1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier lt 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez superkwasek, Kwiecień 12, 2012.

  1. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, zaczynam przygodę z nagrywaniem gier pof lt 3.0 i mam kilka pytań.

    Gry xgd2 się nagrywa tak samo jak xgd3 według tego poradnika?
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tu...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Czy jeśli mam xgd2 to muszę ją przepuszczać przez abgx? Bo już nie mam pojęcia w poradniku bardzo dużo informacji.

    Przy jednej grze mam screen z abgx który ktoś dodał:
    http://s2.ifotos.pl/img/xD_haasppe.png
    Co to oznacza? Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Nie musisz przepuszczać przez abgx, w logu jest jakiś błąd z internetem
     
  4. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha i rozumiem, że nie ma różnicy czy nagrywam gre xgd2 czy xgd3 wyżej wymienionym poradnikiem?

    Mam dwa linki do jednej gry: jeden iso zajmuje 7,4Gb, a drugi spakowany rarem zajmuje 4,1Gb.
    Czy to normalne, że spakowana rarem zajmuje mniej? Pytam bo inne gry spakowane rarem zajmują po 7gb...
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    XGD3 nagrywaj z poradnikiem

    raz pobrałem gre spakowaną do 4gb i działała normalnie
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystkie gry nagrywaj zgodnie z poradnikiem, bo obrazy gier XGD2 mogą być źle zrip'owane.
     
    1 osoba to lubi.
  7. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem dzisiaj płytkę verbatima, jednak nie doczytałem w poradniku, że gry nagrywa się z prędkością 2,4 , a moja ma 8x, chociaż z tej aukcji napisane jest:
    VERBATIM DVD+R DL 8.5 GB WYSYŁKA GRATIS!! CENA !! (2252076813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    IDEALNE do XBOXa - płyty Verbatim DL są szczególnie polecane do sporządzania legalnych kopii zapasowych gier na konsolę XBOX, w związku z ich wysoką kompatybilnością z tym urządzeniem.

    a mam chyba identyczną. Tak więc płyta do wyrzucenia, czy nagrywać 8x?
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj jak w poradniku. Nieważne co jest napisane na płycie odnośnie prędkości.
     
    1 osoba to lubi.
  9. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, tak więc mam już grę plis .iso + plik .dvd
    Mam odpalać jeszcze abgx i coś kombinować czy nagrywam imgburnem jak w poradniku?
    Coś jeszcze zrobić o czym zapomniałem? Nagrywarka laptopowa, kupiłem go 2 tygodnie temu, więc pewnie sterowniki ma aktualne, chociaż nawet nie wiedział bym jakie dokładnie ściągnąć gdyż to jakaś no name.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zrób wszystko dokładnie jak w poradniku. Nie gwarantuję Ci, że nagrasz grę na Xbox'a nagrywarką z laptopa.
     
  11. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wrzuciłem obraz do abgx'a, ustawiłem wszystkie opcje tak jak na screenach, jednak nie mam pojęcia czy wszystko jest z obrazem ok.
    Na które linijki mam patrzeć, lub może wrzucić screena na forum? Jeśli tak to której części?

    edit.
    To moje screeny, wszystko jest ok?
    http://imageshack.us/g/577/zdjecie3q.jpg/
     
  12. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak
     
    1 osoba to lubi.
  14. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jeśli nagrywałem prędkością 3x gra nie będzie działać?
    Wyświetlił się komunikat, że sterownik nie obsługuje 2,4 i narzucił 3x.

    Na koniec dostałem takie okno:

    ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
     
  15. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    zawsze mam identyczny komunikat nagrywam na lapku gra powinna dzialac lub mozesz miec komunikat o przeczyszczeniu plyty ściereczka itp.Dlaczego poprostu tego nie sprawdzisz na konsolce
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj na lepszej nagrywarce.
     
  17. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj przyszła konsola - płytka chodzi jak należy.
     
  18. PITER-POL

    PITER-POL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jak ma grę XGD2 i LT 2.0 to mam nagrywać jak w poradniku dla LT 2.0? Tak samo ustawić topology dla imgburn? Czy trzeba coś zmieinać w abgx, jeżeli wcześniej nagrywałem grę XGD3? Dziękuję
     
  19. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak masz Lt2 z dasem nie większym niż 13604 to w ABGX daj sobie DISABLE WITES
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystkie gry nagrywaj jak pod LT 2.0.
     
  21. superkwasek

    superkwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem kolejną płytkę jednak wyskakuje mi w konsoli, że nie prawidłowy region dla płyty.
    Czy da się coś z tym zrobić? Obraz przepuściłem przez abgx'a, ustawiłem regiony tak jak na screenach a mimo to taki błąd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum