1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagranie płyty a przeróbka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Chemik21, Styczeń 16, 2013.

  1. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam xbox360 slim 4GB, noszę się z zamiarem przerobienia konsoli. Przed tym jednak chciałem sprawdzić czy uda się mi nagrać grę na mojej nagrywarce. A więc tak nagrywam obraz płyty za pomocą clonecd, płyta to verbatim dbd+r dl, przy sprawdzeniu obrazu płyty w programie abgx wyskakuje taki błąd:
    Bez tytułu.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl
    Dzieje się tak w przypadku dwóch nagranych gier. Przed nagraniem gry i spradzeniu pliku w abgx wszystko jest ok, problem pojawia się po nagraniu, czy to wina nagrywarki? Moja nagrywarka to MATSHITA DVD-RAM UJ880AS. Dodam że nagrywam nią bez problemu nie wyświetla błędów itp. Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co to za gra? LB złe. Nie do końca ściągnięty obraz? Daj więcej info.
     
  4. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry jakie nagrywałem to Medal Of Honor Warfighter oraz Far Cry 3. Ściągnąłem gry w 100% i nie wyskakiwały żadne błędy przy rozpakowywaniu. Kiedy sprawdzam pliki gry przed nagranie program abgx nie pokazuje błędów(później wkleję zdjęcie) myślicie, że to wina nagrywarki w laptopie?
     
  5. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagranie płyty a przeróbka

    Na pewno wina nagrywarki.

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  6. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagraj na innej nagrywarce i będziesz wiedział gdzie błąd.
     
  7. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagranie płyty a przeróbka

    Jak chcesz nagrać cały obraz płyty zwykła nagrywarką? Tylko ihas wchodzi w grę.

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  8. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziwne że nie wyskakują mu błedy.
     
  9. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm a zwykłymi nagrywarkami z dual layer nie można nagrać gry na xbox'a? Tylko ihas można nagrać?
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozna zwykłą też
     
  11. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagranie płyty a przeróbka

    Ale tylko gry xgd2 nagrasz bez błędów i w pełni.

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    xgd3 też się da ale niepolecane na LIVE
     
  13. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagranie płyty a przeróbka

    Nie wprowadzaj w błąd! Nie nagrasz dobrze obrazu na zwykłej nagrywarce. Jak juz się uda cokolwiek nią nagrać to potem i tak będą problemy, ale na pewno nie z LIVE.

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nie wprowadzam w bład gry gxd3 nagrywaja sie w 97% i smiagają oczywiście pare tytułów wymaga ihasa , może jedynie być problem z instalacją na dysk jeśli wywali weryfikacje , jest jeszcze fix mp3 , sam nagrywałem na laptopowej nagrywarce i gry śmigają do tej pory , oczywiście teraz nagrywam tylko ihasem ...
     
  15. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co w takim wypadku musze zrobić? Zmienić nagrywarke? LIVE mnie nie interesuje, gier też nie będę instalował na dysk bo mam wersję 4 GB. Jaką nagrywarkę powinienem kupić?
     
  16. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oto screeny z abgx z plików gry przed nagraniem na płytę.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  17. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc tak konsola przerobiona, gra nagrana przez przerabiającego śmiga jak należy. Chciałem włączyć te które ja nagrałem i black ops nie działa a modern warfare 3..... działa. Dodam że obie gry nagrane na tej samej nagrywarce
     
  18. Patryk Jaworski

    Patryk Jaworski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Skąd ściągałeś obrazy?
    Ciekawa sytuacja
     
  19. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    A lt 3 jest? Nagrywasz z pliku .dvd imgburn lub clone? Ihas kup nawet ofline niektore gry np fifa 13nie pojdzie z zwyklej nagrywarki
     
  20. Chemik21

    Chemik21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry ściągałem z *******.org W sumie nagrałem 3. Jedną z nich na płytkch Omega dwie pozostałe na verbatimach. Przy boII wyskakuje błąd żeby przeczyścić płytę, przy far cry 3 i MoH warfighter nie ma żadnych problemów(chociaz możliwe że pojawią się np. w połowie gry) Nagrywam z clonecd plik iso
     
  21. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nagrywaj imageburnem nie clonem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum