1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier - CloneCD/ImgBurn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SeLeR, Luty 15, 2010.

  1. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
    Cześć.
    Mam nagrywarkę Lite-On Atapi iHas 124.
    Nagrywałem wcześniej dużo gier, lecz teraz mam problem w oby dwóch programach.
    Gdy wybieram Lite-On, tryb DVD-DL to mam komunikat:
    Unkown: Failed
    Reason: Invalid field in CBD...



    Wcześniej było wszystko ok, to nie wina płyty bo straciłem już 4 x-d

    Liczę na pomoc, a nie wiadomość "Kup nagrywarkę".
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
    Odświeżam, ponieważ nie mam już pomysłu.
     
  4. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Podepnij napęd po inną taśmę :) ew jeśli masz ją ustawioną jako master zmień zworkę na slave, lub odwrotnie.
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Odświeżamy co 24h!
     
  6. buruniaPL

    buruniaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Puławy
    a kompa restartowałeś? ja tez tak miałem tylko ze w nagrywarce zewnętrznej na usb. Ja wyjąłem płytę zamknąłem napęd i zrestartowałem kompa i pomogło
     
  7. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
    Kompa restartowałem, uruchomiłem po 10h OFF i nadal...

    Gdy nagrywałem wczęsniej - wszystko git.
    W kompie nic nie zmieniałem :/
     
  8. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
  9. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    może być kilka przyczyn, bardzo prawdopodobna wina nagrywarki-być może tylko biosu.Błąd kalibracji mocy może oznaczać, że płyta nie jest rozpoznawana przez bios i przez to nie może dobrać odpowiedniej mocy,zepsutą płytę,jak również uszkodzenie lasera.To daje do myślenia :
    Book Type Setting: N/A- czyli nagrywarka nie ustawia księgi-próbowałeś zmieniać w Img Burn?
    User accepted disc space warning and is attempting to overburn- ostrzeżenie o małej ilości miejsca i zezwolenie na overburning? przemawia za tym ,że płyta nie rozpoznana.Wykluczasz ,że to wina płyt bo zmarnowałeś 4?jak były z jednej partii to możliwe , to chyba emteki- mnóstwo z nich to fake , mint mają takie same ID.Radziłbym ci przeinstalować bios, zobacz tylko dobrze czy masz nagrywarkę Y (taki masz wgrany bios)czy jednak A bo jak widzę na forach właśnie z tą nagrywarką , a zwłaszcza z biosem są problemy-był nawet wadliwy oryginalnie bios.Tu masz rozwiązanie-zobacz post 7:
    ATAPI iHAS124 Y firmware (Lite-ON) - Digital Video Forums
     
  10. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Xbox Buckup Creator - w nim nie wyskakuja bledy :) Po co sie meczyc z innymi programami
     
  11. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Gadała **** z Panem na wieki wieków amen... Jak juz pisałem przyczyną może być uszkodzona taśma IDE... Kolego próbowałeś podłaczyć napęd pod inną? ew zmiana zworki... No chyba że tego nie umiesz zrobić.
     
  12. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
    jerro:
    Co do biosu, ściągnąłem go(Posiadam Y), i jak otworzyć plik .bin w Win7?
    Wszystkie 8(teraz już tyle) płyt to były Mint-y.
    Nagrywarka jest nowiutka, kupiona wraz z PC-tem ok. 20 stycznia.
    Jak ustawić Book Type?
    MrKilljoy:
    nie ogarniam tego programu, jak wybrać plik .dvd?
    tomas89:
    Bardzo się w tym nie orientuje, ale inne płyty nagrywa, i jest to nowiutki komputerek...

    Z góry dzięki za odpowiedź, i będę próbował z Verbami.
     
  13. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tam w tym linku masz opisane...klikasz na link podany w poście czyli Binflash - Universal firmware flasher for binary firmwares
    wybierasz download, pobierasz wersję dla swojego systemu czyli win x64 gui i uruchamiasz.Ale radziłbym jak tak najpierw spróbować z jakąś inną płytą, skoro popsuł tylko minty - może z jednej partii, to może być wina samych płyt.
     
  14. SeLeR

    SeLeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olkusz
    jerro:
    Dobrze, jutro kupię Verby.(Najlepsze?)
    A jeżeli to nie pomoże, ani Bios to co wtedy zrobić wtedy?
     
Wczytywanie...

Poleć forum