1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier XGD3 iHas'em 124-14 EU - problem!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pi0trekk, Kwiecień 26, 2014.

  1. pi0trekk

    pi0trekk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin, Poland
    Witam. Niedawno kupiłem Xboxa 360 Elite 120 GB i przerobiłem go pod LT 3.0. Ściągnałem NFS Undercover z XGD2 i działa bez zarzutu, jednakże mam problem z Call of Duty Ghosts z XGD3. W abgx360 wszystko dobrze oprócz błędu weryfikacji, ale tej wersji nie ma w bazie. W laptopie posiadam nagrywarkę TSSTcorp CDDVDW TS-L633J, która ponoć współpracuje z BurnerMax Payload Tool, ale kończy się to błędem przy 49% weryfikacji na Verbatimie i nie można gry zainstalować i gra kończy się na ładowaniu 4 misji z błędem odczytu płyty. Postanowiłem kupić iHas'a 124-14 EU. Skonfigurowałem go w EEPROM Utility tak:

    Smart Burn - Enabled
    Force Hyper Tuning - Enabled
    Over Speed Writing - Disabled
    Online Hyper Tuning - Disabled

    W ImgBurn bufor 512 MB na Tworzenie i I/O, LayerBreak na Optimal, OPC wyłączone, Burnproof włączone, BookType ustawione na LiteOn Napęd (dla DVD+R DL) - i ustawione na DVD-ROM, prędkość nagrywania 4x. Wszystko ładnie nagrywa, bufor 99-100%, weryfikacja 100%. Zainstalowałem, ładnie działa, ale problem pojawia gdy wykonuje akcje w grze na którejś już dalszej misji i wyskakuje błąd, że nie można odczytać dysku i spróbuj wyczyścić ścierką. Nwm czego to wina, ale nie chce marnować płyt na testowanie, więc proszę o pomoc. Pozdrawiam :)

    P.S. BookType ma być DVD R+ DL czy DVD R+ DL - EEPROM!?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4

    Moje ustawienia EEprom , + DVDR +DL - EEPROM !!
     
    1 osoba to lubi.
  4. pi0trekk

    pi0trekk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin, Poland
    wielkie dzięki za to, używam mkm-003 ale z tego co wiem przy 2.4x automatycznie przeskakuje na 4x
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie może samo z automatu przeskakiwać to jest nie dopuszczalne :)
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    moze jesli ma wgrany plik z ustawina predkoscia na x4 to przeskoczy sam tego doswiadczalem :) a tak na marginesie verba ma inne ustawienia pod eeporm smartburn on reszta off,opc on bufory max no i predkosc x4 jesli plyta z singapuru :)
     
  7. pi0trekk

    pi0trekk Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin, Poland
    nagrałem jeszcze raz z ustawieniami od bld i dałem prędkość 2.4x ale i tak nagrywało z 4x (może to dlatego że mkm-003 wspiera 4,6 i 8x i trzeba zmienić coś w ustawieniach automatycznej prędkości zapisu w imgburnie). ładnie się nagrało, weryfikacja 100%, odpalam xboxa, instaluje na nowo i dalej ten sam problem... poczytałem trochę i ktoś miał taki problem i było to spowodowane wcześniejszym instalowaniem źle nagranych gier zwykłą nagrywarką. zrzuciłem sb savy na pendriva, sformatowałem dysk i konfigurację wstępną, spowrotem zrzuciłem savy na dysk, zainstalowałem gre i content z dvd2 tez zrzuciłem pendrivem na dysk. odpalam i wszystko ładnie działa! więc problemem był jakiś zapis w konsoli. a co do ustawień nagrywania eeprom z smartburn i force hypertuning i opcjonalnie ten online hypertuning, w imgburn prędkość 4x bez opc i buforem 512 mb i wszystko będzie okej i oczywiście verbatimy mkm-003 ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum