1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nagrywanie gier xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nikon222, Czerwiec 29, 2011.

  1. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wiem że było już tysiące takich tematów ale mój problem jest troszkę inny.

    mianowicie sprawdzam obraz gry w abgx360 dodam że nie wiem czy jest dobrze skonfigurowany ale wszystko jest na zielono i tworze plik .dvd
    nastepnie plik .dvd daję do i mgburn i wypalam na płyte esperanza niema z tym problemu lecz gdy wkładam gre do xboxa to czyta chwile cicho i zaraz
    pokazuje otwórz napęd.

    co mam robić?? dodam ze mam przeróbke LT+
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    oO cos Ty za plyty dorwal? moze wina stoi po ich stronie? - zawsze bierz verbatim (chociaz na tdk tez mam kilka gier nagranych - predkosc 2-2.4)
    czyta chwile cicho tj gra chodzi a potem sie wylacza?
    ja jak mialem porysowana cala plyte (od napedu ale to jedyna z 50plyt ktora sie porrysowala) to pochodzila i sie wylaczala gra (przeczysc plyte szmatka bo jest upieprzona)...
    wiec jak gra chodzi chwile to moim zdaniem plyta jest zle nagrana (?) - co sadza o tym inni?

    ps: sprawdz abgx'a czy dobrze masz skonfigurowany - na forum masz przeciez poradnik jak go skonfigurowac wiec to Ci zajmie 5min a mozesz zaoszczedzic kase na plytkach

    EDIT : ta plyta jest nic nie warta. nie kupuj najtanszych bo zle na tym wyjdziesz. juz zaoszczedziles na przerobce. kupuj te ktore wymienilem wyzej - lecz pewnosc zapewnia verbbatim!!
     
  4. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gra się nie włącza poprostu wkładam do xboxa i jest odczytywanie i się nie włącza tylko zmienia się na otwórz napęd nagrywam z prędkością 2.4x a tych poradników nie ogarniam do końca bo pare iche jest jakbyś podesłał linka jak skonfigurować to byłbym wdzięczny:)
     
  5. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a przeskanuj płytę którą nagrałeś abgx i zobacz czy napęd PC odczytuje ją normalnie.
     
  6. haker10103

    haker10103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jarocin
    Po co plik .dvd tworzysz? Wez stworz od pliku .iso plik .mds (masz taka opcje w IMGBurnie, bodajze 'Create MDS File') i nagraj owy plik .mds. Oczywiscie predkosc 2,4x :)
     
  7. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    myślisz że to cos da ? tak zrobie ale mam skanować abgx ? i jaką konfiguracją bo tego nie ogarniam ?
     
  8. haker10103

    haker10103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jarocin
    Po co w ogole uzywasz agbx'a? Nigdy nie 'skanuje' gier abgx'em i zyje. No, chyba ze dogrywanie patchy do gier, ale to juz inna bajka. Rob plik .mds i nagrywaj. U mnie i u kumpla wszystko smiga tym sposobem.
     
  9. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kkurrr.... nie ogarniam... nigdy nie nagrywałem gier na xboxa 360,tylko brałem od kumpla i zawsze mi śmigały (oprócz black ops i modern warfare 2),mam lt 1.1 i mógłby mi ktoś powiedzieć raz a dobrze jak mam nagrać grę żeby działała ? zawsze jak ktoś o to pyta to go odsyłają do forum a nie możecie podać konkretnego linka ? raz piszą że trzeba w notatniku tylko jakiś plik dorobic i od razu img burnem,inni ze jeszcze abgxem przeleciec... powie mi ktoś jak nagrać grę (np sc conviction,rainbow six vegas 2) żeby działała na lt 1.1 ?
     
  10. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem plik .mds
    i to samo odczytywanie i zaraz otwórz napęd:(
     
  12. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aktualizowałeś ostatnio konsolę przez liva? Może skasowała Ci się przeróbka?
    Działają Ci inne "piraty"? Może to wina płyt, te tanie płyty, raz konsola przyjmie, a raz nie.
    Skonfiguruj dobrze abgx, i zawsze skanuj gre przed wypaleniem, abgx sam zrobi lub poprawi plik .dvd jeżeli jest źle utworzony. I dzięki abgx masz pewność że nie zmarnujesz płytki, i gra będzie działać.
     
  13. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    c!wiadomo że inne kopie śmigają:) a płyte potrzebuje do uruchomienia bo gram z dysku to po co verbatimy kupować:) dla pewności jaką funkcje wybrać w imgburn?
    write image file to disc?
     
  14. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak. Aha i jeszcze jaką masz nagrywarkę? Może ustawienie booktype coś da. (w imgburnie w prawym dolnym rogu masz taką książkę, i z zakładek wybierasz markę swojej nagrywarki. W pierwszym polu 'zmien na' wybierasz napęd dla dvd+r dl, i niżej 'nowe ustawienie: dvd rom', i klikasz zmień, a potem ok)
     
  15. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    turbin dzięki jeżeli to co napisales zadziala to bedzie to pierwszy post na tym forum który mi KONKRETNIE pomógł...
     
  16. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja już 5 płyt zmarnowałem i nic ciągle to samo!! pocichu konsola czyta a póżniej otwórz napęd a płyta jest w środku tak jakby jej nie widział:)
    POMOCY co mam zrobić?
     
  17. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @nikon222:
    Zeskanuj nagraną płytę abgx360 i wstaw log na forum.
     
  18. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [​IMG]
    Treść pliku "Abgx360.txt", który w tym przypadku tworzony jest na pulpicie, wstaw na forum.
    Oczywiście płyta na nagraną grą musi być w napędzie PC.

    Mam nadzieję, że wszystko jasne.
     
  20. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mozesz podac?
     
  21. nikon222

    nikon222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1 płyta:


    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
    Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    ERROR: Error reading disc capacity (MEDIUM NOT PRESENT - TRAY CLOSED)
     
Wczytywanie...

Poleć forum