1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier od podstaw. Pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dymczar, Styczeń 24, 2012.

  1. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i z góry przepraszam jeżeli już taki temat istnieje, ale od tego doszukiwania się i czytania już mam mętlik w głowie. Prosił bym o pomoc w nagraniu gry konkretnie na kinecta. Konsole mam od paru miesięcy a przeróbkę dałem zrobić w ubiegłym tygodniu. Posiadam lt+3. Pobrałem gre i po wypakowaniu posiadam jedynie plik archiwum rar nie mam żadnego iso ani dvd. Co mam zrobić dalej i jeszcze jedno jeżeli posiadam abx360 1.06 po musze też pobierac wawe 3 i 4 z strony abx-a. Jeśli by ktoś byl tak miły i mógł mi to wszystko konkretnie opisać. Naoglądałem sie tutoriali i dalej nic nie kapuje. Poprostu nie wiem co mm zrobić z tym rarem jak go wypakuje to pojawiają mi sie foldery video ts sound ts i system coś tam. Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Adam tylko w tym problem że nie mam pliku iso ani dvd. To jest ta pobrana gra. Wypakowałem i mam tylko jeden plik rar który ma ponad 8 gb. Nie wiem co dalej robić. O abx już sobie doczytalem tylko nie wiem jak uzyskać ten iso i dvd plik.

    Adam tylko w tym problem że nie mam pliku iso ani dvd. To jest ta pobrana gra Konsole :: Sonic Generations (2011) ENG] [RF] [LT+2.0] [XBOX360] . Wypakowałem i mam tylko jeden plik rar który ma ponad 8 gb. Nie wiem co dalej robić. O abx już sobie doczytalem tylko nie wiem jak uzyskać ten iso i dvd plik.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ten twój plik rar, to obraz iso. Ikonka jest powiązana z programem WinRar, ale w rzeczywistości jest to obraz płyty. Wyłącz ukrywanie rozszerzeń znanych plików, to się przekonasz.
     
  7. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ludzie sorry ale to moja pierwsza konsola i na serio magia. Ciesiel zgadza sie. Teraz pozostaje plik dvd. Wyczytałem że można go samemu utworzyć przez notatnik. Dodam że mam lt 3 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    PLIK DVD ROBIONY RĘCZNIE
    [​IMG]
    Wszytsko tak jak na zdjęciu. Otwieramy notatnika
    pierwsza linijka to albo dla XGD2 "LayerBreak=1913760"
    lub dla XGD3 "LayerBreak=2133520"
    Druga linijka to nazwa obrazu płyty iso. Pełna nazwa wraz z rozszerzeniem *.iso.
    Tak jak na zdjęciu "Ace Comabt 6.iso" lub np "assassins_creed_rev.iso"
    Plik z notatnika zapisujemy pod taka sama nazwą jak plik ISO czy np:
    dla "Ace Comabt 6.iso" - "Ace Comabt 6.dvd" lub np "assassins_creed_rev.iso" - "assassins_creed_rev.dvd"
    Rozszerzenie *.DVD wpisujemy ręcznie po komędzie "zapisz jako", pamiętaj aby plik dvd zapisać w tyms amym folderze co plik ISO.
     
  10. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze jedno małe pytanko. Co do abx posiadam 1.06 jest jakaś różnica między 1.05 czy tak samo sie go konfiguruje
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak samo się konfiguruje.
     
  12. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozumiem że to bez znaczenia jakie gry nagrywam czy na kinecta czy na pada.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  14. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra nagrana tylko że przy odpaleniu wyskoczył komunikat że bym przetarł płytę szmatką i lipa. Może być to wina płyty, nie miałem verbatima tylko tdk. Dzisiaj kupie verbatimy i sprawdze ponownie. I jeszcze jedno pytanko. Gra posiada więcej giga niż płyta jest w stanie wypalić po otrzymaniu komunikatu że mało miejsca którą opcje zaznczyć. Dzięki wszystkim za pomoc
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Truncate, jak masz iHASa i Verbatima to nie będzie wyskakiwało.
     
  16. dymczar

    dymczar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc. Płyta verbatim wszystko załatwiła. Gry śmigają :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum