1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie AC4 na LT 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez adamaru, Grudzień 1, 2013.

  1. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, próbowałem dziś nagrać Assassin's Creed IV Black Flag nagrywarką, z którą BurnerMax współpracuje (nie iHas). Moja przeróbka w konsoli to LT 3.0. Miałem już pliki *.dvd i *.iso do AC4, nie przepuszczałem nic przez ABGX360. Odpaliłem ImgBurna, ale pojawiło się mnóstwo problemów. Tak miałem ustawione w ImgBurnie opcje. Zaczęło mi normalnie nagrywać, jednak po drodze pojawiło się mnóstwo błędów. Oto log z ImgBurna. Co może być problemem? Aktualizacja FW mojego napędu w komputerze coś da?

    PS. Za pierwszym razem przy próbie nagrania pojawił się jakiś błąd z opcją "Perform OPC Before Write". Potem ją odznaczyłem, i wtedy zaczęło nagrywać ale przy takich oto problemach:

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nie masz ihas to nagraj clonemcd.
     
  4. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wtedy będzie okej? To już będzie trzecia płyta, którą bym zmarnował, dlatego się upewniam. :) Muszę nagrać tą nagrywarką, którą wspiera BurnerMAX czy mogę też taką, której nie wspiera? Mam dwie, a ta która współpracuje, siedzi w komputerze parę domów dalej... :D
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Do tej gry nie jest wymagany ihas.
     
  6. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem przez CloneCD. Wrzucam płytkę do Xboxa 360, lecz nie ładuje gry. Dłuższą chwilę jest "Odczytywanie", po czym wyskakuje "Otwórz napęd". W ogóle nie reaguje.
     
  7. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
  8. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. szewczyko8

    szewczyko8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sławno
    na takich ustawieniach zrob wszystko co tam
     
  10. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cytuję tamten poradnik:

    Więc - zasadnicze pytanie - co mi z tego, skoro nie mam napędu Lite-on, przecież może (lecz nie musi, wiem) wywalić mi błędy. A nagrywałem już 3 płyty, wszystkie zepsułem przez te różnorakie "sprawdzone" sposoby. Po co mi nagrywanie kolejnej płytki z z potencjalnymi błędami?
     
  11. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbuję AC4 nagrać tym sposobem co z linka o nagrywaniu GTAV, lecz ABGX360 pokazuje coś takiego. Nagrywać czy nie?

    [​IMG]
     
  12. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wszystko gra tylko kopia się na xbox live nie nadaje. Dałeś se w ustawieniach autofix level 3 w abgx360
     
  13. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdybym zdecydował się kupić nagrywarkę ihas, to czy ta (link) by się nadawała do nagrywania gier? Przerobiona według tej instrukcji? Jeśli nie, to czy ktoś mógłby mnie nakierować na sklep/aukcję, w którym/której kupię odpowiednią nagrywarkę?

    W tygodniu będę jeszcze próbować wypalać normalną nagrywarką, teraz już nie mam do tego głowy.
     
  14. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej żeby to był ihas ale rev b takie ciężko dostać.
     
  15. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W dodatku kosztują 170-200zł. Nie opłaca mi się bardzo. Dzięki za pomoc, jak mówiłem popróbuję jeszcze na normalnej nagrywarce jak zdobędę znowu jakieś odpowiednie płyty.
     
  16. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zwyklą nagrasz wszystkie gry oprócz tych z zabezpieczeniem CIV, a jest ich mało.
     
  17. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle, że jak widzisz ciągle coś jest nie tak :p "Zwykła" to i tak nie taka "zwykła", bo musi być wspierana przez ImgBurn/BurnerMAX. Gdy próbuję na swojej, wyskakuje info, że gra się nie zmieści na płycie, bo ma za mały rozmiar.
     
  18. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej by było jakby spierała ten program, jak nie działa to musisz dać sobie nagrywanie do końca sesji(truncated) i tylko gry w formacie xgd3 tak mają xgd2 normalnie nie trzeba żadnych programów dodatkowych.
     
  19. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz nie za bardzo rozumiem... Raz potrzeba tych wszystkich programów, raz nie? Można troszkę jaśniej? :) Próbowałem na swojej nagrywarce, która wywaliła mnóstwo błędów podczas nagrywania, co jest pokazane w logu, który wrzuciłem na pierwszej stronie.
     
  20. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    imgburn niezbyt się nadaje do słabych nagrywarek lub płyt. Clonecd lepszy. Xgd2 nagrywasz normalnie bez skanowania abgx 360 itd, a xgd3 to trzeba skanować i nagrywać. Jak ci pokazuje ,że program paytools obsługuje nagrywarke ale ci pisze ,że nie ma miejsca na płycie to coś złe zrobiłeś. Wkładasz płyte czystą włączasz program i nagrywasz.
     
  21. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywałem właśnie CloneCD. I tak jak pisałem wcześniej, nagrywa mi płytę, ale już w Xboksie nie odtwarza, gdy wkładam płytę jest "Odczytywanie" przez dłuższą chwilę, i potem "otwórz napęd"..
     
Wczytywanie...

Poleć forum