1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Nagrywanie gier pod LT 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adam34689, Styczeń 25, 2012.

  1. grzecho2815

    grzecho2815 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za poradnik...Bardzo dobrze wszystko wyjaśnione..Dzięki ;P
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. lipton12

    lipton12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie daje rady 5 płyt psu w zad.. Mam Lt 2.0 najnowszy dash nagrywam ihas 524b płyty nagrywają się ok, 100% plus weryfikacja, w konsoli instalują sie na 100% ale płyta nie obsługiwana, próbowałem fife 14 ściągnąłem obraz pod lt 2.0 nagrałem i to samo... później przeleciałem abx pod lt 3.0 cofnąłem topologie pod 2.0 i to samo help.
     
  4. massiv86

    massiv86 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Zrob sobie lt 3.0, jesli chcesz grac w sieci, jesli nie to przerob rgh, ja walkowalem wszystkie lt jakie byly, mam teraz rhg i gram sobie w system link, co prawda gier w linku jak na lekarstwo ale jesli jestes singlem to polecam i swiety spokoj, tyle co na plyty wydales to juz dawno by sie zwrocilo...
     
  5. Kosa13

    Kosa13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jest to mój pierwszy post na forum.

    Posiadam konsolę xbox 360 ARCADE z nagrywarką lite-on, przeróbka: lt 2.0. Chciałbym zgrać GTA V. Jak wiadomo GTA V należy do gier XGD3(rozmiar 2x8,13) Wiem, że dvd1 trzeba zgrać na pendrive, a dvd2 normalnie przegrać. Nigdy tego jeszcze nie robiłem, mój dashboard to:16203. I wg. FAQ, które brzmi:

    "Jeśli masz LT 2.0 i DashBoard'a wyższego od 13604 lub LT 2.0 i "cichą aktualizację" (albo to i to) to masz dwie możliwości na uruchomienie gier XGD3:
    1.Wgrywasz LT 3.0 i nagrywasz gry XGD3 pod LT 3.0 jak w moim poradniku.
    2.Nagrywasz gry pod LT 2.0 i wgrywasz Title Update do każdej gry XGD3 z osobna z pendrive'a tak jak w tym poradniku --> http://xboxforum.pl/artykuly-206/%5B...tualce-109975/"

    Powinienem do każdej gry wgrywać TU, ale problem w tym, że jak klikam w poradnik to wywala mnie na stronę główną forum :<.
    Nie chcę popełnić żadnego błędu i mieć wszystko czarno na białym. Czy jeśli nie dogram TU to gra się w ogóle nie uruchomi?

    Bonusowe pytanie świeżaka: Czy jeśli mam Iax 124, to czy moja nagrywarka (bez "b" w nazwie) zalicza się do elitarnego grona premium nagrywarek do burnowania płyt pod xboxa? :3
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zrob tak usun plik dvd , przepusc iso programem ABGX z ustawieniami pod LT 3.0 , nastepnie uzyj programu XBC do przerobienia obrazu pod lt 2.0 potem wypal imageburnem , jesli nie masz B to nie jest takowa ktora wypalasz 100% obrazu :)
    ustawienie abgx masz tu :[Tutorial]Sprawdzanie obrazu płyty programem abgx360 dla LT 3.0 - Microsoft Xbox - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online ja z tego korzystam
    xbc masz tu: X360 - modyfikacja obrazu gry lt 3.0 do działania pod lt 2.0 • programosy.pl
     
  7. Kosa13

    Kosa13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się :). Za 1 podejściem nagrałem GTA V. Użyłem do tego Xbox buckup creator i oczywiście imgburna. Czyli schematycznie do poradnika.
    Jakie excusy?
    - Podczas wybierania book type i wyłowieniu mojej nagrywarki, DVD+R DL wyświetla się: "Unknown(FAILED!) Reason: Invalid field in CDB".
    - Jak już ominąłem punkt wyżej wymieniony, po wybraniu prędkości 2,4x automatycznie tuż przed nagrywaniem ustawiło mi na 4x, ponieważ moja (stara) nagrywarka IHas 124Y nie nagrywa mniejszą prędkością

    Mimo to, wszystko poszło z gładka, pendrive świetnie czyta dane - jest pięknie :)
     
  8. franti

    franti Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witajcie,i ja mam problem z nagraniem gier,wszystko juz mam ustawione pod lt 2.0,a przy wyborze gry i załadowaniu daje skracanie i wyskakuje mi cos takiego I 13:15:47 Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (6.1, Build 7600)
    I 13:15:47 Total Physical Memory: 3*407*416 KB - Available: 2*357*228 KB
    W 13:15:47 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 13:15:47 Initialising SPTI...
    I 13:15:47 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 13:15:47 -> Drive 1 - Info: _NEC DVD_RW ND-3550A 1.05 (G:) (ATA)
    I 13:15:47 -> Drive 2 - Info: VKRKP PU7W12J8 1.03 (F:) (SCSI)
    I 13:15:47 Found 1 DVDÂąRW and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!
    W 13:16:02 User accepted disc space warning and is attempting to truncate!
    I 13:16:02 Operation Started!
    I 13:16:02 Source File: E:\*******\LEGO.Marvel.Super.Heroes.RF.XBOX360-XGD3\imars-lmsh-360.dvd
    I 13:16:02 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 13:16:02 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 13:16:02 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 13:16:02 Source File Volume Set Identifier: 4930000
    I 13:16:02 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 13:16:02 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 13:16:02 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 13:16:02 Destination Device: [0:1:0] _NEC DVD_RW ND-3550A 1.05 (G:) (ATA)
    I 13:16:02 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: UMEDISC-DL1-64)
    I 13:16:02 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 13:16:02 Write Mode: DVD
    I 13:16:02 Write Type: DAO
    I 13:16:02 Write Speed: 1x
    I 13:16:02 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 13:16:02 Link Size: Auto
    I 13:16:02 Lock Volume: Yes
    I 13:16:02 Test Mode: No
    I 13:16:02 OPC: No
    I 13:16:02 BURN-Proof: Enabled
    I 13:16:02 Write Speed Successfully Set! - Effective: 1*385 KB/s (1x)
    I 13:16:02 Book Type Setting: DVD-ROM
    W 13:16:02 Optimal layer break position exceeds L0 capacity.
    W 13:16:02 Optimal L0 Sectors: 2*133*520
    W 13:16:02 Maximum L0 Sectors: 2*086*912
    I 13:16:02 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 13:16:02 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    W 13:16:02 Set L0 Data Zone Capacity Failed! - Reason: Invalid Field in Parameter List
    I 13:16:03 Filling Buffer... (80 MB)
    I 13:16:04 Writing LeadIn...
    W 13:16:04 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (1 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (2 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (3 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (4 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (5 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (6 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (7 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (8 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (9 of 20)...
    W 13:16:04 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:04 Retrying (10 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (11 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (12 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (13 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (14 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (15 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (16 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (17 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (18 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (19 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    W 13:16:05 Retrying (20 of 20)...
    W 13:16:05 Retry Failed - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    E 13:16:11 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Reason: Cannot Write Medium - Incompatible Format
    I 13:16:11 Synchronising Cache...
    W 13:16:15 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 13:16:15 Failed to Write Image!
    E 13:16:15 Operation Failed! - Duration: 00:00:12
    I 13:16:15 Average Write Rate: N/A - Maximum Write Rate: N/A
    to wina płyt?mam verbatimy printable.juz kilka lat nagrywam gierki ale takiego problemu nigdy nie było,
     
  9. sx200293

    sx200293 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dziś przy wypalaniu Forza 4 zmarnowałem dwie płytki :( Wiem że coś zrobiłem źle, lecz nie wiem co. Obraz płyty 1 i 2 przepuściłem przez abdx360 i w obu przypadkach dostałem komunikat "The first 12 sectors of topology data are blank". Nie wiem dlaczego nie zwróciłem na to uwagi od razu. Płyty wypaliłem przy pomocy ImgBurn tak jak w poradniku (przy użyciu nagrywarki, nie była to pierwsza gra jaką nagrywałem). Po instalacji gry na dysku i próbie odpalenia wyskoczył mi komunikat "Dysk nie jest obsługiwany ...". Dość dawno nagrywałem jakieś starsze gry i chyba pominąłem jakiś krok. Mógłby ktoś pomóc? w poniedziałek będę próbował jeszcze raz. Dodam jeszcze że mam Xbox360 Fat z lt. 3.0, dasz nie wiem jaki ale chodzą jak do tej pory wszystkie gry. I neta mam podłączonego do konsoli.
     
  10. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Prawdopodobnie źle ustawiłeś abgx'a i nie dograł on topologii do obrazu gry, co jest konieczne w przypadku LT 3.0.
     
  11. Marcin Kowolik

    Marcin Kowolik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów, Poland, Poland
    witam mam dziwny problem ...nagrywam gre ihasem nagrywa sie w 100% weryfikacja również 100% czyli wszystko ok ..wkładam płyte do konsoli gra sie instaluje równiez w 100% i przy odpaleniu wyskakuje bład ze przetrzyj płyte sciereczka i wychodzi ...gdy usune gre z dysku i odpale tylko z płyty chodzi bez problemu ..dodam ze to 3 tytuł z którym mam ten problem ...pozdro
     
  12. sx200293

    sx200293 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2.Po wrzuceniu obrazu do programu Abgx360 z opcjami z poradnika + "Disable writes" (jeśli gra jest przygotowana pod LT 2.0 to wyskoczy The first 12 sectors of topology data are blank, a gdy jest przygotowana pod LT 3.0 Topology data is currently verified).

    Teraz jeszcze raz na spokojnie ustawiłem abdx i dalej to samo, więc wina nie leży w tym. Ale znalazłem ciekawy folder na swoim komputerze poświęcony nagrywaniu płyt pod xboxa i jest w nim folder "zmiana topology", a w środku program "Xbox Backup Creator v2.9.0.350", plik "topology for lt2.0.bin", tylko niestety nie pamiętam do czego to dokładnie służyło. Kojarzy ktoś?
     
  13. Diggy

    Diggy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pobrałem Gta5 wersje "complex". Znajdują się w niej 2 pliki z rozszerzeniem ".iso" oraz ".dvd". Polecono mi następującą operację: abym usunął plik ".dvd", przepuścił plik ".iso" przez abgx (wszystko przebiega poprawnie), następnie aby cofnąć topologie z lt 3.0 do lt. 2.0 programem XBC. Wszystko bez zarzutów. Do czego zmierzam...? Otóż, kiedy chcę nagrać IMGBurnem (wszystkie ustawienia poprawne, tak mi się wydaję, robione według poradnika), to program pokazuje wszystko poprawnie, ale wypala tylko 46,(x)MB !!!! [wartość w przybliżeniu] Zauważyłem, że plik z rozszerzeniem .dvd tyle posiada. W czym tkwi problem ? Porady, rozwiązania Panowie. Konkretnie i na temat. Chciałbym dodać, że posiadam nagrywarkę NEC (wykrywa ją imgburn). Przeróbka XBX Lt 2.0.
     
  14. sx200293

    sx200293 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże ktoś? Pilne
     
  15. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Wspomniałeś wcześniej że masz LT3.0, więc dlaczego zaznaczasz opcję disable writes? W abgx musisz mieć napis:

     
  16. sx200293

    sx200293 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie zaznacza, disable writes, nie zauważyłem tego w tekście, ale w każdym bądź razie nie zaznaczam. A to że Topology data is currently verified to akurat wiem. Już przepuszczałem sporo gier przez abdx. Ale właśnie chcę się dowiedzieć dlaczego nie ma tego komunikatu
     
  17. Diggy

    Diggy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie. Wiążę się z takim problemem, że nie nagrywa mi pełnej zawartości gry na płytę DVD DL, niezależnie od tego jaka firma płyt. Posiadam verbatimy i problem występuje wciąż ten sam, czyli... Kiedy nagrywam np. według tego poradnika http://www.youtube.com/watch?v=D_Za0Eve1oo , nagrywa mi się na płytę tylko sam plik DVD ( w sumie jego zawartość, aczkolwiek płyta waży niecałe 0,5 MB ). Dlaczego tak się dzieje panowie ? W czym tkwi problem ? Pomocy, pilne!
     
  18. ejty555

    ejty555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszow
    Mam gry pod lt 2.0 lecz od niedawna mam RGH chciałbym grać jakoś w te gry z dysku jest taka możliwość?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz obraz ISO danej gry to przerabiasz pod XEX/GOD, wrzucasz na konsolę i grasz.
    Jeżeli nie masz obrazu ISO danej gry a dalej masz wgrane LT w napędzie to wkładasz płytkę do napędu i w FSD wybierasz opcję Extract Disc lub odpalasz NXE2GOD. Później będziesz mógł normalnie grać w te gry bez płyty.
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Do jakiej lokalizacji wypakowałeś grę?
     
  21. minek95

    minek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2013
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam taki problem gdyż po tym jak włożę ponownie płytę wtedy co chyba ja imgburn sprawdza to wskakuje mi taki błąd.
    [​IMG]

    A płyta w xboxie nie odpala robi się szary ekran na chwile jak by coś ładowało a potem spowrotem wywala do menu. Nawet nie wczytuje nazwy gry. HELP bo została mi ostatnia płyta.
     

Wczytywanie...

Poleć forum