1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nagrywanie gier XGD3 liteon ihas 124 B

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez everever, Listopad 21, 2011.

  1. everever

    everever Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, próbuje nagrać batmana 0800 oraz GOW 3, sfleszowałem napęd tak jak w poradniku lecz nagrywam na płytach EMTEC id media: RICOHJPN D01-67 8x, 6x, 4x. za pierwszym razem błąd weyfikacji przy 49%. Potem sfleszowałem pod płytki emtec z poradnika DARMONa dalej bład przy 49% weryfikacji, nagrywałem 2,4x, później próba 4x z opc dalej to samo. Opcje w EEPROM_Utility smart burn, over speed writing, online hyper tuning włączone kończą mi się pomysły co mam jeszcze zrobić? Screen błędu ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krzysiekx27

    Krzysiekx27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    157
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja zawsze wypalam na verbatimach ale ostatnio nigdzie ich nie moglem znaleźć więc kupiłem 3 tdk i 3 platinum odpowiednio po 3zł i 2zł za sztuke. Wszystkie poszły do kosza. O ile tdk mialy ten sam problem co twoj to platinum wypalały się do końca i weryfikowały pomyślnie ale przy Codmw3 nie da sie zainstaowac na dysk (wywala przy 48%) i wywala błąd po filmiku w pierwszej misji. Nagrywarka Liteon IHAS124b sflashowana specjalnie na potrzeby płyt. Także polecam zainwestować w verbatimki bo z tego co wiem to z nimi nie ma problemu.

    BTW Jeśli mogę sie podłaczyc pod temat :p może mi ktoś napisać co mam teraz zrobic zeby naped flashowany pod platinum przeflashowac z powrotem na ten do verbatimków?
    BTW2: mógłby mi ktoś podesłać wyciągniety z nagrywarki ORYGINALNY nie flashowany firmware bo ja przez nieuwagę podmieniłem go sobie z tym flashowanym :p prosze na maila krzysiekx27@gmail.com
     
  4. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    a jakim programem nagrywales? najlepiej nagrywac clonecd z predkoscia 2-2.4, czas nagrywania gierki trwa okolo 45minut, mnie clonecd jeszcze nigdy nie zawiodl, a nagrywam na plytkach tescowych nagrywarka z lapka HL-DT-ST DVD-RAM GT30N
     
  5. everever

    everever Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrywałem tym imgburn najnowszym spróbuje dzisiaj tym clonem, a jak nie pójdzie to lece po verby;)
     
  6. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    Ja mam to samo co kolega. Nagrywam iHAS124 19B na płytkach MAXELL. Czego to może być wina? Płyta nie ma tylu sektorów na pierwszej warstwie? Czy tylko Verbatimy mają na tyle? Gdzie znaleźć flash nagrywarki pod różne płyty?
     
  7. 0Benek

    0Benek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry, że się wcinam do tematu, ale czy całe te zamieszanie z tymi XGD3, cichymi aktualizacjami itp. dotyczy tylko przerobionych konsol ?
     
  8. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. tkoczi

    tkoczi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Posiadam nagrywarkę iHas 624B, gdy zaznaczam w opcjach ImgBurna OPC i daję nagrywanie (x4) to pod Device Buffer jest napisane "Performing Optimum Power Calibration" i trwa to 12 h, a nagrywanie nawet nie ruszyło Płyta to MKM-003-00. W opcjach I/0 mam zaznaczone ASAPI.
    Dodam, że z tym kombinuję bo w tutku z Ixtreme Burnera jest napisane,że płyty MKM 003 powinno się właśnie nagrywać z włączonym OPC i prędkościa x4. Kombinuję z tym ponieważ NFS RUN włącza się do momentu aż trzeba wcisnąć START (bez opc, płytki mkm003, predkosc 2,4) - wtedy wyskakuje komunikat z porysowaną płytą. (Assassin chodzi - nagrywałem z prędkością 2,4 bez OPC)

    Może ktoś coś doradzić?
     
  10. atikus11

    atikus11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tkoczi - ja miałem taki sam problem gdy nagrywałem programem ImgBurn na innych płytach niż verbatim. Nie na wszystkich płytach z paczki ale na kilku było przy Performing Optimum Power Calibration brak reakcji tak jak Ty to pisałeś. Wtedy nagrywałem Clonem i było bez problemu. pozdrawiam
     
  11. tkoczi

    tkoczi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja próbowałem na 3 verbatimach z rolki i przy każdej to samo... czyli nic się nie dzieje...
    Ile to ustawianie OPC trwa zazwyczaj? jak się ma verbatimy mkm003 to faktycznie trzeba miec OPC zaznaczone i nagrywac prędkością x4 ?
     
  12. Krzychu30

    Krzychu30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dobra skad odczytujecie te MKM-003 na verbach ???????
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  14. Krzychu30

    Krzychu30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    znalazlem ale w innym miejscu Nagrywam Ihas124 i ostatnio tak mialem ze Final nagrany predkoscia 2x4 poszedl i sie instalowal na HDD a Final ktory byl nagrywany na 4x predkoscia instalnac sie nie chcial
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagrywaj tylko z prędkością 2.4x z włączoną opcją OPC (Tools-->Settings-->Write-->"Perform OPC Before Write").
     
Wczytywanie...

Poleć forum