1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier xgd3. Problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Marek021, Sierpień 31, 2013.

  1. Marek021

    Marek021 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mam nagrywarkę LG. Nie mogę nagrać gry o pojemności 8,13 GB na płytę 8,5 GB. Pokazuje mi , że mam za mało miejsca. W związku z tym nie mogę nagrać najnowszych gier xgd3 na płyty. Nagrywam na płyty verbatim 8.5 GB za pomocą imgburna. W związku z tym proszę o pomoc. Czy muszę mieć nagrywarkę ihas żeby nagrać te gry czy jest inny sposób. Widziałem podobny temat na forum ale jednak nie znalazłem odpowiedzi dlatego zrobiłem podobny temat. Proszę szybko pomoc i z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 8813qg

    8813qg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    bez ihas'a i dostosowaniu go do odpowiednich płyt (najlepiej do verbatim) nie nagrasz xgd3 na 100% weryfikacji, tj. kopii, którą będzie można zgrać na dysk konsoli. w przypadku zwykłych nagrywarek można spróbować opcji "truncate", tj zapisu do końca medium. gra odpali, ale nie zgrasz jej na dysk, poza tym mogą pojawić się inne błędy. polecam najpierw lekturę http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/
     
  4. Marek021

    Marek021 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ta opcja truncate to co to dokładnie jest i co daje ?
     
  5. 8813qg

    8813qg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nagranie do końca nośnika, czyli do momentu zapełnienia płyty, a w zasadzie do końca możliwości nagrywarki; reszta obrazu jest ucinana. niektóre gry można tak wypalić i będą się odpalać, jednak niewielki z nich pożytek, gdyż nie są one stuprocentową kopią, nie można wyciągać z nich obrazów gier i nie zgrasz ich na dysk konsoli. niektóre z takich gier będą chodzić wyłącznie z płyty, niektóre nie będą chodzić wcale, a niektóre będą po kilku, czy kilkunastu minutach wywalać do dasha.
    niestety, jeśli chcesz wypalać gry xgd3, to najpierw czeka na ciebie sporo lektury i popsutych płyt.
    możesz jeszcze spróbować C4E’s BurnerMAX Payload Tool v0.15 może na twojej nagrywarce zadziała.
     
  6. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Zgadzam się z Twoją wypowiedzią tylko do tego momentu :) Gry XGD3 na LT 3.0 spokojnie możesz wypalać i zainstalują się bez problemu na dysku.Gra się normalnie bez żadnych błędów tylko trzeba wykonać trick z mp3 przed odpaleniem ale to standardowa procedura , każdy tak robi (mówie o użytkownikach bez IHAS'a)

    EDIT:Zapomniałem dodać , że niektóre gry (dosłownie kilka) można nagrać tylko IHAS'em bo mają zabezpieczenie CIV


    Pozdrawiam
     
  7. suchy62

    suchy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podepnę się pod pytanko, wypalałem już sporo płytek IMGburne na płytkach nie Verbatim bez IHASa i wszystko ok, dziś pojawił się problem przy Diablo 3 na 99% juz 3 płytki padły. w abgx wszystko ok.

    [​IMG]
     
  8. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    To znak , że laser siada w nagrywarce , albo się przegrzewa
     
  9. gumowaty

    gumowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    suchy - spróbuj cloneCD, u mnie pomógł na ten sam błąd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum