1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Nagrywanie gier pod LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adam34689, Styczeń 25, 2012.

  1. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/threads/nagrywanie-gier-pod-lt-2-0.81406/ - Nagrywanie pod LT 2.0

    Zastrzegam sobie prawo do kopiowania/wstawiania na innych portalach/serwisach hostingowych treści poradnika bez mojej zgody.

    Zauważyłem, że na forum rośnie liczba tematów z pytaniami o nagrywanie gier pod lt 3.0, dlatego stworzyłem ten poradnik z obrazkami (na forum nie ma takiego poradnika). Jest on w całości mojego autorstwa.

    Nagrywanie pod LT 3.0:


    Gry na Xbox'a 360 możesz nagrywać tylko na płytach DVD+R DL.


    Do zainstalowania gry XGD3 na dysku na LT 3.0 z Dash'em wyższym od 13604 potrzebujesz:
    nagrywarki Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6) z wgranym LT MAX oraz płyty Verbartim DVD+R DL lub jakiejkolwiek inną płytę DVD+R DL oraz zmodyfikowane FW pod ten nośnik http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/

    Przy Dash'u niższym lub równym 13604 możesz instalować gry XGD3 nagrane zwykłą nagrywarką, jednakże gra może się zacinać.


    Zanim zaczniesz nagrywać jakąkolwiek grę, przeczytaj FAQ i zaktualizuj sterowniki nagrywarki.

    Potrzebne programy:

    ImgBurn 2.5.7.0
    SetupImgBurn_2.5.7.0.exe <- ImgBurn Downloads | Software - Digital Digest

    Abgx v1.0.6
    abgx360_v1.0.6_setup.exe

    Pobieramy powyższe dwa programy i instalujemy je.

    Jak rozpoznać czy gra jest w systemie XGD2 czy XGD3:
    1.Po rozmiarze
    7,29GB=XGD2
    8,13GB=XGD3

    2.Po wrzuceniu obrazu do programu Abgx360 z opcjami z poradnika + "Disable writes" (jeśli gra jest przygotowana pod LT 2.0 to wyskoczy The first 12 sectors of topology data are blank, a gdy jest przygotowana pod LT 3.0 Topology data is currently verified).


    3.Poniżej znajduje się lista gier zweryfikowanych jako XGD3. Jeśli na tej liście nie ma gry, której szukasz to znaczy, że jest ona w systemie XGD2.



    http://abgx360.xecuter.com/verified.php lista zweryfikowanych wydań gier XGD3

    Gry z ap 2.5 to tylko:
    Assassin's Creed: Brotherhood
    Halo: Reach
    Fable III
    Need for Speed Hot Pursuit
    Call of Duty Modern Warfare 2
    Call of Duty Black Ops

    Najbezpieczniej jest sprawdzić obraz za pomocą metody pierwszej i drugiej, gdyż w bazie http://abgx360.xecuter.com/verified.php może nie być tej gry.

    Gier wykonanych w systemie XGD2 nie musisz sprawdzać abgx'em, ale lepiej tak, żeby zobaczyć czy obraz nie jest zepsuty i przy okazji dorabia plik .dvd.

    Jeśli nie posiadasz nagrywarki iHAS z wgranym LT MAX, a masz LT 3.0 i DashBoard wyższy od 13604 to nie próbuj instalować gry XGD3 na dysku (gry z ap 2.5 i wykonane w systemie XGD2 możesz instalować).

    Jeśli to zrobiłeś, pomoże ci:
    1.Usunięcie gry z dysku.
    2.Wyczyszczenie pamięci "Cache" konsoli (System-->Pamięć masowa-->najeżdżasz na Dysk twardy i wciskasz "Y"-->Wyczyść pamięć podręczną).
    3.Jeśli gra nie działa w dalszym ciągu to usuń wszystkie pliki dotyczące tej gry w "Ustawieniach pamięci" konsoli.


    Podczas przechodzenia weryfikacji obrazu w programie Abgx v1.0.6 komputer musi być podłączony do internetu.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    Oznaką prawidłowego przygotowania obrazu jest napis Topology data is currently verified Przy grze XGD2 nie ma tego komunikatu, bo dogrywanie "Topologii" jest tylko do gier XGD3. Jak już napisałem wcześniej: sprawdzanie gier XGD2 abgx'em nie jest konieczne.

    [​IMG]


    W trakcie nagrywania zalecam nie przeciążać komputera (nie włączaj innych programów).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    BookType ustawiasz zawsze, jeśli jest tam nazwa twojej nagrywarki, niezależnie czy nagrywasz iHAS'em czy zwykłą nagrywarką (wciskasz "Truncate" przy wyskakującym okienku).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Jeśli podczas nagrywania pojawia się błąd to powinno pomóc zaktualizowanie sterowników nagrywarki.


    FAQ
    Jak stworzyć plik .dvd?
    Otwierasz "Notatnik" i wklejasz to:
    LayerBreak=zzz
    xxx.iso

    "zzz" to numer LayerBreak:
    dla XGD2 - LayerBreak=1913760
    dla XGD3 - LayerBreak=2133520

    "xxx" to nazwa obrazu .iso
    Zapisujesz plik pod taką samą nazwą jak .iso, tylko, że po kropce wpisujesz .dvd (tzw. rozszerzenie).


    Zabezpieczenie CIV:
    Gry z tym zabezpieczeniem zaleca się nagrywać nagrywarką Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6) z LT MAX na Verbatim'ach lub innych płytach ze zmodyfikowanym FW. Granie w gry z tym zabezpieczeniem nagranych zwykłą nagrywarką jest niemożliwe, dlatego że po tzw. "czasie autoryzacji płyty" będzie wywalało cię do DashBoard'a. Jak na razie to zabezpieczenie posiada tylko Forza Motorsport 4.


    Jeśli masz LT 2.0 i DashBoard'a wyższego od 13604 lub LT 2.0 i "cichą aktualizację" (albo to i to) to masz dwie możliwości na uruchomienie gier XGD3:
    1.Wgrywasz LT 3.0 i nagrywasz gry XGD3 pod LT 3.0 jak w moim poradniku.
    2.Nagrywasz gry pod LT 2.0 i wgrywasz Title Update do każdej gry XGD3 z osobna z pendrive'a tak jak w tym poradniku --> http://xboxforum.pl/threads/jak-zrobic-zeby-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce.71230/


    Gry XGD3 nagrane pod lt 2.0 nie działają pod lt 3.0.
    Gry XGD3 nagrane pod lt 3.0 nie działają pod lt 2.0.



    Z płyt nagranych metodą "Truncate" (zwykłą nagrywarką) nie można wyciągać obrazów gier. Można to robić tylko z płyt wypalonych iHASem z LT MAX (opcja: "Create Image file from disc").


    Jaka wersja DashBoard'a jest najnowsza i jak go wgrać?
    Najnowszy DashBoard (menu główne konsoli Xbox 360) to 2.0.14719.
    http://www.xbox.com/system-update-usb - link do pobrania

    Jeśli konsola woła o aktualizację podczas uruchamiania gry to zalecam wgranie DashBoard'u :

    13604 (przy LT 2.0) Xbox 360 Dashboard Update 2.0.13604.0 Download with Avatars
    13604/14719 (przy LT 3.0, UWAGA: DashBoard 14719 Wyeliminuje możliwość zainstalowania gry XGD3 nagranej zwykłą nagrywarką.)


    Gry z ap 2.5 musisz przepuścić przez abgx'a v1.0.6, ustawionego jak w poradniku.


    Aktualizacje oprogramowania konsoli Xbox 360 | Rozwiązywanie problemów z konsolą Xbox | Pomoc techniczna konsoli Xbox - wgrywanie DashBoard'a (jak zjedziesz trochę niżej to zobaczysz jak możesz go wgrać przez pendrive'a).

    Jeśli grałeś w gry XGD3 na LT 2.0, wgrałeś LT 3.0, nagrałeś gry od nowa jak w moim poradniku i nie chodzą to usuń grę z dysku, wyczyść pamięć "Cache" konsoli i możesz zainstalować tą grę od nowa (jeśli nagrywałeś iHAS'em lub zwykłą nagrywarką przy Dash'u niższym lub równym 13604).

    Nie da się odpalić gier XGD3 na spoof'owanym napędzie (wymiana napędu na inny niż taki jaki był fabrycznie w konsoli - model nie jest ważny, tylko marka się liczy, np. Liteon).
    Jeśli chcesz uruchomić gry XGD3 na konsoli po spoof'ie to:
    1.Wymień napęd na taki jaki był fabrycznie.
    2.Wgraj do niego najnowsze LT ze starym kluczem (z pierwszego napędu, który był wstawiony fabrycznie).


    Live
    Jeśli korzystasz z Live to zalecam nagrywanie gier XGD3 nagrywarką iHAS x24B (x - cyfra od "1" do "6") na Verbatim'ach lub jakiejkolwiek innej płycie DVD+R DL ze zmodyfikowanym FW pod ten nośnik tak jak tutaj w poście #278: http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/

    Napęd Hitachi
    Jeśli posiadasz taki napęd to do uruchomienia gry XGD3 koniecznie potrzebujesz płytę nagraną iHAS'em z LT MAX na Verbatim'ie lub na jakiejkolwiek innej płycie DVD+R DL ze zmodyfikowanym FW pod ten nośnik: http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/

    Napęd Samsung
    Posiadając ten napęd w konsoli z LT 2.01 bez znaczenia jest czy nagrasz grę XGD3 po spatch'owaniu Abgx'em (pod LT 3.0) czy Xbox Backup Creator'em (pod LT 2.0). Możesz nagrywać tymi dwoma sposobami i wszystko będzie działało.

    Aktualizacja tematu (19 maja 2012r.):

    Jakby były jakieś niejasności to piszcie.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 26, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/threads/nagrywanie-gier-pod-lt-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3.78079//- Nagrywanie pod LT 3.0

    Zastrzegam sobie prawo do kopiowania/wstawiania na innych portalach/serwisach hostingowych treści poradnika bez mojej zgody.

    Postanowiłem oddzielić poradnik nagrywania gier pod LT 2.0 od nagrywania pod LT 3.0, gdyż niektórzy nie potrafili znaleźć tego tutoriala. Podział poradnika był konsultowany z Administratorem forum.

    Zanim zaczniesz nagrywać jakąkolwiek grę, przeczytaj FAQ i zaktualizuj sterowniki nagrywarki.

    Potrzebne programy:
    ImgBurn 2.5.7.0
    http://www.digital-digest.com/software/download.php?sid=470&ssid=0&did=1

    Abgx v1.0.6
    http://www.mediafire.com/?qdmczddz2znr59b

    Xbox Backup Creator + plik "topology for lt2.0.bin"
    http://www.mediafire.com/?1y0jy5r0ydw5spy

    Pamiętaj, że obraz gry musi być na dysku twardym, a nie na "Dyskach wymiennych", np. pendrive, dysk zewnętrzny itd. Plik "topology for lt2.0" wrzuć do folderu z obrazem gry.



    Nagrywanie pod LT 2.0:


    Gry XGD2 - Abgx360 (Ustawienia Abgx'a: http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ ) --> ImgBurn

    Gry XGD3 - Xbox Backup Creator --> ImgBurn

    Na lt 2.0 gry nagrane zwykłą nagrywarką (metodą "Truncate") można instalować na dysku, jeśli twój DashBoard jest niższy bądź równy 13604, lecz mogą się zacinać z powodu brakujących danych.

    Do gier ap 2.5 musisz wgrać patch'e AP2.5: http://www.mediafire.com/?y0wlddcb01v4f3b przez program Xbox Backup Creator (jak w tym poradniku, tylko że wgrywasz powyższy plik zamiast "topologyforlt2.0.bin").


    Zmiana „Topologii” z gry przygotowanej pod LT 3.0 na LT 2.0


    Problem "Run-time error '339'
    Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid."
    Pobierz plik ten plik: MSCOMCTL.OCX

    Windows 7 - wrzuć go do katalogu: "C:\Windows\syswow64"
    Windows XP - wrzuć go do katalogu: "C:\WINDOWS\system32"




    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Skąd mam pewność, że obraz gry nie jest zepsuty (przecież nie mogę sprawdzić obrazu abgx'em)? Abgx'a ustaw tak jak w tym poradniku: http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ + opcja ze screen'a poniżej.
    [​IMG]


    W trakcie nagrywania zalecam nie przeciążać komputera (nie włączaj innych programów).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    BookType ustawiasz zawsze, jeśli jest tam nazwa twojej nagrywarki, niezależnie czy nagrywasz iHAS'em czy zwykłą nagrywarką (wciskasz "Truncate" przy wyskakującym okienku).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Jeśli podczas nagrywania pojawia się błąd to powinno pomóc zaktualizowanie sterowników nagrywarki.



    FAQ


    Jak stworzyć plik .dvd?
    Otwierasz "Notatnik" i wklejasz to:
    LayerBreak=zzz
    xxx.iso

    "zzz" to numer LayerBreak:
    dla XGD2 - LayerBreak=1913760
    dla XGD3 - LayerBreak=2133520

    "xxx" to nazwa obrazu .iso
    Zapisujesz plik pod taką samą nazwą jak .iso, tylko, że po kropce wpisujesz .dvd (tzw. rozszerzenie).

    F
    Do zainstalowania gry XGD3 na dysku na LT 2.0 z Dash'em wyższym od 13604 potrzebujesz:
    nagrywarki Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6) z wgranym LT MAX oraz płyty Verbartim DVD+R DL lub jakiejkolwiek inną płytę DVD+R DL oraz zmodyfikowane FW pod ten nośnik http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/ - post #278

    Przy Dash'u niższym lub równym 13604 możesz instalować gry XGD3 nagrane zwykłą nagrywarką, jednakże gra może się zacinać.


    Zabezpieczenie CIV:
    Gry z tym zabezpieczeniem zaleca się nagrywać nagrywarką Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6) z LT MAX na Verbatim'ach lub innych płytach ze zmodyfikowanym FW. Granie w gry z tym zabezpieczeniem nagranych zwykłą nagrywarką jest niemożliwe, dlatego że po tzw. "czasie autoryzacji płyty" będzie wywalało cię do DashBoard'a. Jak na razie to zabezpieczenie posiada tylko Forza Motorsport 4.


    Jeśli masz LT 2.0 i DashBoard'a wyższego od 13604 lub LT 2.0 i "cichą aktualizację" (albo to i to) to masz dwie możliwości na uruchomienie gier XGD3:
    1.Wgrywasz LT 3.0 i nagrywasz gry XGD3 pod LT 3.0 jak w moim poradniku.
    2.Nagrywasz gry pod LT 2.0 i wgrywasz Title Update do każdej gry XGD3 z osobna z pendrive'a tak jak w tym poradniku --> Xbox 360 Dashboard Update 2.0.13604.0 Download with Avatars[/SIZE]
    [/COLOR]
    13604/14719 (przy LT 3.0, UWAGA: DashBoard 14719 Wyeliminuje możliwość zainstalowania gry XGD3 nagranej zwykłą nagrywarką.)


    Aktualizacje oprogramowania konsoli Xbox 360 | Rozwiązywanie problemów z konsolą Xbox | Pomoc techniczna konsoli Xbox - wgrywanie DashBoard'a (jak zjedziesz trochę niżej to zobaczysz jak możesz go wgrać przez pendrive'a).

    Jeśli grałeś w gry XGD3 na LT 2.0, wgrałeś LT 3.0, nagrałeś gry od nowa jak w moim poradniku i nie działają, to usuń grę z dysku, wyczyść pamięć "Cache" konsoli i możesz zainstalować tą grę od nowa (jeśli nagrywałeś iHAS'em lub zwykłą nagrywarką przy Dash'u niższym lub równym 13604).

    Nie da się odpalić gier XGD3 na spoof'owanym napędzie (wymiana napędu na inny niż taki jaki był fabrycznie w konsoli - model nie jest ważny, tylko marka się liczy, np. Liteon).
    Jeśli chcesz uruchomić gry XGD3 na konsoli po spoof'ie to:
    1.Wymień napęd na taki jaki był fabrycznie.
    2.Wgraj do niego najnowsze LT ze starym kluczem (z pierwszego napędu, który był wstawiony fabrycznie).



    Jak rozpoznać czy gra jest w systemie XGD2 czy XGD3:
    1.Po rozmiarze
    7,29GB = XGD2
    8,13GB = XGD3

    2.Po wrzuceniu obrazu do programu Abgx360 z opcjami z poradnika + "Disable writes" (jeśli gra jest przygotowana pod LT 2.0 to wyskoczy The first 12 sectors of topology data are blank, a gdy jest przygotowana pod LT 3.0 Topology data is currently verified).

    3.Poniżej znajduje się lista gier zweryfikowanych jako XGD3. Jeśli na tej liście nie ma gry, której szukasz to znaczy, że jest ona w systemie XGD2.



    abgx360 - Verified lista zweryfikowanych wydań gier XGD3

    Gry z ap 2.5 to tylko:
    Assassin's Creed: Brotherhood
    Halo: Reach
    Fable III
    Need for Speed Hot Pursuit
    Call of Duty Modern Warfare 2
    Call of Duty Black Ops

    Najbezpieczniej jest sprawdzić obraz za pomocą metody pierwszej i drugiej, gdyż w bazie abgx360 może nie być tej gry.

    Gier wykonanych w systemie XGD2 nie musisz sprawdzać abgx'em, ale lepiej tak, żeby zobaczyć czy obraz nie jest zepsuty i przy okazji dorabia plik .dvd.

    Jeśli nie posiadasz nagrywarki iHAS z wgranym LT MAX, a masz LT 2.0 i DashBoard wyższy od 13604 to nie próbuj instalować gry XGD3 na dysku (gry z ap 2.5 i wykonane w systemie XGD2 możesz instalować).

    Jeśli to zrobiłeś, pomoże ci:
    1.Usunięcie gry z dysku.
    2.Wyczyszczenie pamięci "Cache" konsoli (System-->Pamięć masowa-->najeżdżasz na Dysk twardy i wciskasz "Y"-->Wyczyść pamięć podręczną).
    3.Jeśli gra nie działa w dalszym ciągu to usuń wszystkie pliki dotyczące tej gry w "Ustawieniach pamięci" konsoli.


    Live
    Nie podłączaj konsoli z LT 2.0 do Live'a, bo złapiesz "cichą aktualizację"/zaktualizuje ci DashBoard'a i wtedy będziesz musiał wgrywać Title Update do każdej gry XGD3 z osobna przez pendrive'a, tak jak tutaj: http://xboxforum.pl/threads/jak-zrobic-zeby-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce.71230/
    Jeśli korzystasz z Live to zalecam nagrywanie gier XGD3 nagrywarką iHAS x24B (x - cyfra od "1" do "6") na Verbatim'ach lub jakiejkolwiek innej płycie DVD+R DL ze zmodyfikowanym FW pod ten nośnik tak jak tutaj w poście #278: http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/

    Napęd Hitachi
    Jeśli posiadasz taki napęd to do uruchomienia gry XGD3 koniecznie potrzebujesz płytę nagraną iHAS'em z LT MAX na Verbatim'ie lub na jakiejkolwiek innej płycie DVD+R DL ze zmodyfikowanym FW pod ten nośnik: http://xboxforum.pl/threads/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest.68566/ Post #278.

    Napęd Samsung
    Posiadając ten napęd w konsoli z LT 2.01 bez znaczenia jest czy nagrasz grę XGD3 po spatch'owaniu Abgx'em (pod LT 3.0) czy Xbox Backup Creator'em (pod LT 2.0). Możesz nagrywać tymi dwoma sposobami i wszystko będzie działało.

    Aktualizacja tematu (19 maja 2012r.):



    Jakby były jakieś niejasności to piszcie.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Styczeń 26, 2015
  4. ziutek188

    ziutek188 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Żeby jakoś sensownie zacząć mój xbox ma lt+2.0 i dasha 2.0.15574.0 Ostatnio ściągnełem sobie Battelfield 3 z exsite.pl oto screen z wrzuty http://www10.pic-upload.de/23.02.12/8q31s5ffy3mn.png więc rozumiem że gierka powinna śmigać u mnie bez dogrywania topolgi tak??Co do nagrywania to mam nagrywarkę NEC ściagnełem nowego imgburn i wypaliłem płytkę z funkcja truncate wrzucam wyplony krążek do xboxa i wyskakuje mi napis płyta nie obsługiwana.Dodam że w imgburn podaczas wypalania zapomniałem dodać mojej nagrywarki w booktype czy to może być przyczyną nie odczytywania płyty czy zrobił coś innego nie tak?Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
     
  5. Konrad Nielepkowicz

    Konrad Nielepkowicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam mam pytanie... jesli gra jest przygotowana pod LT 2.0 to nie moge ja nagrac sposobem na LT 3.0 ?? (bo ogolnie mam przerobke LT 3.0)
     
  6. Łukasz Strączek

    Łukasz Strączek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam mam takie pytanie bo jesli chodzi o nagrywanie gier z plikiem iso nie mam problemow ale jesli mam gre podzielona na kilkadziesiat plikow jak mam ja nagrac ?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    trzeba ja gosciu rozpakowac to nie jest gra w formacie iso uzyj winrara
     
  8. Łukasz Strączek

    Łukasz Strączek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    no dobrze urzylem winrara i scalilo mi wszystko w jeden plik nieco ponad 7 giga i ten plik winrara mam nagrac?
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak powstaje iso 7gb czyli gra xgd2 pewnie :) (tytul nieznany mniejsza z tym) i oto powstaly plik jest juz do nagrania oczywiscie plik dvd też musi z nim być po rozpakowaniu jesli nie masz abgx ci go doda ( lt 2 abgx 1.0.5 , lt 3 abgx 1.0.6 tak to szlo ) i tyle palisz imageburnem
     
  10. stachu995

    stachu995 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem z 360 revolution

    witam ten programik mi sie nie odpala jakis blad wyskakuje
     
  11. hondacr1989

    hondacr1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam sciągłem Call of duty black ops II na lt 3 (tak podejrzewam) w konsoli mam lt 2 i słyszałem ze trzeba uzyc programu
    ,,Xbox backup creator,, wszystko zrobiłem tak jak trzeba wg poradnika z youtube nastepnie wypaliłem gre w img burn (wypalałem juz wczesniej wiele gier),pod koniec ustawien w img burn miałem dwie opcje do wyboru z racji ze obraz miał więcej pojemnosci niz płyta wybrałem opcje ,,tre costam ,,no i wkładam płyte do konsolki i wyskoczyło mi ekran zagraj w black ops II i ekran wymagana aktualizacja,czyli wynika ze wypalilem płytke pod lt 3 ?gdzie zrobiłem błąd ?xbox backup creator miał mi przeciez przerobic z lt3 na lt 2 cos przeoczyłem? Prosze o odpowiedz
     
  12. riehen

    riehen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie a jesli gra była pod lt 2.0 i przepuściłem ją przez abgx to moge cofnać ja spowrotem xboxbackup creatorem czy nie da rady juz tak zrobić bo próbowałem i potem w abgxie nawet po zaznacvzeniu disable writes pokazuje ze gra jest pod lt3.0??? prosze o odpowiedz i jezekli jest mozliwosc cofniecia to prosze napisac jak to zrobic
     
  13. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra już zmarnowałem dvd+dl verbatim 4 sztuki jak nagrać grę którą ściągam z netu i ma już lt2 przeczytałem chyba wszystkie poradniki i już zgłupiałem gra np halo4 lub doom3 prosze niech ktoś wytłumaczy jak krowie narowie jak te gry wypalić bo nie mam zielonego pojęci bardzo proszę bo mi cierpliwości brakuje.
     
  14. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
  15. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak byś mógł mi powiedzieć co to jest
    mam nagrywarkę asusa z tego co piszesz to chyba trzeba zmienić nagrywarkę tak proszę napisz coś więcej
     
  16. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    Nagrywarka która omija blokady CIV.Najnowsze gry posiadają te blokady ,więc jak chcesz pograć w nowe gry to musisz zakupić Ihasa.
    Co tu dużo mówić coś za coś chcesz gry musisz wydać kasę ;)
    Pozdrawiam ;-)
     
  17. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziękuję Ci bardzo bo myślałem że nic nie potrafię zrobić a to trzeba po prostu kupić nagrywarkę dziękuję jeszcze raz , ach jeszcze starsze gry też mogę nagrywać tą nową którą kupię z Ihasa
     
  18. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    Tak gry starsze też możesz nagrywać na tej nagrywarce.Starsze gry bez zabezpieczeń można bez ihasa nagrywać ;)
    Pamiętaj jak będziesz miał ihasa to będziesz musiał na Verbatimach nagrywać.
    PS:Chyba każdy nagrywa na verbatimach do x'a ;)
    Pozdro
    (FREE TPS)
     
  19. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesteś wielki dziękuję Ci bardzo
     
  20. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    Nie ma za co po to jest forum ;)
     
  21. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam jeszcze jedno pytanie czy mogę ściągnąć gry starsze np forza 3 i nagrać moją starą nagrywarką
    drugi pytanie miałem dash najnowszy chyba 16797 i przerobiłem lt2 czy w takim wypadku będzie wszystko chodzić z góry dziękuję
     
Wczytywanie...

Poleć forum