1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier na płytę - Ważne ! Pilne ! Stawiam "Dziękuję" !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez feli, Maj 21, 2011.

  1. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój mały problem z dnia na dzień jest coraz gorzej. Marnuję płyty i czas. Zapoznałem się prawdopodobnie ze wszystkimi artykułami na forum.
    Opiszę krótko co i jak ... Przed nagraniem gry, sprawdzam ją programem abgx360, wszystko jest poprawnie, na zielono, region PAL lub RF więc z tym mam raczej luz.

    Powrócę jeszcze do rozpakowania, i przygotowania gry do nagrania, robię to tak jak w poradniku : http://xboxforum.pl/iso-f31/przygotowanie-i-nagranie-gry-krok-po-kroku-28681.html
    Po rozpakowaniu mam plik .dvd oraz .iso
    Otwieram plik .dvd za pomocą notatnika, mam napis :
    Więc tu jest raczej wszystko dobrze, nazwa zgadza się z nazwą pliku .iso

    To wszystko, więc mój kolejny krok to wypalenie gry, a robię to tak samo jak w tym oto poradniku :
    http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazow-iso-windows-4.html

    Co więc robię źle ? Może coś pomijam ? Proszę o pomoc, każdego który wykażę się chęcią pomocy wynagrodzę "Dziękuję", wiem że niektórym na tym nie zależy, ale podzielcie się swoją wiedzą i doświadczeniem, bo mi już ręce opadają ... :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jaką masz przeróbkę? To też ma znaczenie, jak będziesz miał 1.4 to będziesz musiał grę dodatkowo spatchować na wave 2
     
  4. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W tym jest problem, konsolę kupiłem niedawno praktycznie 2/3 dni temu od gościa, który miał bo miał, lubił pograć ale potrzebował forsy. Niestety nie był w stanie powiedzieć mi jaka to przeróbka ponieważ sam nie wiedział. Oddał do sklepu, przerobili i miał. Jest jakaś możliwość sprawdzenia przeróbki ? Jeśli tak to jaka ...
     
  5. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ponawiam pytanie ...
     
  6. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Spróbuj tego :) jeżeli masz przeróbkę starszą, niż LT, to powinno zaoszczędzić Ci nagranych już płytek...

    EDIT://

    Sorry, nie doczytałem :/ Activate.iso działa tylko z przeróbką ix 1.6 i 1.61.
    Tak, czy inaczej spróbuj.
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    jaką masz nagrywarkę no i zwiększ buffor I/O na 128 mb w imgburn.
     
  8. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmieniłem na 128 MB :) Co do nagrywarki... raczej dobra, nie powiem Ci jaka prędkość czy coś bo sam nie wiem, komputer składał mi znajomy.



    Jest jakaś możliwość zobaczenia jaka jest przeróbka konsoli ?



    Odnośnie poradnika który dał !veins, raczej nie mam ix 1.6 i 1.61 ponieważ tam na filmiku pokazane jest że przed grą wsadzamy płytkę z tym co wypaliliśmy w poradniku a później grę, a ja mam od gościa 3 gry które działają normalnie po wsadzeniu w napęd ...
     
  9. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    kiedy konsola zostala przerobiona? bo chyba nikt 10 miesiecy temu nie wgrał ix1.6. stawiam na LT bez plusa :) jakie to 3 plyty z jakimi grami?
     
  10. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konsola była kupiona dokładnie 10 miesięcy temu ;] i wtedy też przerobiona
    Gry to :
    - Splinter Cell Conviction
    - Star Wars: The Force Unleashed
    - Skate 3

    Czyli co muszę zrobić skoro jest LT bez plusa ? Jakieś porady, poradniki ?
     
  11. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odświeżam ! Ważne !
     
  13. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jakie gry nagrywales i jaki byl blad po odpaleniu w klocku?
     
  14. Grzecho111

    Grzecho111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Musisz spamować? Wyraźnie napisał, że używa ImgBurn.

    Co do tematu:

    Sprawdzałeś w Nero InfoTool, czy nagrywarka w pełni obsługuje zapis na płytki DL? Jaki dokładnie jest błąd? Jak reaguje konsola?

    Odpal jedną z działających pirackich gier z płyty w programie abgx360 (zmień input na burned dvd) i podaj, co pokazuje. Dzięki temu możemy dowiedzieć się, jaki masz flash napędu (wave).
     
  16. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to zrobić ? Po wsadzeniu płytki mam audio, video ..

    Przy płytkach które dostałem normalnie działa wszystko po włączeniu, a przy tych co ja zgrywam wyskakuje błąd żeby przeczyścić płytę albo zresetować konsole...
     
  17. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ściągnij program abgx360 wsadź jakąś działającą grę do napędu, załącz program, pod napisem input musisz zmienić na Burned DVD. Następnie dajesz Open files i wskazujesz płytkę. Następnie dajesz Launch i wyskakują ci informacje o płytce. Muszisz poszukać w informacjach jakim wave jest nagrana płyta, w twoim przypadku domyślam się że będzie wave 2. Napisz jaki masz wave i będziemy wiedzieli jaką masz przeróbke. Potem podczas nagrywania będziesz musiał patchować gry do niższego wave i będzie ok. pozdrawiam
     
  18. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to zamienić ? Nie mam takiej opcji .
     
  19. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. feli

    feli Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz 3 wave, czyli masz przeróbke 1.51 albo 1.6
    Jesli chcesz uzywac activite.iso to nie musisz patchowac, jednak musisz podmieniac plyty.
    Jesli chcesz grac bez podmieniania patczujesz na wave 3. Potrzebujesz programu 360-Waves-Patcher.
     
Wczytywanie...

Poleć forum