1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier LiteOn'ami nie chroni przed błędem w FORZA MOTOSPORT 4!!!

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez mlkgmk, Październik 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przed chwilą wrzuciłem na dysk konsoli nagraną w 100% i zweryfikowaną grę FORZA MOTOSPORT 4. Zagrałem parę wyścigów, a na torze TOP GEAR pierwszy raz wywaliło błąd (Płyta wydaje się być uszkodzona, sprawdź czy używasz oryginalnej kopii gry FORZA 4).

    Tak więc okazuje się, że niestety to nie działa mimo, że gry są nagrane dobrze. Nie wiem czy ktoś miał podobny problem bo dla mnie wydało się to bardzo bardzo dziwne dlatego się tym z wami dziele.

    Moja konsola:
    Slim 250GB napęd LiteOn 16D4S 0227 z LT+ 2.0
    Gra FORZA 4 nagrana z prędkością 2,4x bez OPC na VERBATIM AZO made in Singapur
    DASH 13599 - tylko to na mysl mi przychodzi ze moze jakby wgrac 13604 to by bylo ok?
    Nagrywarka LiteOn iHAS 124-19B z ixtreme burner max od c4eva

    jezeli ktoś mi może to wyjaśnić to będę dozgonnie wdzięczny!

    EDIT:
    Przepraszam, że nie przeczytałem w innym temacie ale jak mi wyskoczylo to od razu sie chcialem z wami podzielic wiec nie patrzac nigdzie polecialem do newsow. czyli co? forza zle zrobiona i bedzie łatka?

    EDIT2:
    Dodam, że nie byłem podpięty pod live i wczesniej nie odpalałem FORZY, no i najważniejsze błąd pojawił się dwa razy, teraz sprawdzam na dashu 13604.

    :(:(:(:(:(

    Jedno jest pewne za sprawą nowego dasha i łatki od M$ problem zniknął.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    kurr a ja dzisiaj zaplacilem za nagryware:(
     
  4. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no ja tez kupiłem i co? wrzucam aktualke 13604 i jak cos bede dalej was informowal czy wyskakuje czy nie.

    Dodam ze w Battlefield 3 jestem po misji w samolocie i nie wyskoczyl jak dotąd żaden błąd.
     
  5. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
  6. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I wiedziałem, że lepiej zainwestować w RGH. A wy mi pisaliście, że żałuję na nagrywarkę. A tak to zapłacilibyście 200-250zł i mielibyście spokój.
     
  7. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ten post nie miał wszcząć wojny tylko mial was poinformowac i moze jakos wspolnie rozwiązemy problem.bez ciśnien
     
  8. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    ...ale niektorzy grają na XBL...
    z Forza4 ludzie mieli problemy nawet na oryginałach więc myśle żeby lepiej odpuścić sobie ten tytuł, chociaż na jakiś czas, dopóki sprawa się nie wyjaśni...
    mlkgmk.. dobrze że założyłeś nowy temat bo do tych poprzednich już nie zaglądałem
     
  9. dragon66

    dragon66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Wczoraj nagrałem , dziś pograłem kilka godzin jak narazie spokój..
    Ciekawa sprawa..
    Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
     
  10. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zagrałem 2 wyścigi na dashu 13604 plus pobrała się jakaś aktualka dla forza 4 z xbl i nie bylo bledu. dobra gram dalej.
     
  11. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    a ja mam pytanie czy grałeś keidys w forze przed softem c4?? i czy jak grałeś to wyskoczył ci przynajmniej raz bład??
    bo jak ktos grał przed softem na ihasy i wyskoczył mu raz bład to teraz po ptokach i ciągle tak bedzie wyskakiwać;))
     
  12. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    dawidek295, chyba ma rację. Czy grałeś wcześniej raperze ? :p
     
  13. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Przecież napisał w pierwszym poście że nie:mad:
     
  14. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dobra widze ze nie warto edtowac bo nie wszyscy czytaja pierwszy post tak wiec nie gralem. jedyne w co gralem nagrane starym sposobem to bf3.
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Z tego co wyczytalem moze pomoc wykasowanie pamieci podrecznej ale tego nie testowalem :)
     
  16. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    spoko sprawdze jedna jak narazie po aktualizacji dasha do 13604 i pobraniu aktualizacji dla forza problem zniknął.
     
  17. mateuszchm

    mateuszchm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Ja nagrałem Forze na Omedze x2.4, bez OPC i gram już jakieś 6 godzin i zero błędów ;)
     
  18. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    mlkgmk... to dawaj info jak by coś się działo, jak będzie wszystko git do też:p
     
  19. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    cały czas gram w rożne tryby i chyba ta łatka z xbl cos pomogla, moze ms to naprawil ze wzgledu na graczy ktorzy mieli blad na oryginalach.
     
  20. Dar43

    Dar43 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No u mnie błąd z kopią dysku wyskoczył raz na ACE COMBAT i więcej się nie powtórzył. FORZA 4 ostatnio 5h ciągłej gry i nic, BF3 tak samo,GoW3 też oki. Gry wypalane nagrywarką w lapku :) na płytach Platinium i Esperanza z LB Calculate Optimal.

    Konsola: Jasper, Lite-on v2, LT+2.0,dash 13599

    Konsole Neta widziała tylko po zakupie 2 lata temu.

    Mam tę nagrywarkę ale po co ona jak wszystko na nagrywarce z laptopa jest okej.
     
  21. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @Dar43 tu nie chodzi o twoje wypalanie nagrywarka z lapka ten temat tyczy się czego innego.

    P.S. Na dziś koniec grania bo grałem na przymus zeby sprawdzić, mysle ze bedzie ok bo wtedy mniej wiecej w odstepach 5minutowych sie pojawialo teraz wcale.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum