1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier XBOX 1 na XBOX 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez El Pingwino, Luty 7, 2014.

  1. El Pingwino

    El Pingwino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko, posiadam XBOX'a 360 z LT 3.0, pobrałem i zainstalowałem emulator do wstecznej kompatybilności, sprawdzane na oryginalnym GTA Vice City wszystko śmiga, pobieram właśnie NFS Underground'a 2 po czym chciałbym go nagrać na płytę. Znalazłem kilka poradników ale nie dowiedziałem się wszystkiego, w większości pisało że pomimo tego że to gra z klasycznego xboxa i tak muszę je wypalać na płytkach DVD-DL , to nie stanowi większego problemu, tylko chciałbym wiedzieć jak. Czy wystarczy że wypalę np. imgburnem obraz iso. na płytę tak jak wypalałem na PS2 ?, czy muszę zajmować się tworzeniem pliku dvd. czy też jakimś patchowaniem obrazu, nagrywarki czy konsoli? Moim skromnym zdaniem gry ze starszego klocka nie są zbyt skomplikowane więc smażenie ich standardowym sposobem "zapisz obraz na dysku" z prędkością 2x, 2.4x czy 4x powinno wystarczyć. Proszę o Wasze wsparcie! c:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  4. El Pingwino

    El Pingwino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Narzędzia > Ustawienia > Zapis (zakładka u góry) > Po prawej "Zmiana Warstwy" > Wybierz "Użytkownika" i w sektor poziomu L0: 1913776

    @Down
    Powodzenia :D
     
  6. El Pingwino

    El Pingwino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki, c: mam nadzieje że wszystko pójdzie jak należy.
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Od razu zaznaczę, że chyba będzie problem z tą grą. Po pierwsze trzeba obraz przerobić pod płytę DVD9 lub ściągnąć już taki przygotowany. Nagrywałem różne obrazy pod DVD9, które sam przerabiałem (na różne sposoby - chodzi o patchowanie) lub ściągałem z internetu i testowałem każdą na wielu X360 (z LT+3.0, LT+2.0 i starszymi). Niestety w każdym był problem, że gra zacinała się np. podczas wczytywania wyścigu lub po dojechaniu do konkretnego kawałka miasta. Kupiłem kiedyś oryginał i problemu nie było.
     
  8. El Pingwino

    El Pingwino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NFS którego pobrałem zajmuje dosyć sporo miejsca bo 7.65 gb , a ******* był nazwany "nfs underground 2 xbox pal iso for xbox 360 iextereme" , czy jest on może przygotowanym obrazem płyty? Nie zależy mi koniecznie na tej grze, pobrałem ją na próbę aby zobaczyć czy uda mi się nagrać jakąś grę. Czy we wszystkich grach muszę przygotowywać obraz na dvd9 ?
     
  9. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    No jak tak pisze to jest gotowy! Rozmiar mówi sam przez sie bo gry na x1 były na płytach 4.7 gb a nie dual layer!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    do obrazu gry z xbox1 musisz dogrywać specjalne pliki ss oraz kilka innych wtedy gra będzie mieć antyaliasing, chodziła płynnie i nie będzie problemu z jej odczytaniem ani uruchomieniem.
    problemem jest brak możliwości zainstalowania na dysku oraz brak osiągnięć ale z płyty zagrasz normalnie.
     
  11. El Pingwino

    El Pingwino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomogłeś, i propsy za wspólne nazwisko. :D a jeśli obraz płyty nie jest przygotowany to jak go przygotować? Znalazłem tylko programy przerabiające z dvd9 na dvd5.
     
  12. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Odpowiedział Ci na wszystkie pytania. Kiedyś próbowałem to zrobić programem xdvdmulleter czy jakoś tak ale nie udało mi się. Poszukaj jakiegoś poradnika. Choć z drugiej strony po co? Na torrentach ale nie polskich widziałem dużo gotowych obrazów przygotowanych pod 360.

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!

    //WYKRZYKNIK TO NIE KROOOPKAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WARN !!!
    PRZECZYTAJ TEN ARTYKUŁ!
    KORZYSTAJ Z NIEGO !
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja !
    ~~z0nk31 !
     
  13. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Żeby nie było wątpliwości to dawaj Koleś bana na konto i *********am z tego forum! Nie jesteście tacy wszystko wiedzący jak się Wam wydaje!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
Wczytywanie...

Poleć forum