1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier pod LT 2.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sobolapx, Czerwiec 8, 2012.

  1. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej,

    sluchajcie przeszukalem forum, przeczytalem poradniki, googlowalem i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanko.

    mam iksa z LT 2.0 i najnowszy dasz.

    po wypaleniu gier z XGD3 wyskakuje mi komunikat, ze plyta jest nieobslugiwana. problemem jest prawdopodobnie fakt, ze podlaczylem iksa do internetu i konsola sie zaktualizowala, grrr.

    wyczytalem, ze w takim wypadku gry trzeba odpalic z pendrive'a z TU. czytalem poradnik, TU wgrywam programem Horizon. Pendrive wsadzam do iksa, kasuje pamiec podreczna dysku twardego, wylaczam konsole, wlaczam, daje uruchom gre i znow komunikat, ze plyta jest nieobslugiwana.

    i tu rodza sie pytania:

    programem Xbox Backup Creator laduje iso gry pozniej wgrywam topologie, wyskakuje na dole "complet" i co dajej. zamykam Xbox Backup Creator, wlaczam ImgBurn i laduje plik .dvd, wypalam wg poradnikow. tylko co z plikiem .dvd, przeciez wczesniej obraz przepuscilem abgx360. wiec jaka powinna byc kolejnosc, moglby mi ktos krok po kroku napisac, niby jest to napisane ale jakos tak nie do konca jasno, bynajmniej dla mnie.

    czy zmieniajac topologie na 2.0 to uzywa sie w ogole abgx'a? jesli nie to co z plikiem .dvd?
    czy do gier pod LT 2.0 ustawienia sa inne w abgx'ie niz przy grach pod LT 3.0?

    prosze o pomoc,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nagrywasz pod LT 2.0, to abgx służy do tego, żeby sprawdzić, czy z obrazem jest wszystko ok/czy cofnęło "Topologię" (pod LT 2.0 ją cofasz, nie wgrywasz)/dograło plik .dvd.

    Bez znaczenia, kiedy stworzysz albo abgx zrobi automatycznie plik .dvd

    Co do tego błędu, to sprawdź, czy Media ID gry i TU się zgadzają. Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy "Topologia" jest cofnięta.
     
  4. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomalutku :)

    1. czyli cofnac topologie Xbox Backup Creator'em
    2. przepuscic przez obraz iso, zeby dogralo plik .dvd


    ale jak przepuszcze przez abgx'a to nie dogra mi znowu topologi z 3.0?
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak juz cofniesz to wypalaj i tyle zaden abgx plik dvd z reguly jest z plikiem iso przy sciaganiu gry
     
  6. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    potrzebujesz abgx'a max 1.5 jak sie nie myle, on dogrywa topologie 2.0 automatycznie.
     
  7. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra jak wroce do domu bede probowal wypalic to jeszcze raz.

    czyli generalnie wychodzi na to, ze abgx do LT 2.0 nie jest w sumie do niczego potrzebny procz sprawdzenia pod katem bledow?
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    tak i jeśli nie ma pliku .dvd to abgx Ci go stworzy jeśli przepuścisz przez niego gre.
     
  9. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to sprawa jest prosta, i trzymajac sie ponizszych zasad w zasadzie :) nie powinno byc problemu.

    1. po sciagnieciu obrazu przerzucic go przez abgx'a z ustawieniami "disable writes" zeby sprawdzic czy topologia jest pod 2.0 czy 3.0
    2. jesli jest pod 3.0 cofnac ja XBC do 2.0
    3. jesli jest w XGD2 to w pliku .dvd LayerBreak=1913760
    4. jesli jest w XGD3 to w pliku .dvd LayerBreak=2133520

    i powinno byc dobrze?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i kicha. nagralem syndicate z cofnieta topologia pod 2.0, po wsadzeniu do konsoli pomimo uzycia pendrive'a nadal komunikat "plyta nie jest obslugiwana" TU zgodny z Media-ID plyty.

    o to screen z abgx'a po przepuszczeniu nagranej plyty.
    [​IMG]

    co to moze byc? prosze o pomoc. nie chce dalej marnowac plyt.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyjmij pendrive'a --> wyczyść cache konsoli --> włóż go jeszcze raz.

    Nie masz LT 3.0? Kiedy konsola była przerabiana?
     
  13. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie pamietam dokladnie, ale bylo to jakos na przelomie pazdziernika/listopada 2011 - pamietam, ze fifa 12 mi nie chodzila to zanioslem do przerobienia.

    kurde no...
     
  14. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a moze po prostu, zle to robie. chodzi mi o TU z pendrive'a? za pomoca horizona wgrywam TU zgodne z Media-ID, podlaczam do ixa, wlaczam konsole, wkładam nagraną gre i powinno zaskoczyc? to jesli tak, to nie dziala. Po chwili komunikat, ze plyta nie jest obslugiwana i po wszystkim.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli "Topologia" jest cofnięta, to wina TU. Sprawdź to jeszcze raz. Wrzuć wszystko od nowa na pendrive'a.
     
  16. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jest to mozliwe, zeby to dzialo sie przez pendrive'a? kiedy go konfigurowalem pod ixem to wyskoczylo mi, ze pomimo prawidlowej konfiguracji nie jest wydajny.
     
  17. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a moze to wszystko dlatego, ze gre zainstalowalem na hdd w ixie?
     
  18. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    daje sobie z tym spokoj. daje na przerobke 3.0 szkoda mi pieniedzy wydawaj na plyty, ktore pozniej nie dzialaja.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź na innym pendrive'ie. Możesz też skopiować TU na dysk konsoli.
     
  20. MrKazuya

    MrKazuya Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    idzie nagrywac gry na pendrive?
     
Wczytywanie...

Poleć forum