1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie Gier XGD3 . Nowym IMG .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez barcelonka1234, Październik 19, 2011.

  1. barcelonka1234

    barcelonka1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . W tym poradniku chciałbym przedstawić jak nagrywać gry z XGD3 .

    A więc . Kiedy mamy pobraną grę z Xgd3 typu Gears OF War 3 ( Polecam ) , Driver czy Batman Rozpakujmy ją na dysk . Kiedy po rozpakowaniu otrzymaliśmy Plik DVD . Jest to plik który będziemy nagrywać . A więc w grach XGD2 używaliśmy ABGX w tym typie gier XGD3 nie potrzebujemy ABGX ponieważ nie wyszła najnowsza wersja . Najlepiej nagrywać na płyty Firmy Verbatim . Są kompatybilne z naszym xboxem .

    Odpalamy Najnowszego IMG BURNA 2.5.6.0

    Klikamy Write Image file to disc . Wchodzimy w zakładkę Tools następnie Seetings potem Write i w ustawieniach LB ( Layer Break ) ustawiamy Calaculate Optimal . Ta opcja sama odczytuje jaki jest potrzebny Layer Break do danej gry . Wychodzimy z tego okienka wchodzimy w proces nagrywania . Ustawiamy prędkosć na 2.4x . Wczytuje grę Plik DVD ok. 8GB . I Nagrywamy . Kiedy nacisniemy Nagrywaj wyskoczy nam Okienko Dajemy Turncate . I po kilkanastu minutach gra powinna byc gotowa do wypalenia na swoim Xboxie .

    PS. Wyszły już modele dla nowcyh nagrywarek . Modele podam poniżej . Cena takiej nagrywarki to około 80zł na allegro . Prawdopodbnie wgrywani softu do tej nagrywarki trzebabędzie przez Jungle Flashera . Polecam nową gierke Gears OF War 3 .

    Liteon iHAS124B = baseline model



    Liteon iHAS-224B = 124 + LightScribe

    Liteon iHAS-324B = 124 + SmartErase

    Liteon iHAS-424B = 124 + LightScribe + SmartErase (or = 224 + SmartErase)

    Liteon iHAS-524B = 124 + LabelTag + SmartErase

    Liteon iHAS-624B = 124 + LabelTag + LightScribe + SmartErase (or = 524 + LightScribe)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hatal93

    hatal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mój plik dvd waży kilka kilo a iso parę giga ???
     
  4. xpress

    xpress Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no koleś się pomylił iso waży 8gb a dvd 1kb czy coś koło tego ale i tak wybieramy plik dvd a nie iso. Zapomniałeś napisać że clonem tez sie nagrywa.
     
  5. hatal93

    hatal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. barcelonka1234

    barcelonka1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znaczy jak do kogo . Ja polecam IMG Burna . Clonem nie nagrywam więc nie wiem jak to sie robi . Nagrywa sie 8gb
     
  7. hatal93

    hatal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wypaliłem na verbatime imgburnem gears of war 3 i wszystko elegancko chodzi tak jak trzeba 0 błędów jutro pobieram batmana i forze ;D
     
  8. barcelonka1234

    barcelonka1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hatal . Nie pobieraj forzy albo pobierz i nie nagrywaj . Ponieważ musisz mieć soft do nagrywarki . Pierw zakup Nagrywarke modele są w poradniku powyżej i czekja aż wyjdzie soft do nagrywarki . Bo jak wlozysz forze do x'a to ci wy***** bła o autoryzacji płyty . wtedy twoja xbox zostaje flagowany . A batmana spokojnie mozesz nagrywać tylko nie które batm,any mają błędy więc dobrze poszukaj
     
  9. millena

    millena Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa
    a ja mam problem z batmanem ac
    mam lt+2.0, nagrałam batmana nowym imgburnem bezproblemowo , gra niestety nie chce sie zainstalowac na hdd , wywala bład 'brudna/zarysowana płyta' przy 47%, ktos spotkał sie z czyms takiem ? bez istalacji da rade gre odpalic ale to chyba kwestia czasu az dojdzie do momentu w którym nie bedzie odczytu
     
