1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Nagrywanie gier pod LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adam34689, Styczeń 25, 2012.

  1. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    1.Tak nagrasz forze 3 swoją nagrywarką.
    2.Tak powinno wszystko działać.
    PS:przed nagraniem gier puszczasz je przez abxg360?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. bolocracer

    bolocracer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra dużo mi już wytłumaczyłeś dziękuję Ci za to ale czytałem że jak przepuszcze przez program abxg360 to będe miał najnowsze zabezpieczenia wgrane tak czytałem
     
  4. PoIse

    PoIse Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W domu
    O niczym takim nie słyszałem ;)
     
  5. sitek44

    sitek44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    u mnie wszystko pięknie sie nagrało tylko jak chce zagrać w grę na xboxie to wyskakuje nierozpoznano płyty
     
  7. sid85

    sid85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jezeli mam spoofa napedu to moge zagrac w te najnowsze gry z xgd3??
     
  8. TomeX

    TomeX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam mały problem mianowicie pół roku temu odkupiłem konsole od gościa przerobioną + ponad 30 gier . Teraz chciałbym nagrać sobie jakieś inne gierki i tu zaczyna się mój problem ponieważ nie wiem co to za przeróbka i jakie gry moge nagrywać . Czy moge to jakoś sprawdzić ???? Proszę o rade.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4294
    Polubienia:
    758
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: [Tutorial] Nagrywanie gier pod LT 2.0

    Wypal 1 grę pod lt2 a drugą pod lt3 i sprawdź która ruszy...

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
     
  10. drolcak

    drolcak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    niestety nie mam już pomysłu jak ruszyć gry z xgd 3 na moim hitachi. Gry xgd 2 chodzą mi bez problemu.
    Próbowałem chyba już wszystkiego z tego poradnika i czytalem forum. Nie udało mi się odpalić żadnej gry.
    Jestem nowym użytkownikiem xboxa.
    Poniżej ostatni log z nagranej płytki. Próbowałem i overburn i trundicate, za kazdym razem plytka wypala sie dobrze, ale konsola tego nie widzi.
    Zaczynam nabierać obaw, ze jednak nie mam lt2.0 ;/ Nawet nie wiem jak to sprawdzić.
    Różne plytki, emtec, verbatim, platinum (sony). Sprawdzam abx`em czy to lt 2.0, wrzucam pliczek topology 2.0 do katalogu z grą i odpalam img burn.
    Próbowałem różnych fw po konkretne płytki, ale nie daje rady.

    I 19:23:19 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 19:23:19 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 19:23:19 Total Physical Memory: 2*088*108 KB - Available: 1*134*724 KB
    W 19:23:19 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 19:23:19 Initialising SPTI...
    I 19:23:19 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 19:23:19 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (G:) (Virtual)
    I 19:23:20 -> Drive 2 - Info: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N JW02 (D:) (ATA)
    I 19:23:20 -> Drive 3 - Info: ATAPI iHAS124 B AL0S (H:) (USB)
    I 19:23:20 Found 2 DVD±RW/RAMs and 1 BD-ROM!
    I 19:24:01 Operation Started!
    I 19:24:01 Source File: f:\xbox360\SRT-ACR-PL-X360L\srt-acr.dvd
    I 19:24:01 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 19:24:01 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 19:24:01 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 19:24:01 Source File Volume Set Identifier: 8db24000MS UDFBridge
    I 19:24:01 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 19:24:01 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 19:24:01 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 19:24:01 Destination Device: [0:0:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (H:) (USB)
    I 19:24:01 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 19:24:01 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 19:24:01 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 19:24:01 Write Mode: DVD
    I 19:24:01 Write Type: DAO
    I 19:24:01 Write Speed: 2,4x
    I 19:24:01 DVD+R DL Reserve Track: Yes
    I 19:24:01 Link Size: Auto
    I 19:24:01 Lock Volume: Yes
    I 19:24:01 Test Mode: No
    I 19:24:01 OPC: Yes
    I 19:24:01 BURN-Proof: Enabled
    I 19:24:01 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 19:24:01 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 19:24:01 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 19:24:38 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 19:24:38 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 19:24:38 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 19:25:09 Filling Buffer... (40 MB)
    I 19:25:13 Writing LeadIn...
    I 19:25:14 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 19:25:14 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 19:25:14 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 19:47:13 Writing Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 20:09:18 Synchronising Cache...
    I 20:09:23 Closing Track...
    I 20:09:24 Finalising Disc...
    I 20:10:16 Exporting Graph Data...
    I 20:10:16 Graph Data File: F:\Documents and Settings\Piotrek1\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_22-GRUDZIEŃ-2012_19-24_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 20:10:16 Export Successfully Completed!
    I 20:10:16 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:46:14
    I 20:10:16 Average Write Rate: 3*227 KB/s (2.3x) - Maximum Write Rate: 3*387 KB/s (2.4x)

    Moze jednak coś przeoczyłem, proszę pomóżcie :)
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    lt 2.0 - przepusc gre abgx z ustawieniami pod lt 3.0 potem uzyj xbc i juz masz gre pod lt 2.0
    lt 3.0- przpuscic tylko gre abgx-em i gra jest pod lt 3.0
    w imageburnie ustaw bufory bo widze masz 40mb daj na min 241mb no i opc w zaleznosci od plyt widze nagrywarka LG laptopowa mam podobna i palila gry xgd3 jak i xgd2 bezproblemowo tylko ja mam wersje starsza HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N WP03 (F:) (ATA)
     
  12. drolcak

    drolcak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziekuje za odpowiedz. Rzeczywiście mam nagrywarke w laptopie, ale wypalam ihasem. laptopową wypalałem na początku, ale teraz zakupiłęm ihasa i chciałem podejść po xgd3 :) Akurat log powyżęj pochodzi z verbatima.
    Probowalem juz kombinowac z xbc i wypalaniem i 3.0 (chociaz z tego co czytalem to nie chodzi na hitachi jeszcze), a potem 2.0 w żadnym wypadku mi nie ruszyło. kombinowalem z overburn i trunicate i fw pod konkretne plytki.
    Sprobuje jeszcze ustawic bufory, opc wlaczone i wylaczone kombinowalem. Nie udaje mi sie niestety uruchomić żadnej gry na xgd3 ;/
    Cos mi sie zdaje, że mogę nie mieć 2.0...albo nie wiem.
    Z tego co wyczytalem w podobnych tematach po grach ktore chodzą można poznać czy ma sie lt2.0 czy też nie:
    - ufc undisputed 3, ssx, nfs hot pursuit, gears of war 1, nfs unleashed, monopoly cos tam, fifa street i chyba tyle pamiętam.
     
  13. Sasuke99

    Sasuke99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jak kolega ma gre Xgd2 pod lt 3.0 przepuścił agbx. To jak ja mam lt 2.0 i zgra płytę na drugą, bez agbx( bo niby nie wymagany pod XDG2) to mi pójdzie gra normalnie, czy agbx coś dograł pod lt 3.0 i klapa ?
     
  14. demons182

    demons182 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, makabra z tymi gierkami niektórym wywala przerobki z konsoli, macie jakieś pewne stronki?
     
  15. demons182

    demons182 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tam masz napisane ze musi byc zgodność
     
  16. mailosz

    mailosz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poszło już 8 płyt OMEGA ;(

    Witam!
    Od niedawna mam xBoxa 360 fat.
    Kupiłem z komisu i powiedziano mi że jest przerobiony, ale niestety nie mam pojęcia jaką przeróbką (chyba Lt)
    Od kilku dni próbuję nagrać jakąkolwiek kopię gry. Niestety bez skutku. Próbowałem FIFA12 i Monopoly Streets (czyli XGD2 - ok. 7,3 GB)
    Straciłem już 8 płyt.
    Nagrywam nagrywarką z laptopa: HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N ATA Device . ( w opisie lapka piszą że jest to: DVD +/-R (DL) Hitachi-LG GMA-4082N)
    Płyty OMEGA. Nie gram online.
    Nagrywam wg tutoriali w imgburn. Wpisałem LayerBreak=1913760.

    I NIC!!!

    log po ostatnim nieudanym nagrywaniu.
    I 18:48:20 ImgBurn Version 2.5.7.0 started!
    I 18:48:20 Microsoft Windows 7 Professional x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 18:48:20 Total Physical Memory: 3*143*984 KB - Available: 1*711*968 KB
    I 18:48:20 Initialising SPTI...
    I 18:48:21 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 18:48:22 -> Drive 1 - Info: HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N PX07 (F (ATA)
    I 18:48:22 Found 1 DVDąRW/RAM!
    I 18:55:30 Operation Started!
    I 18:55:30 Source File: E:\!********\XBOX360\FiFA 12\13599.dvd
    I 18:55:30 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 18:55:30 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 18:55:30 Source File Volume Identifier: 13599
    I 18:55:30 Source File Volume Set Identifier: ceee8000MS UDFBridge
    I 18:55:30 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 18:55:30 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 18:55:30 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 18:55:30 Destination Device: [1:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N PX07 (F (ATA)
    I 18:55:30 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67)
    I 18:55:30 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x
    I 18:55:30 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 18:55:30 Write Mode: DVD
    I 18:55:30 Write Type: DAO
    I 18:55:30 Write Speed: 2,4x
    I 18:55:30 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 18:55:30 Link Size: Auto
    I 18:55:30 Lock Volume: Yes
    I 18:55:30 Test Mode: No
    I 18:55:30 OPC: No
    I 18:55:30 BURN-Proof: Enabled
    I 18:55:30 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 18:55:31 Book Type Setting: N/A (Reason: Invalid Command Operation Code)
    I 18:55:31 User Specified L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 18:56:35 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 18:56:38 Filling Buffer... (80 MB)
    I 18:56:39 Writing LeadIn...
    I 18:57:03 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:57:03 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 18:57:03 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    W 19:15:58 Failed to Write Sectors 1820512 - 1820543 - Reason: Tracking Servo Failure
    W 19:15:58 Retrying (1 of 20)...
    W 19:15:58 Retry Failed - Reason: Tracking Servo Failure
    W 19:15:58 Retrying (2 of 20)...
    W 19:15:58 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:58 Retrying (3 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (4 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (5 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (6 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (7 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (8 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (9 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (10 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (11 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (12 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (13 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (14 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (15 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (16 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (17 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (18 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (19 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:15:59 Retrying (20 of 20)...
    W 19:15:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:55 Retrying (21)...
    W 19:16:55 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:16:59 Retrying (22)...
    W 19:16:59 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:17:01 Retrying (23)...
    W 19:17:01 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:17:03 Retrying (24)...
    W 19:17:03 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:17:05 Retrying (25)...
    W 19:17:05 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 19:17:06 Retrying (26)...
    W 19:17:06 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    E 19:17:08 Failed to Write Sectors 1820512 - 1820543 - Reason: Tracking Servo Failure
    E 19:17:08 Next Writable Address: 1819968
    I 19:17:08 Synchronising Cache...
    W 19:18:04 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 19:18:04 Failed to Write Image!
    I 19:18:04 Exporting Graph Data...
    I 19:18:04 Graph Data File: C:\Users\mailo\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\HL-DT-ST_DVDRAM_GMA-4082N_PX07_8-STYCZEŃ-2013_18-55_RICOHJPN-D01-67_2,4x.ibg
    I 19:18:04 Export Successfully Completed!
    E 19:18:04 Operation Failed! - Duration: 00:22:34
    I 19:18:04 Average Write Rate: 3*024 KB/s (2.2x) - Maximum Write Rate: 3*378 KB/s (2.4x)

    Do tego wyskoczył błąd
    http://img823.imageshack.us/img823/117/badnagrywania.jpg

    Bardzo proszę o pomoc.
    Może być priv.
     
  17. mailosz

    mailosz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie udało mi się nagrać płytkę na innym lapku Lenovo Y530 nagrywarką Optiarc....
    Weryfikację przeszedł pomyślnie.
    po 16. sprawdzę czy działa.
     
  18. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak pojdzie xgd2 nagrane dziala na lt 2 i 3
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jezeli masz napis plyta nieobslugiwana to nie trafiles z LT nagraj pod inne i sprawdz oczywiscie xgd3 :)
     
  20. Shorty92

    Shorty92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
  21. mati_cmg

    mati_cmg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanko odnośnie gier nagranych pod lt 2.0 były one nagrywane ihsem posiadają cofnięcie xbc więc na lt 3.0 nie pójdą po przeróbce tak ??
    Nawet jeśli zostaną w 100 procentach wgrane na dysk nie ma szans na to aby je odpalić bez ponownego wypalania ??
    Pytam Ponieważ nie posiadam ihsa i nie chce nagrywać ich jeszcze raz
     

Wczytywanie...

Poleć forum