1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagranie gier na X360 - prośba o tutorial

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tomaszek88, Czerwiec 2, 2011.

  1. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak w temacie.

    Wujek google wyszukał mi wiele poradników. Niestety, po 3 dniach prób i 10 skasowanych płytach mam dość.

    Mam Shifta 2 i Dirta 3. Obie nagrywam wg. poradników zamieszczonych tutaj i kilku innych w sieci. Za każdy razem po nagraniu wyskakuje mi w konsoli (odtwórz DVD), a na PC nie działa w ogóle płyta.

    Czy któryś z userów byłby tak dobry i wlepił link lub dokładny poradnik jak nagrać te gry (i nie tylko) aby działały normalnie bez problemów?

    Mam do dyspozycji tą oto stronę:

    http://abgx360.net/download.php

    Co z tego powinienem ściągnąć? Co mi się przyda?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Po pierwsze czym nagrywasz, jaka masz przerobke i jaki dash.
     
  4. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przeróbka ix 1.5. Nagrywam na nowym lapku.
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jak masz 1.5 to musisz patchowac na wave 2. Zrobisz to programem 360WavesPatcher
     
  6. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I po patchowaniu normalnie sprawdzam obraz abgxem i później wypalam imgburnem tak jak w większości poradników czy coś jeszcze muszę zrobić? Coś z tej strony którą podałem się przyda czy tylko abgx?
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Nie. Wpierw przelec abxg, a dopiero pozniej spat**** wavepatcherem. Jak zrobisz na odwrot to abgx przywroci z powrotem wave jaki byl.

    abgx 1.0.5 > wavepatcher > imgburn
     
  8. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przepraszam za pomyłkę. Wersja ix 1.6.

    Zmienia to cos?

    Konsole kupiłem tydzien temu i nie byłem pewny. Sprzedawca mi teraz rozwiał wątpliwości
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jak ixtreme 1.6 to musisz patchowac na wave 3 albo uzywac activate.iso
     
  10. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jedno bądź drugie zadziała na pewno? Sorka za taki grad pytań ale nigdy nie nagrywałem gier na X360, a jednocześnie dzięki za kolejne odpowiedzi
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, zadziala.
     
  12. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Zeby zagrac musisz albo spatchowac albo activate.iso. Oby dwa sposoby dzialaja, jaki wybierzesz to juz Twoja sprawa
     
  13. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok to biorę się za próbę :) Dzięki za informacje. Dam znać jak wszystko się uda ;)
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. Tomaszek88

    Tomaszek88 Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra, a 360 wave patchera skąd pobrać najnowszą wersję tak aby było pewne że to to?
     
Wczytywanie...

Poleć forum