1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier do konsoli

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez AvePasy, Sierpień 2, 2011.

  1. AvePasy

    AvePasy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, nie wiem czy dobry wybralem dzial, ale wydaje mi sie ze ten jest najodpowiedniejsze do tego tematu.
    Mam przerobionego xbox'a, a problem polega w nagrywarkach, pierwsza jaka mialem bylo LG taka za 90zl nie pamietam dokladnej nazwy, nagralem na niej dokladnie 7 plyt Verbatim i do kosza(ani nie czytala ZADNYCH plyt, ani nic) Teraz mam Lite-on'a iHAS124 - nagralem 8 plyt i dzieje sie to samo, czyli zadnej plyty(nawet CD) nie czyta, aktualizowalem bios i 0 poprawy, na gwarancje jej nawet nie daje(LG dalem i nic nie poprawilo sie) Teraz mam zamiar wydac kase na mocna nagrywarke, ktore bedzie mi dluzej sluzyc, zwracam sie do Was z prosba o podanie modelu, czy tez linku(np allegro, ceneo) kwota jaka moge przeznaczyc jest do 250zl. Prosze o pomoc, juz nie wiem co robic, a na pewno nie bede co 2 tyg kupowal nowego napedu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AvePasy

    AvePasy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Plextor i Pioneer mimo iz to juz nie to samo co kiedys i tak nadal bije konkurencje na głowe.
     
  5. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jesli masz ihas124 rev B to sproboj crossflash na plextora a890 opis na cdrinfo. Swoja droga cos musi byc nie hallo z kompem lub progem ktorym nagrywasz skoro obydwie wypalary nie chca ci palic DL. Moze sproboj nagrac clonecd jesli nagrywacz imgburn (lub na odwrot)

    Sent from my LG-P500 using Tapatalk
     
  6. ImYourFather

    ImYourFather Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    byc moze laser w xboxie trzeba podkrecic
     
  7. AvePasy

    AvePasy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrwam ImageBurn, a co by mial laser w x-klocku do tego?
    z kompem tez raczej jest ok, bo specjalnie robilem formata.
     
  8. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    eh komp to nie tylko software ale i hardware!!! Może masz lipny zasilacz? Ja miałem nagrywarkę Liteon 5 lat a teraz od roku pale na LG GH22NS50 i jak narazie nic sie nie dzieje a już ze 20 DVDDL wypaliłem + nieokreśloną liczbe zwykłych DVD i to rożnych marek (Platinum, TDK, Verbatim ). Ja na Twoim miejscu bym się uparł i robił nepęd na gwarancji a nie leciał po kolejny.
    Diagnozę czy nagrywarkę trzeba wymnieniać zacznij od zabrania jej do kolegi podłączenia jej u niego i wypalenie jakiejś gry na jego kompie przy użyciu Twojej nagrywarki
    Trudno mi uwieżyć aby 2 nowe nagrywarki rozleciały się po 8 DVDDL
    Zacznij od sprawdzenia napędu u kolegi..
    Może podasz jakieś logi z ImgBurn
     
  9. ImYourFather

    ImYourFather Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no skoro z pc masz wszystko wporzadku to winy trzeba moze poszukac gdzie indziej?

    prawdopodobnie laser w klocku pada i trzeba podkrecic. To samo mialem u siebie, jak bym nie nagral to nie czytalo, podkrecilem i zaczelo czytac nawet omegi
     
  10. AvePasy

    AvePasy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Problem w tym ze po tych kilku wypalonych plytach wgl, gdy wloze plyte do napedu jej nie czyta, nawet CD, wiec nie ma szans nagrac i wyslac loga..
    A co do laseru w xbox'ie to on czyta normalnie wszystkie gry, ktore nagralem wczesniej, wiec nie wiem o co Ci chodzi..
    No coz, albo zaczne szybciej zbierac na nowego kompa(bo mam taki w planach) no i nowy zasilacz, nie wiem, juz nie mam pomyslow..
     
  11. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    log zapisuje Ci się automatycznie w odpowiednim folderze (odpalasz IMGBURN przechodzisz do zakładki POMOC>Pliki logu IMGBURN)!
    Druga spawa jest taka że spróbuj tą nagrywarkę u kolegi czy działa wtedy wyeliminujesz ewentualne problemy z kompem.
    Jeśli nagrywarka jest na gwarancji to reklamuj do skutku (po 3 razach możesz żądać wymiany sprzętu na nowy lub zwrotu kasy) idź do sklepu w którym ja kupiłeś i poproś aby ją sprawdzili podłączyli do kompa i spróbowali nagrać jakąś płytkę
    "No coz, albo zaczne szybciej zbierac na nowego kompa(bo mam taki w planach) no i nowy zasilacz, nie wiem, juz nie mam pomyslow.." to myślenie jest na poziomie 1 klasy szkoły podstawowej (mój kuzyn marudził że kompa ma starego i wszystko mu słabo chodzi a jak zajrzałem do traya to było tam z 20 ikonek i po usunięcu syfu komp pracuje jak zaraz po zakupie) jak masz za dużo kasy to poproszę wyślij mi te nagrywarkę ja sobie ją wyśle na gwarancje i będę to robił aż napęd zacznie pracować lub dostane inny/kase:p
    Zadam Ci kila głupich pytań:
    1. Nagrywarka w ogólne nie rozpoznaje żadnych płyt ani nagranych ani czystych?
    2. Nagrywarka jest widoczna w BIOS? Jeśli nie czy została poprawnie podłączona?
     
  12. AvePasy

    AvePasy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ad.1 Zadnych plyt nie czyta.
    Ad.2 Podlaczal ja gosciu gdzie kupilem nagrywarke,czyli ja dobrze podlaczyl, bo poki nie nagralem paru gier chodzila normalnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum