nie wiem w czym może tkwić problem
     
  13. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na jakich płytach nagrywasz verbatimach? , i wina albo kiepskich płyt albo nagrywarki albo jednego i drugiego
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najprawdopodobniej słaba nagrywarka.
     
  15. kolobambolo

    kolobambolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja sie podepne bo mam ten sam problem . kupilem nowa nagrywarke noweczke wrecz pierwsza plyta sie wypalila Forza4 podczas weryfikacji blad wyskakuje . Probowalem nagrac na dysk i **** "wytrzyj sciereczka" nagrywarka jest ihas plytka jes verbatim . Ktos wie czego to problem ?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Nagrałem grę i nie mogę jej zainstalować na HDD Xboxa

    Wgrane burner max?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. kolobambolo

    kolobambolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak burner maxem
     
Wczytywanie...

Poleć forum