1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie Gier XGD3, iHAS na ESPERANZA = VERBATIM

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jugo499, Październik 2, 2012.

  1. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam! Wraz z moim znajomym odkryliśmy dzisiaj pewną zależność. Jak już pewnie wiecie po wgraniu do naszego kochanego iksa przeróbki LT+ 3.0 oraz najnowszego dasha, aby móc wgrywać gry na dysk i cieszyć się szybszą rozgrywką należy zaopatrzyć się w nagrywarkę iHAS x24 B (x - liczby od 1 do 6) oraz należy ją zflashować według tego poradnika: X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl
    Autor tego poradnika zarzeka że gry nagrywają się prawidłowo i w 100% na płytach VERBATIM. Lecz to nie jest do końca prawda. Wiadomo firma VERBATIM przoduje w jakości swoich płyt lecz firma ESPERANZA produkuje równie dobre i dużo tańsze płyty. Przejdźmy do sedna!
    Jak pewnie wiecie lub nie każda płyta posiada swój Media ID, zgodnie z którym trzeba odpowiednia flashować swój napęd iHAS. Metoda z poradnika którego link podałem wyżej umożliwia nagrywanie gier na płyty VERBATIM, ale czy na pewno? Otóż nie tylko na VERBATIM, po porównaniu Media ID z płyt obu producentów okazało się że zarówno VERBATIM i ESPERANZA mają identyczne Media ID, tu pewnie padnie pytanie czym one się różnia? tego nie wiem lecz z informacji o płycie wynika że niczym (tylko nazwą) ze względu na to możemy z powodzeniem nagrywać wszystkie gry na dużo tańszych płytach.

    Temat Będzie rozwijany dalej. Proszę o nie usuwanie!!
    (Przepraszam za chaotyczny tekst, jestem dzisiaj bardzo zmęczony)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tylko esperanzze pewnie wywali blad jak to bywa na tanszych plytkach i pewnie nie ma tu znaczenia Media ID tylko tloczenie plyt
     
  4. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Powiem ci że jesteś w błędzie... nagrywam na esperanzach już od bardzo dawna i nigdy nie miałem z nimi problemu. Obecnie kończę nagrywać już 3 grę (Fifa 13) na esperanzie i bez problemu przechodzi nagrywanie jak i weryfikacje. Gra normalnie się uruchamia na konsoli, normalnie się instaluje i nie wyskakuje komunikat o barku autoryzacji dysku
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    a jakosc dysku 50% :) pewnie , a z reszta kazdy robi co uwaza za sluszne ...
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wlasnie, sprawdz jakosc w nero disc speed bo ostatnio tutaj tez ktos nagral na Omegach i jakosc byla 45% wiec to jest katorga dla napedow chociaz gra dzialala, a jakosc na Verbatimie to 98-90% a na Platinum 95-85% wiec jest roznica
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja szczerze mówiąc wole poświęcić te 3,50 zł na Verbatim-a i mieć pewność.
    Tak czy siak zaoszczedzam nie kupując oryginałów,więc jakbym jeszcze oszczedzał na płytach,to już troche hipokryzja.
     
  8. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    sprawdziłem tak jak prosiliście jakość płyty w nero i wynik trzech następnych nagrać różnych gier wyniósł: Fifa 13 - 89%, Forza 4 - 91%, F1 2012 - 84%.
    Z tego wynika że wcale tak źle nie prezentują się dużo tańsze płyty esperanzy
     
  9. albin37

    albin37 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak można sprawdzić media ID płyty,żeby można odpowiednio flashować swój napęd?
     
  10. arosz88

    arosz88 XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no to ładnie sie zapowiada tylko czy gwarancją jest to czy Esperanzy bedą ciągle "dobrej jakości"?
     
  11. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28114
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    W ImgBurn po prawej stronie się sprawdza, to jest akurat verba:
    [​IMG]
     
  12. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Gdzie kupujesz Verby po 3,50 ? U mnie w mieście najtańsze są po 4,80 :p
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ale z tego co widze to ceny sa takie same jak za Platinum wiec ja zostaje przy nich ale dobrze wiedziec ze inne tez daja rade
     
  14. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja kupuje w PROLINE za 39zł VERBATIM DL (10sztuk)
     
  15. sobolapx

    sobolapx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja tez sie nie zgadzam.

    wypalilem kilka raz na verbatimie i dziala, na esperanzach wypalalem i raz dziala raz nie. mowa oczywiscie o ihasie. lepiej dolozyc te 3 zl i miec 100% pewnosc.
     
  16. Chris5

    Chris5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wolbrom
    A czy ktoś kto wypala na esperanzach mógłby podać ustawienia eeprom i imgburn jakie ma? I ID płytki?
     
  17. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wszystko ustawiasz tak samo jak na Verby swojego ihasa też flas***esz na verby. Już dobry czas gram na tych płytach i np takiej Fify 13 nie instaluje na dysk. nie ma żadnych zacięć, napęd nie buczy, wszystko wygląda tak jak na verbatimach :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum