1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Nagrywanie gier pod LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adam34689, Styczeń 25, 2012.

  1. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie ma szans gry pod lt2.0 mają usunięte topology a pod lt3.0 mają dograne topology także chodź byś się zesral to nie pójdzie. Gry nagrane pod lt2.0 nie pójdą na lt3.0 i na odwrót
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neonitro

    neonitro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy mogłby ktoś poprawić link do ustawień abgx znajdujący się w tutku, mianowicie:


    W chwili obecnej przenosi mnie do strony głównej, zamiast ustawień.
     
  4. divao

    divao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kiedy zaznacza się Perform OPC Before Write, bo w niektórych tutorialach, które przeglądałem ta opcja jest odznaczona
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    [Tutorial]Sprawdzanie obrazu płyty programem abgx360 dla LT 3.0 - Microsoft Xbox - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online tu masz ustawienia pod lt 3.0 robisz wedlug poradnika przelatujesz iso usuwajac wczesniej dvd plik nastepnie używasz tego tutka X360 - modyfikacja obrazu gry lt 3.0 do działania pod lt 2.0 • programosy.pl i juz mozesz wypalac
     
  6. rufus79

    rufus79 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    GDX2 a GDX3

    Witam, mam pytanie o różnice miedzy gdx2 a gdx3. w poradniku pisze:
    7,29GB=XGD2
    8,13GB=XGD3
    Jak mam to rozumieć? Przecież gry mają rózne romiary niz tylko te podane 7.29 i 8.13
    Czy jeśli gra ma pomiedzy 7.29 a 8.13 jest to gdx2 a pow tej wartości to już gdx3? i co z grami które mają poniżej 7,29?
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chodzi o wagę obrazu gry . Jeśli gra jest spakowana to logiczne że będzie ważyć mniej . To są dokładne wartości wagi obrazu ISO , jeśli są mniejsze to pewnie pod przeróbkę RGH ,albo są spakowane . Czytaj uważnie co pobierasz
     
  8. dembis

    dembis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    A ja mam problem z nowym Metro i GoW Judgement mianowicie nagrałem tak jak zawsze ( mam LT 2.0 ) czyli przerobiłem w XBC i nagrałem. Wrzucam do koncoli czyta z 5 sekund po czym napis " otwórz napęd ", myślałem że może padł laser ale inne gry ( sprawdziłem może z 8 tytułów ) czyta bez problemu.
    Zrobiłem coś zle?
     
  9. Venris

    Venris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć wszystkim, jestem tu nowy i mam mały problem. Nagrałem sobie Fable II Platinum Edition według powyższej instrukcji i gra mi się nie włącza. Co może być tego przyczyną? Wszystko zrobiłem tak jak w tutorialu.
     
  10. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
  11. Venris

    Venris Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nierozpoznana płyta. Nie można odczytać płyty itd. Płyta Verbatim, konsola świeżo kupiona. Jest przerobiona, nowsze gry typu Mortal Kombat czy Fifa 11 śmigają.
     
  12. michalsc

    michalsc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak nagrać ac:brotherhood ? Zrobiłem tak jak pisze w poradniku czyli dograłem pacza ap25 tak jak sie dogrywa topologię w programie xbox backup creator (tylko nie wiem czy był to dobry pacz bo pisalo ze jest do COD BO i MW, niewiem czy ma to znaczenie , jesli tak ,to prosze o dobrego pacza pod AC:B ) i nagrałem ihasem, gdy wkladam plyte pisze ze nieobsługiwana płyta, mam lt 2.0 i dash 16... (ten najnowszy), co robie nie tak?, prosze o podpowiedź bo nic pomocnego nie moge znaleźć na forum a przeszukałem juz sporo tematów.
     
  13. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O co w tym chodzi? Moge nagrywać gry pod lt 2.0 i lt3.0 i będą oba rodzaje działać a LT3.0 tylko i wylacznie iHasem?
     
  14. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Kolega sie myli,albo puszczasz gre abgxem i jest pod LT3,albo cofasz topologie XBC i jest pod LT2 tak.
    Gry XGD3 powyzej 8 gb nagrywaj ihasem a jak nie masz mozliwosci to poczytaj na forum jest temat o payload tool.
     
  15. kuba1418

    kuba1418 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @up
    O to mi chodziło właściwie tylko troche źle opisałem czyli jak nagrałem wersje 8gb czyli XGB3 po topologi do lt2.0 zwykłą nagrywarką nie iHasem to nie będzie śmigał bez burnermaxa?
     