  10. mati68r

    mati68r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chrzanów
    witam a ja mam problem nie mogę wypalić płytki z tymi nowymi grami cały czas wyskakuje mi komunikat za mało miejsca na dysku jak wypale przez overburnning to dochodzi do 97 % i staje jak zaznacze normalnie nagrywa xbox tego nie widzi już chyba z 8 płytek zmarnowałem pomocy.Przedtem nie było żadnego problemu jak gierki miały wagę do 8gb teraz nie mogę sobie z tym poradzić może ktoś mi pomoże jak to zrobić wszystkie te gry co mam mają wagę 8,13gb z góry dzieki za pomoc
     
  11. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    bo musisz poszukać 100% działającą wersję, ja mam batmana i na hdd się zrzucił bezproblemowo.
     
  12. Wojtek230492

    Wojtek230492 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    @up dobrze mowisz ja mialem tak z gow3 az znalazlem dobra kopie i wreszcie chodzi :D
     
  13. millena

    millena Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa
    czyli lepiej bedzie poprostu poczekac az abgx bedzie wspierał xgd3 i wtedy probrem z instalowaniem gier na dysk sie skonczy ? (moja kopia batmana nagrałą sie w najnowszym imgburnem bezproblemu, ale podczas instalacji na hdd wyskakuje komunikat brudna/zarysowana plyta przy 47%) a jesli chodzi o sam flash, to nie ma opcji ze konsola jest zle zflashowana czy cos? (batman z płyty sie uruchamia)

    EDIT
    zawsze uzywam verbatimów
     
  14. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    nie jestem pewny ale moze to wersja, moze ciulowa plyta, np moj x nie odpalal na poprzedniej przerobce platinek, teraz je zjada, ale problem jest z fifa 12, plyta stanie i ten sam komunikat, byc moze, zwalona wersja gry lub tez plyta, po zmianie kompa oczywiscie i nagrywarki x wciaga platiny.

    teraz bd szedl po plyty i zarzucam forze4, batmana i warhammera, bo widzialem juz wersje ktora podobno 'dziala'

    dam znac jak poszlo later
     
  15. barcelonka1234

    barcelonka1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sh1inoPL . nie masz poco nagrywac Forzy , Batmana . Bo zapewnieniemasz nowej nagrywarki która została wypisana na liscie c4. Nagrywarka to Liteon iHas 124 B . I wczoraj wyszedł nowy soft . Koszt nagrywarki na necie to 90zł . Wgranie softu dasz rade sam wgrac . Forzy nie nagrywaj ani batmana bo dostaneisz flaga . Pozdro . Jak cos gg : 410177
     
  16. Masarnia

    Masarnia Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radom
    barcelonka1234 , możesz wytłumaczyć czemu nie nagrywać gier na innych nagrywarkach niż te najnowsze?
    Ja posiadam lapka więc jak mam nagrać gry?
     
  17. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Tylko do tych nagrywarek jest soft od c4eva:

    Liteon iHAS124B
    Liteon iHAS224B
    Liteon iHAS324B
    Liteon iHAS424B
    Liteon iHAS524B
    Liteon iHAS624B

    majac adatper SATA-USB podepniesz je do laptopa

    Tylko na nich wypalisz 100% obrazu xgd3, na innych tylko 97% - wiec jak na tych brakujacych 3% beda dane z gry to bedzie lipa.
     
  18. Sh1noPL

    Sh1noPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Drezdenko
    barcelonka1234

    wybacz, nagralem batmana bez problemu zgral sie na hdd nic nie tnie wszystko git.
     
  19. Xkluch

    Xkluch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gow3 problem z odtworzeniem

    witam a ja mam taki problem zgralem gow3 przez clona i imgburn (najnowsza wersja)zgrane w 100% sukces ale konsola tych płyt nie widzi wyskakuje ikona xbox360 i to wszystko a mam lt2.0 napęd benq wypalarka hp o co chodzi może trzeba coś przestawić w ustawieniach w konsoli już nie wiem
     
  21. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zła płyta zły obraz zła nagrywarka;] pokombinuj
     
Wczytywanie...

Poleć forum