1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier, weryfikacja dziwny błąd, Verbatim.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krychol_rc, Maj 21, 2013.

  1. krychol_rc

    krychol_rc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Witam

    Posiadam nagrywarkę Samsung SH-S223F i gdy włożę do niej płytę i uruchomię program BurnerMax to wyskakuje:

    BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15

    Found 2 CD/DVD drives E: H:


    New Media detected in drive E:\
    BurnerMAX not enabled, YET !
    Scanning: E:\ [TSSTcorpCDDVDW SH-S223F SB03]
    L0: 0x8886
    L0: 0x8E75
    L1: 0x8707
    L1: 0x8E45
    L1: 0x8E71
    L1: 0x8E89
    Patching: ..................
    BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes

    Czyli chyba wszystko ok, po włożeniu płyty do ImgBurna również widnieje 8,738,897,920 bajtów.
    OPC włączone, prędkość 2,4x , booktype również ustawione itd. nagrywa się w 100% ale gdy zaczyna weryfikację wyskakuję takie okno:

    [​IMG]

    gdy zatwierdzimy tak i po ok 48% weryfikacji wyskakuje:

    [​IMG]

    po kliknięciu tak wyskakuje ponownie ten sam błąd i tak w kółko, po kliknięciu nie weryfikacja zostaje zakończona.
    Po włożeniu płyty do konsoli gra się normalnie uruchamia lecz nie da się jej zainstalować do końca (ok.50%).

    Pytanie brzmi w czym tkwi problem, co mam zrobić aby gra instalowała się z powodzeniem i żebym mógł grać na Live w te gry ?

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

    EDIT: Zapomniałem dodać, że płyty to oczywiście Verbatim DVD+R DL 8,5GB 8x a nagrałem na nich 5 gier przy różnych ustawieniach w imgBurn i za każdym razem to samo...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    1. widze że jest to fifa 13 czyli wymaga nagrywaki Ihas bo ta gra ma zabezpieczenia CIV aby wszystko działało w 100%
    2. Jesli chcesz instalować gry pod 3.0 na dysk to też musi być ihas
    3. Jesli nie masz ihasa to moja rada jest taka żeby wogóle nie brać się za nagrywanie tej fify zwykłą nagrywarką bo tylko sie płyty marnuje
     
  4. krychol_rc

    krychol_rc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    No tak ale niby ihas już nie jest potrzebny skoro wyszedł ten BurnerMax i ludzie z ihasem również mają podobne błędy.
     
  5. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Kwestia ustawien wiekszosc wypalarek co obsluguje to i tak nie nagra tego poprawnie. Poczytaj o ustawieniach temat pay tools. Ale lepiej kupic ihas rev b
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ludzie z ihasem nie maja podobnych bledow, a ten program to nie wiem po co wyszedl skoro dziala poprawnie tylko na kilku nagrywarkach i na plytach verbatim, musisz probowac innych ustawien, moze sie uda
     
  7. krychol_rc

    krychol_rc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    OK dziękuję za odpowiedź, jednak czekam dalej jak ktoś się odezwie z podobnym problemem i jego rozwiązaniem (jeżeli istnieje).
    Jeżeli jednak nie istnieje to pozostaje kupno iHasa :(

    Pozdrawiam
     
  8. Daber

    Daber Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krzyz, Pila, Poland, Poland
    posiadam taki sam problem jak autor tematu i mam taka sama nagryware, wypalam gta v juz 5 raz na roznych ustawieniach i lipa nawet w trybie awaryjnym probowalem. Payload tool działa i jest kompatybilny (niby). Obraz puscilem przez abgx360 i wszystko jest na zielono, nagrywam imgburnem predkosc 2,4x chociaz i tak nagrywa z 4x. Nagrywalem tez z opcja z CloneCD w IMGBURN. Po wlozeniu plyty do konsoli jest "nierozpoznany dysk" nie moge uruchomic gry ani nic. Podłączałem x360 do internetu i aktualizowalem dasha z 2.0.16203 o jeden wyżej. Pomocy
     
  9. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  10. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. Daber

    Daber Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krzyz, Pila, Poland, Poland
    jutro kupie płyty i bede nagrywał :) Na jakich płytach nagrywasz?
     
  12. wiepsz

    wiepsz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Daber

    Daber Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krzyz, Pila, Poland, Poland
    mam nagrywac x4 czy 2,4x ?
     
  14. wiepsz

    wiepsz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawienia podałem w linku...
     
  15. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dodam SH-S223F mk003 to verbatimy najlepsze płyty wypalam clone cd metodą truncate, post w tym temacie napisałem, nie używam payloada, ,co ciekawe gry w konsoli zrzuca się na dysk w 100 procentach , pisze o konkretnej nagrywarce SH-S223F mk003 to verbatimy.
     
  16. Daber

    Daber Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krzyz, Pila, Poland, Poland
    Wypróbuje pierw metode oxygen'a, Potem spróbuje tą drugą :) Dasz jakieś ustawienia tego CloneCD ?

    @edit: a nie moge grac z płyty tylko zainstalowac musze ? bo nie mam dysku tylko pena 8gb :/

    @edit2: to wkońcu używac payload czy nie ;d ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum