1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier, na LT 3.0

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez yourblood, Kwiecień 22, 2012.

  1. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    Siemka.
    Mam taki problemik. Co musze zrobić, aby bez problemu nagrywać nowe gry, żeby xbox je odczytał ? Jakiś czas temu przerobiłem konsole na LT 3.0, ale po nagraniu 2 gier, które miały 8,1 gb, xbox ich nie odczytuje. Nagrywarke mam LG, nie pamiętam modelu, ale ma bodajze 2 lata. Co musze zrobić, żeby spokojnie nagrywać gry ? Jak je przerabiać ? Kupić nową nagrywarke ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    A jakim cudem może mieć hitachi ? Z tego co wiem to do hitachi jest tylko 2.0, no chyba że sam zrobiłeś wersje 3.0 ?
     
  5. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak nie rozumiesz do końca tematu, to lepiej nie pisać.
    Gry XGD3 na Hitachi TRZEBA wypalać Ihasem aby odpaliły, na LT+2.0 (bo 3.0 nie ma i nie wiadomo czy będzie)..
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Rozumiem temat.Wiem że trzeba wypalać Ihasem gry Ale kolega napisał że ma LT+ 3.0 czyli napędu Hitachi na 100% nie miał.
     
  8. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    A jak to jest z tymi grami XGD3, czy wypalanie ich zwykłą nagrywarką pod lt 3.0 ma sens ? Dodam że mam w x360 FAT 175W napęd lite-on
    Słyszałem że jeżeli się nie nagra tych gier przy pomocy ihas to po prostu nie zainstaluje się gry na dysku, inni piszą że wywala błędy i się wogule nie da grać :( Jak to jest na dzień dzisiejszy ?
     
  9. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    możesz z płyt grać normalnie we wszystkie xgd3 oprócz forzy 4
     
  10. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    Nagrałem Wiedźmina 2, owszem konsola go czyta, da się włączyć itp. ale podczas uruchamiania gry, konsola całkowicie się zawiesza ... co może być przyczyną ?
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  12. yourblood

    yourblood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skawina
    Nagrana zgodnie z poradnikiem, w abgx'ie wszystko na zielono.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Słaba nagrywarka. Kup iHAS'a, wgraj LT MAX i FW pod odpowiednie płyty i nagrywaj.
     
  14. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Ja zamierzam zrobić aktualizacje do lt 3.0 głównie przez Wieśka a słyszałem że z nim są problemy jak się go nie nagra ihas-em :( Ma ktoś z was działającego Wiedźmina 2 nagranego zwykłą nagrywarką ?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie miałeś problemów z nagrywaniem gier XGD3 swoją nagrywarką, to powinno działać, jeśli poprawnie nagrasz:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
     
  16. cezera

    cezera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie,
    już nie mam siły wypalony wiedźmin 2 dwa razy na zwykłem nagrywarce weryfikacja 100% ok w obu przypadkach daje się uruchomić ale na dysk nagrać nie idzie komunikat że nie można odczytać płyty.
    Nagrałem też dwa razy na iHAS z LT-MAX i to samo weryfikacja ok właczyć idzie ale zainstalować na dysk już nie zniszczyłem 4 płyty verbatim nagrywał jak w poradniku

    konsola to falcon z hitachi ale zrobiłem swapa na liteona i wgrałem lt 3.0

    zaznaczam, że z każdą grą xgd3 mam jakieś cyrki , że nie idzie zainstalować na dysk czasem za którymś razem uda sie zainstalować co ja już tych płyt zniszczyłem bo za każdym razem myślę że coś się źle nagrało.

    Ale może to wina tego Litona z LT 3.0 kiedyś jak miałęm Hitachi to ani jednej płyty nie zniszczyłęm czytał wszystko bez problemów a ten liteon to jakiś szrot chyba.
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Cofnij spoof'a napędu.
     
  18. cezera

    cezera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli co mam wrócić do hitachi? na niego niema LT 3.0 gdyby był to bym już dawno do niego wrócił bo ten napęd czytał dosłownie wszystko nawet porysowane płyty.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Te gry działają bez instalacji na dysku?
     
  20. cezera

    cezera Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak np. assasin zainstalował sie na dysku za chyba 5 razem też zniszczyłęm chyba ze 3 płyty verbatim
    a wiedzmin2 za cholerę nie chce się zainstalować wywala błąd raz 23% raz 36% raz 52% róznie na wszystkich 4 płytach dzieje się to samo czy to nagrywane iHASEM czy zwykła nagrywarką z truncate

    włączyć wiedzmina z płyty idzie ale jak chce pogra z płyty to po chwili wywala nie można odczytać płyty
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Masz wgrane FW pod odpowiednie płyty? Nagrywasz jak w poradniku? http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Skoro te gry działają bez instalacji na dysku, to nie trzeba będzie cofać spoof'a napędu.
    Jakiego masz Dash'a?
     
Wczytywanie...

Poleć forum