1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagranie płytki !!!!!!!111

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez adaxus, Listopad 15, 2009.

  1. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Tak napisaliście te poradniki - że mimo iż przeczytalem wszystkie mozliwe z tego forum to i tak uwaliłem płytke ;(

    Chcialem wypalic fight night 4, najnowszy ABGX360 napisal ze wszystko spatchowane i jest gotowe do wypalenia

    IMGBURNEM zaczłąem wypalac z predkoscią 2.4x i przy ok 40% wywaliło błąd:

    E 01:58:46 Failed to Write Sectors 1192416 - 1192447 - Reason: Invalid Address For Write

    Co sie stalo ? Obraz walnięty czy jak ?

    P.S Czemu nie moge pisać na shoutboxie ?

    Pozdrawiam
    Adaxus
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. H1GH

    H1GH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Na jakiej plycie nagrywales? Jezeli masz starsza versje imgburn niz aktualna zrob upgrade, i zainstaluj nowe sterowniki do nagrywarki powinno pomoc.
     
  4. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrywalem na TDK ale też bardzo dobra jak dla mnie firma.
    Chyba sobie dam narazie spokój bo szkoda kasy na płyki :(
     
  5. H1GH

    H1GH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Sprobuj nagrywac wszystko na Verbatimie, tez sadzilem kiedys ze plyta nie ma roznicy, ale od kiedy zaczalem wypalac na Verbatimimach to zadnej plyty nie zrypalem, no moze procz jednej kiedy prad trzasnal :p
     
  6. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to najpierw sie zaopatrze w 10szt. zeby szkoda jednej nie bylo :(
     
  7. barrrtek

    barrrtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mazury
    No to troche kasy wydasz;)Znam to na początku też kilka płytek zmarnowałem aktualnie też marunje płytki nagrywając Wawe 4 już chyba ze 4 zmarnowałem:confused:
    A co do TDK:
    Zgadzam się z kolegą wyżej jak równierz wypalałem na TDK bo jeżeli chodzi o PC to te płytki były dobre ale na xbox'a są DO KITU i nigdy w życiu już ich nie kupie!!! Lepiej dołożyć troche kasy i mieć Verbatimy.Niewiem czy to twoja pierwsza gra ale na TDK nie nagrywaj,bo u mnie np.wyskakiwał błąd podczas ładowania albo w środku gry!
     
  8. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Ja nagrywam Na MINT'ach za 3zł . i nigdy nie mialem problemu z nagraniem i wszystko chodzi cacy :)
     
  9. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to nie kumam :(

    Może cos nie tak zrobiłem... tym abgx wkgralem wave 3, ustawilem jak na screenach i zrobilem launch... niby wszystko OK ale błąd wyskoczył ;( a przeciez abgx sprawdza obraz cały pod względem poprawnosci :(
     
  10. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    niewiem ja do odpalania Wave 4 uzywam Activate iso a co do nagrywania to nigdy nie przepuszczam przez abgx i zawsze chodzi :)
     
  11. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprobuje nagrac innym programem
     
  12. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i **** zbita... Druga płytka do wyrzucenia... inny program, ten sam błąd...

    [​IMG]
     
  13. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    hmmm dziwne ja uzywam Imgburn i jest ok. a moze obraz jest zdu****ny
     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Co do programu : imgburn często potrafi zniszczyć płytę i nawet przed końcem nagrywania , wywalić błąd i płyta do kosza , ja polecam clonecd . Co do nagrywarki i płyt : ja mam starą nagrywarkę liteon SHW-1635S i nagrywam na płytach EMTEC i nagrałem już prawie 100 płyt i z żadną nie miałem problemu żeby X360 mi jej nie odczytał czy się zawiesił podczas gry ( a mam X360 ponad pół roku ) , więc słuchanie opinii że "nagrywaj tylko na płytach Verbatim" śmierdzi mi lekką paranoją ale jeśli lubisz płacić dwa razy tyle za taką samą ( lub porównywalną ) jakość płyty to Twoja sprawa . Ja napisałem tylko swoją opinię i nie chcę wyczytywać kolejnych "fachowych" opinii jakoby płyty Verbatim przewyższają wszystkie inne bo dla mnie to bzdura którą można między bajki włożyć , więc proszę darować sobie takie komentarze !

    A co ostatniego screena to faktycznie wygląda jakby coś było walnięte w obrazie do nagrania , może żle spatchowana gra . Jeśli masz ixtreme 1.6 i nagrywasz gry z wave 4 to pewniejszym sposobem jest nagranie dodatkowej płyty z activate.iso niż patchowanie gry .
     
  15. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Zgadzam sie z Toba Verbatim to bajka ja nagrywam na plytach za 3 zł i chodzi tak samo jak na Verbatim i czy innych
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    blad Reason: Invalid Address For Write nie ma nic wspólnego z poprawnością obrazu w abgx
     
  17. adaxus

    adaxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to w czym rzecz ? Jestem laik w nagrywaniu gier na X360...
    Włączyłem program abgx, wrzuciłem do katalogu wideo z wave 3 i 4...

    Niewiem nawet na którym wave jest FN4, ale wykryło ze na 3.
    Ładnie pisało ze cos spatchowało... no i tyle...

    Najwyzej jutro kupie 10 płytek i spróbuje jeszcze z inną grą ;/ I tym clonem CD
    Jak pójdzie to jeszcze raz spróbuje FN :(

    Ma ktos jeszcze jakies porady zeby uniknac uwalenia plytki ?
     
  18. bunker.lp

    bunker.lp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    Może w pliku *.dvd są źle sektory zmiany warstwy płyty wypisane, bo pisałeś, że wywala błąd w sektorach 1192416 - 1192447, a warstwy zmienia dopiero na 1913760 a schemat w notatniku pliku dvd wygląda tak
    zobacz, czy tak masz
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nowy palnik
    jak to nie wina płyt to palnika

    program nagra obraz nawet jak bedzie pusty (po prostu nagra same zera)
    wiec nawet jak jest skopany to sie nagra
     
  20. modernbone

    modernbone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tez sie zgadzam z #krisr77 wina nagrywarki - sam mam pioneerka 112(polecam) starego jak swiat zreszta kupionego na allegro za 15 lub 20 zeta i tylko nim wypalam plytki i nigdy nie mialem problemu
     
Wczytywanie...

Poleć forum