  16. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Powinna pykać w zaleznosci jakie masz LT,musisz sprawdzić jak coś to podbijaj do mnie na pw,przegryzłem to:p
     
  17. fidodido

    fidodido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Koledzy proszę pomóżcie bo nie daję rady wypalić gier.
    Konsolę mam od kilku dni dziś została przerobiona z tego co wiem to na LT3.0
    Pobrałem z netu na próbę dwie gry fif13 i gird2, czytam poradnik i jakoś nie daję rady podczas weryfikacji abgx360 mam napisy żółte, dla próby wypaliłem fife13 ale nie ruszyła wywalił komunikat że brudna płyta. Drugiej na razie gry nie sprawdzałem bo szkoda płyty.
    Nagrywarkę mam asusa i używam program "Burnermax payload". Wywala mi takie coś
    [​IMG]
     
  18. Gumis0000

    Gumis0000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie staram sie nagrac diablo III i mam problem ;/ sciagnolem gre lt 3.0, przerobilem do lt 2.0. Przezucilem przez abgx - wszystko na zielono - wyskakuje tylko ze jest przerobiona na lt 2.0 (cos tam z 12 sectorami ;) ) staram sie nagrac img burn i wyskakuje cos takiego W 21:02:11 User accepted disc space warning and is attempting to overburn!

    W 21:02:39 User specified layer break position exceeds L0 capacity.
    W 21:02:39 User Specified L0 Sectors: 2*133*520
    W 21:02:39 Maximum L0 Sectors: 2*086*912
    I 21:02:39 User Specified L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    W 21:02:40 Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Invalid Field in Parameter List
    I 21:02:40 Filling Buffer... (151 MB)
    I 21:02:42 Writing LeadIn...
    I 21:03:07 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 21:03:07 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 21:03:07 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2086911)

    Nigdy nie mialem problemu z ustawianiem LayerBraker a tutaj widze ze jakis blad ;/ Gra sie nagrywa ale pisze ze format plyty nieobslugiwany...
     
  19. kamilmitura

    kamilmitura Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nieobsługiwana płyta

    Witam. Zainstalowałem nowy dashboard i jest problem. Mam LT2.0, XBC, IMGBURN, płyty Verbatim i niestety każda płytka, którą wkładam jest nieobsługiwana. Czy to któraś z nowości, czy staroć żadna nie odpala. Nie mam Ihasa bo nie był do tej pory potrzebny - we wszystkie gry z XGD3 grałem z płyty bo instalacja nie była możliwa. Konsola nigdy nie podłączana pod neta. Nowy dash zaingerował w przeróbkę? Zawsze go instaluje z pena i nigdy nie było problemów. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
     
  20. Shadykiller

    Shadykiller Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lodz
    Witam, mam problem. Jak zmienić topologię gry z lt 3.0 na 2.0 ? chodzi tu o diablo III. Czy robi to się w abgxie zmieniając lvl z 3 na 2 ? Pozdrawiam :)
    edit: gra zaktualizowała mi dashboard na najnowszy, sprawdzałem, AC III chodzi mi, czyli przeróbki mi nie wywaliło chyba, tak ?
     
  21. molszewski

    molszewski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hitachi serii 3120 i błąd E66 przy grach xgd3

    Mam problem z uruchomieniem gry z xgd3 na mojej konsoli.

    Mój napęd to stare hitachi 3120 z wgranym lt 2.0. Dash 14719

    Z tego co do tej pory się dowiedziałem napęd ten powinien czytać płyty niezależnie czy zostały spachowane czy nie ponieważ napęd ten ignoruje modyfikowane sektory.

    Gra na której przeprowadzałem eksperyment to Assasin Creed Revelations.
    Gra bez pachowania została nagrana przy pomocy Burner max payload na płycie verbatim przy pomocy imgburna.

    Nagranie gry za pomocą Burner max payload jest równe nagraniu gry za pomocą ihasa x24b czyli gra teoretycznie powinna działać bo nagrała się w 100%, jednak w moim przypadku nie da się jej uruchomić. Po włożeniu płyty otrzymuje czarny ekran i świecącą na czerwono kontrolkę. Jeśli uruchomię konsolę z płytą w środku to otrzymuję błąd E66.

    Proszę o poradę co mogę zrobić w tym wypadku.


    =======================

    PROBLEM Z E66 ROZWIĄZANY

    W moim przypadku problem spowodowany był niewłaściwym oprogramowaniem w napędzie.

    Wymieniałem swego czasu martwe hitachi v59 na v47 i niepotrzebnie wgrałem firmware pod v59. Przywróciłem oprogramowanie do stocka v47 potem lt 2 dla v47 i teraz już jest ok jeśli chodzi o błąd e66.

    Teraz mam drugi problem - po włożeniu płyty wywala błąd żeby przetrzeć płytę ale na to gdzieś już chyba widziałem rozwiązanie - jeśli tutaj ktoś podpowie, też się nie obrażę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum