1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nagrywanie gier XGD3 na dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez box, Listopad 19, 2011.

  1. box

    box Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, czy jak nagrywacie grę XGD3 na dysk w konsoli to nagrywa się ona w równym tempie czy koło 40-50% napęd zwalnia i nawet nic nie robi w pewnym momencie jakby nie umiał odczytać płyty? (bo nie wiem ale może napęd mam zwalony choć kupiłem nowy bo musiałem żeby LT 2.0 działało) dzięki za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Skoro nei chce zrzucić się na dysk, wygląda, że masz źle nagraną kopię.
     
  4. box

    box Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w tym problem że mam tak z każdą grą, więc po prostu pytam, czy podczas instalowania gry XGD3 na dysk konsoli, w okolicach 40-50% jest mała przerwa i zwolnienie napędu czy całość instaluje się równomiernie jednym tempem (bo możliwe że podczas wymiany napędu gość mi wcisnął jakiś zwalony czy coś)
     
  5. AdiS

    AdiS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    U mnie teraz wszystko ładnie się instaluje odkąd zacząłem nagrywać Clonem, jak nagrywałem imgburnem to w okolicach 40-50% zawsze wyskakiwał błąd przy zrzucaniu gry na dysk :)
     
  6. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    ja też nagrywam teraz clonem płytki i instaluja sie na dysku równomiernie
     
  7. bartlomiejfisz2

    bartlomiejfisz2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakie opcje zaznaczyć w clone dvd przy nagrywaniu nowych gier ?
     
  8. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    1.klikasz nagrywanie pliku z obrazem na cd (plyta z olowkiem/)
    2.wybierasz w nastepnym oknie plik dvd i klikasz dalej
    3.wybierasz predkosc 2-2,4 i klikasz ok
    4.w nastepnym oknie zaznaczasz "zapisz do osiagniecia konca tego medium"
    5.klikasz ok

    PS gra sie nagrywa okolo 40-45 minut w tym czasie lepiej nie korzystac z kompa tylko zostawic az sie spokojnie nagra zeby bledu nie wywalilo
    Jak cos moje gg 817774
     
  9. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    acha jeszcze jedno musisz miec program clonecd nie clonedvd
     
  10. spik8

    spik8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Ja mam podobny problem, próbowałem już clonecd i imgburn, ale gry takie jak saints row 3 lub driver zawieszają się na 40 %- 50%, ale już nowy batman czy gow nagrywa się bez problemu, ostatnio napęd zaczął dziwnie czytać płyty, jak coś stukało.
     
  11. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tez miałem taki problem po zakupie nagrywarki LITE_On iHas124 -19 B z wgranym iXtreme Burner MAX Wszystkie gry instalują się na dysk.
     
  12. MALY-XBOX

    MALY-XBOX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Jeżeli wgrałeś na hdd i się włącza to chodzi z hdd i nie ma to związku z nagrywaniem. Płytka chwile chodzi na początku, później idzie z dysku to normalne.
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  14. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    normalne przy kazdej XGD3 tak sie naped zachowuje pograj chwile i sie przymknie:)
     
  15. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    1) Zależy jaką wybrałeś prędkość, może to była 1x, i czy obraz ISO był na dysku wewnętrznym komputera, czy z USB.
    2) Płyta w napędzie musi być, odczytuje na początku, a niektóre gry nawet w trakcie (np. Forza4 i jej weryfikacja civ).
     
  16. MALY-XBOX

    MALY-XBOX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie nie nagrywałem z prędkością x2,4. A gra cały czas leci z płytki, przecież inne gry te starsze tak nie mają tylko na rozruchu a potem cisza. Teraz cały czas leci z płytki:(
     
  17. MALY-XBOX

    MALY-XBOX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, gierka dział ale może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak długo mi się gra nagrywa (ok 2h):(
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  19. MALY-XBOX

    MALY-XBOX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No mam to włączone ale i prędkość to 2,4 a nagrywa się 2h
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na jakich płytach nagrywałeś?
     
  21. MALY-XBOX

    MALY-XBOX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście VERBATIMKI, a poza tym dziś przegrywałem sobie NFS Runa i na 75% wyskoczył mi error, to może mieć związek z tym? Programem ImgBurn.
     
Wczytywanie...

Poleć forum