1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier LT 3.0 - Problem, co mogłem przeoczyć, bo wydaje się wszystko ok?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lord_seph, Wrzesień 6, 2012.

  1. lord_seph

    lord_seph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, od dawna nie bawiłem się ixem. Ostatnio miałem ochotę sobie pograć a tu się okazuje, że jakieś milion nowych zabezpieczeń i problemów. Naczytałem się na tym forum co mogę zrobić, aby gry z XGD3 mi chodziły. Znalazłem parę tutków i zabrałem się za flash napędu LiteOn z LT 1.6 na LT 3.0. Wszystko podane jak na tacy na forum. 0 problemów. Doczytałem się również, że aby nagrać nowe płytki muszę mieć iHAS124-19 B z wgranym BURNER MAX. Postanowiłem kupić taki napęd i wgrałem sobie sam BURNER MAX wg. tutków z tego forum. Również 0 problemów. Wszystko przejrzyście opisane w tutorialu. Nagrałem sobie 4 gierki: Ultimate MvsC3, StreetFighterXTekken, Dark Souls, SoulCaliburV. Wszystkie chodzą, aczkolwiek żadna nie chce się zainstalować na dysku. Wszystkie przeleciałem ABGX 1.0.6 (ustawionego na 100% dobrze wg. tutków z forum). Abgx pokazał, że topology data veryfied (czy jakoś) na zielono, więc chyba ok. Z tym że: UMvsC3 miał mniej niż 8,13gb, SFxT również. DarkSouls miał w nazwie wstawki 0800 czy jakoś, ale miał 8,13gb. SoulCaliburV zweryfikowany abgx pokazywał wszystko na zielono. W nazwie wstawki było wyraźnie napisane LT3.0 i ważył obraz 8,13. Teraz sobie wypaliłem 2 różne wstawki GoW3, obie lt 3.0 (oczywiście ABGX wszystko zielone). Te nawet nie odpalają! Nie pokazuje w ogóle obrazku gierki i jak chcę odpalić wywala z powrotem do dasha niemal natychmiast. Dodam, że mam dasha 14699 (chyba tego ostatniego, który umożliwia zrobienie RGH). Jedyne co mi przychodzi do głowy co mogłem spieprzyć to wgranie BURNER MAXA, ale wszystko zrobiłem wg. tutków z sieci (z obrazkami jak dla dzieci specjalnej troski!). Wszystko się zgadzało na 100%! IMGBURN również ustawiony wg. obrazkowego tutka. Wszystkie tutki wskazują, że jest ok, tak więc "dlaczemu" nie wypaliły mi się te wstawki GoW3, a reszta nie instaluje się na dysku? Gdzie mogłem popełnić błąd? Jeżeli podałem za mało danych, to proszę o wskazanie jakie info mam jeszcze dodać. Wierzcie mi, nie zawracałbym głowy gdyby nie to, że wszystkie źródła do jakich zaglądam pokazują, że wszystko zrobiłem jak trzeba! Jak się wkur...e to wyślę ixa na lutowanie coolrunnera i będzie koniec zabawy;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    zaznacz opcje OPC w imgburn. Ustawienia i zakładka write.Jakich płyt używasz i jaki firmware wgrałeś do nagrywarki ?
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jakie plyty moze masz fw pod verby a nagrywasz na czyms innym i wtedy twe ustawienia wogole nie trybia ze sprzetem
     
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    to samo napisałem wyżej ;) ech,Sosnowiec...
     
    1 osoba to lubi.
  6. bartimen1984

    bartimen1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy jezeli plytka nie przejdzie pomyslnie weryfikacji i nie nagrywa sie na dysk konsoli to mozna na niej grac bez polaczenia do internetu. nie bedzie sie zacinala lub wywalala do dasha w czsie gry
     
  7. lord_seph

    lord_seph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiem szczerze, że nawet nie wiedziałem, że do IHAS'a są jakieś różne softy pod różne płyty:p Poszperam i poszukam w googlach. Zobaczę dokładniej co wgrałem do nagrywary. Dziękuję za pomoc i nakierowanie. Może jutro znajdę czas to skoczę do miasta i kupię jeszcze jakieś płytki do testów. Kupie Verby i jakieś taniochy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak będę miał jakieś pytania i wątpliwości to zapytam na forum, a na razie postaram się sam rozwiązać problem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum