1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier XGD3 Ihas 124-04 DU Niepowedzenia. LT3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheJuniorro, Listopad 2, 2014.

  1. TheJuniorro

    TheJuniorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Jestem całkiem zielony w tym temacie:C
    Chciał bym nagrywać gry lecz za każdą próbą błąd.
    Jedynie udało się nagrać na xgd2.
    Mam nagrywarkę Liteon IHas 124-04 rev.DU
    Płyty z jakich korzystam to platinum mbipg101-r10-65
    Sprawdzałem grę w ABGX, Potem powiększałem płytę za pomocą burnermax payload, a na samym końcu wypalałem płyte w imgburn z włączonym OPC
    Czy mógłby ktoś podać konfiguracje imgburna ewentualnie napisać co robię źle.
    I czy mogę tą nagrywarką nagrać Forze horizon 2?​
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy ustawiona księga DVD-ROM dla płyty ? jeżeli tak to zmiana ustawień nagrywarki .
    To marny napęd ze słabym chipsetem i marną optyką Lite-space Technology Co., Ltd.- do tego płyty od MBI które trafiają się bardzo rożne jakościowo.Spróbuj włączyć w nagrywarce - Force Hyper Tuning - ON i - Online Hyper Tuning - ON napęd spróbuje w czasie rzeczywistym sprawdzić jakość zapisu i zmienić strategię zapisu gwarantującą lepszą jakość zapisu .
    Jeżeli to nic nie da to zmiana płyt na Verbatim MKM001 \MKM003 Made in Singapur \Made in UEA\Made in India i próbować nagrać na tych nośnikach.
     
    1 osoba to lubi.
  4. TheJuniorro

    TheJuniorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Z góry dzięki za odpowiedź :D Ustawione było cały czas na DVD-ROM. Wypalę tak jak napisałeś. Pytanie jeszcze czy mogę tą nagrywarką nagrać Forze Horizon 2, Czy ta gra ma CIV bo z tego co wiem to gry z CIV tylko z rev.B Ale nie jestem pewny
     
  5. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja dobrze pamiętam Forza Horizon 2 nie ma CIV i można nagrać inną nagrywarką jak iHAS B
     
    1 osoba to lubi.
  6. szatannn

    szatannn Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jarocin
  7. TheJuniorro

    TheJuniorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    @szatannn Niestety nie wiem sam mam problem
    @czary2mary Niestety przy weryfikacji przy 50% wystąpił błąd:C
    Nie wiem co mam robić, spróbuję jeszcze jedną wypalić i się zobaczy...
     
  8. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podany model to iHAS 124 E\EU\EUV jeżeli oczywiście opis i oznaczenia sa zgodne z tym co sprzedają a z tym bywa rożnie bo sami często nie wiedzą co sprzedają .
    Jedyna szansa na XGD3 na tym modelu to zapis na Verbatim DVD+R DL MKM003 w ducie ImgBurn +BurnerMax Payload ale gwarancji nikt nie da na 100% -to marny napęd najgorszy jaki kiedykolwiek LiteOn wyprodukował do tego możesz go kupić taniej -jego normalna cena to ~~~50~~60zł.

    edit

    Czyli druga warstwa\lub przejście między warstwami nie do odczytania .
    Jaki masz firmware w tej nagrywarce ?Ostatni 8L0A jest beznadziejny -znajdziesz w sieci wiele opisów kłopotów z zapisem na tym sofcie -dużo lepsze do nagrywania DVD+R DL są wcześniejsze 8L08 i 8L05,ale żeby wrócić do nich nie jest prosto .Trzeba mieć prawidłowy dump tych firmware zrobiony DosFlash V2.0 i metodą unlocked flasher wgrywamy wcześniejszy firmware.
    To jedyna szansa na zmianę zapisu tych płyt od MBI .

    Spróbuj na Verbatim MKM003 -dużo większa szansa na powodzenie na tym napędzie.!!!


    Info orso // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  9. TheJuniorro

    TheJuniorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Niestety nie wiem jak to zrobić jeżęli byś mi dał mały poradnik to był bym bardzo wdzięczny:D
    [​IMG]
     
  10. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak prosto nie ma -LiteOn zablokował wgrywanie niższych firmware przy okazji blokady crossflasu tych modeli.
    Musisz znaleźć prawidłowo zgrany firmware 8L05 lub 8L08 do formatu bin .
    Następnie znaleźć jakiś odblokowany flasher którym się da wgrać firmware do iIHAS D.
    Metoda unlocked flasher polega na tym że wklejasz eksploratorem Windowsa plik bin na ikonę odblokowanego firmware Liteon i masz możliwość wgrania starszego firmware.
    Oczywiście jak coś pójdzie nie tak -napęd trup i można go próbować ratować tylko DosFlash V2.0.
    Na foto przykład odblokowanego flasher do iHAS 124 D -jak widać mogę wgrać firmware iHAS 124 D do LG.

    [​IMG] [​IMG]
    Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
     
    1 osoba to lubi.
  11. brzeziniak

    brzeziniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
  12. TheJuniorro

    TheJuniorro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    [​IMG]
    Jeszcze spróbowałem nagrać na MKM-003-00 I ten sam błąd :C
    Szkoda bo dysz w plecy:C
    Flasha nie mogę zrobić, gdyż nagrywarka nie jest moja.
     
  13. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sektory na początku drugiej warstwy nie do odczytania -wniosek taki że na tym sprzęcie prawdopodobnie nie nagrasz poprawnie gier-bardzo możliwe że padnięty zoom do zapisu\odczytu drugiej warstwy albo laser który w tym modelach jest bardzo marny i awaryjny.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum