1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gameplay'ow/filmów z xbox360 poprzez tuner MOZLIWE ? jezeli tak to jak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MarasX360, Lipiec 30, 2011.

  1. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,
    Jestem w posiadaniu XBOX 360 SLIM postanowiłem nagrać kilka gameplayów z konsoli. Niestety nie wiem jak to robić, a wiem, że na 100% jest to możliwe przykładem jest tvgry.pl oni nagrywaja gameplay PC/PS3/XBOX360 i to w dobrej jakości nie przez kamerę na monitorze.

    Gdzieś wczytałem, że można tak nagrać przez Tuner Telewizyjny. Przypomniało mi się, że kiedyś, gdy nie miałem jeszcze TV oglądałem telewizję na komputerze przez taki właśnie tuner.

    Poniżej zamieszczam jego zdjęcia. Chciałbym się dowiedzieć jak go podłączyć, żeby nagrywać takie właśnie gameplay'e.

    Wszystkie zdjęcia:
    ImageShack Album - 5 images

    Foto:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Mam jeszcze pilot i kabel USB, który nie jest na zdjeciu. Jak to podłączyć, żeby działało. Może mam dokupić jakiś kabel proszę o foto, link i nazwę do niego, żebym wiedział o co w sklepie poprosić :)

    Liczę na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam
    PS: wiem, że były tu już takie tematy, ale nie widziałem na nich odpowiedzi takich, aby pomogły mi to pojąć/zrozumieć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    PS: zapomniałem dodać, że chciałbym się jeszcze zapytać czy to nie uszkodzi mojej konsoli
     
  4. uncle jajusz

    uncle jajusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od razu mówię że strzelam :D
    Żeby nagrać gameplay'e trzeba tuner=dekoder z opcja nagrywania programów a jak to dokladnie dziala to ci nie powiem

    obrazek v ogolny zarys mniej wiecej jak to powinno wygladac

    http://zapodaj.net/images/9c93df975461.png

    z tego co widac po twoich zdjeciach twoj tuner ma tylko mozliwosc podlaczenia anteny > tv wiec nim raczej nic nie nagrasz
    Jezeli sie myle poprawcie mnie :)
    Pozdrawiam uncle jajusz
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Podlanczasz przez chinche do tej karty tv ale jakosc chyba bedzie nieciekawa konsoli nie uszkodzisz:)
     
  6. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    uncle jajusz obrazek nie działa, dobrze by było wrzucać na imageshack lub pctr.pl ;) liczę, że zrobisz reupa

    TigraTeam no tak, ale jak podłączę tam te kable to wtedy jak będę widział na TV jak gram.
    Pomysłałem, że podłaczę to tak:
    tylko wolę od razu o odpowiedź czy to zadziała, bo nie chcę nic popalić, ani spartolić


    [​IMG]

    Bo wyczaiłem, że to s-video mam w TV i mógłbym tak podpiąć tylko czy by zadziałało ? Narazie nie testuje bo nie chce niczego spalić, czekam na waszą wypowiedź. Może ktoś tak podpina.

    PS: mam w domu coś takiego jak EasyCap, tyle, że wyjść mam tyle samo co w tunerze. Więc tak czy tak muszę się dowiedzieć jak to podłączyć z obecnych kabli.
    PS2: A co do nagrywania to oprogramowanie tunera ma zakładkę recording, w której można nagrywać do 720p
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Tak nie zadziala s-video to jest wejscie sygnalu a nie wyjcie takze na tv nic nie bedzie widac na kompie bedziesz widzial jak grasz i nagrywal gameplay po co Ci jeszcze obraz na tv bo nie czaje??
     
  8. Blc

    Blc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prawie wszystkie gameplay'e w tej dobrej jakości są nagrywane przez Hauppauge HD PVR. Cena tego urządzenia jest dość wysoka około 700 zł. ale jakość jest piękna 1080i :)
     
  9. MarasX360

    MarasX360 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    TigraTeam, bo ja chciałem grać na tv, a na PC by się tylko nagrywało.
    Jestem, ci bardzo wdzięczny za odpowiedź. Dzięki temu wiem, że tak nie zadziała. Pozostało mi grać i nagrywać na PC.
    Ew. pod wyjście wrzucić splotery (czy jak to się mówi) i dać jeszcze jeden osobny kabel component. Tyle, że będę musiał trochę na to wyłożyć pieniążków (30-50zł).

    Blc, słyszałem o tej zabawce. Ale cena jest powalająca. 2 xbox by za to był. Więc wolę nagrywać w 420p ;]

    Macie może jakieś ułożenia przez te splotery/przejściówki jak to podłączyć ile ich będę potrzebował
    jeżeli ktoś nie wie o czym mówię to chodzi o to:
    [​IMG]

    Również byłbym wdzięczny jakby mi ktoś powiedział jak to po Polsku sie nazywa, bo nie wiem jak na allegro tego poszukać :)


    Jeżeli macie to podrzućcie jakieś ustawienia z tą przejściówką tak jak ja w poprzedniej odpowiedzi (bedzie pomógł za to i za nazwę tej przejściówki dla każdego, kto pomoże)
     
Wczytywanie...

Poleć forum