1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier XGD3 przez CloneCD i nierozpoznany dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez damiano9991996, Luty 20, 2013.

  1. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cześć!
    Nagrywałem gry poradnikiem z forum ImgBurnem metodą Truncate, nagrywało się dobrze,ale przy weryfikacji zawsze wyskakiwały jakieś błędy, na xboxie można grać, ale w pewnych momentach wywala błąd "nie można odczytać płyty" (szmatka itp.). Więc postanowiłem spróbować CloneCD, gra bez problemu się nagrała na płytę lecz gdy ją wkładam do xboxa, wyskakuje "nierozpoznany dysk" i kod błędu: 03-57-00 :(. Dlaczego się tak dzieje, już dużo płytek(verbatimów) straciłem, a żadnej gry poprawnie nie nagrałem :(
    Jakby co to moja nagrywarka to: Optiarc dvd rw ad-7173a
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Nagrywanie gier XGD3 przez CloneCD i nierozpoznany dysk

    Ta nagrywarka nie nagrasz poprawnie gry z zabezpieczeniem xgd3. Musisz nagrywac nagrywarka liteon ihas rev. B.

    Tutaj w poradniku jest wszystko wyjasnione: http://xboxforum.pl/showthread.php?t=134486
    [Tutorial] Nagrywanie gier pod LT 3.0 (Najlepszy artykuł - edycja 3)

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak nie nagram, jak nagrałem ImgBurnem RE6 tylko, że w pewnych miejscach podczas wczytywania nie może odczytać płyty :( .Wiem, że najlepiej nagrywac IHASem, ale nie mam za bardzo kasy,więc wolę używać swojej starej nagrywarki. Co do poradnika to nagrywam tak jak jest napisane, tylko w weryfikacji pewnych sektorów nie odczytuje, gra działa, ale jak pisałem, nie może odczytać płyty podczas wczytywania. Może wyłączenie OPC lub inne ustawienia nagrywania spowodują,że gra nagra się poprawnie, jeśli ktoś ma ta samą nagrywarkę co ja to byłbym bardzo wdzięczny gdyby napisał z jakimi ustawieniami nagrywa gry XGD3.
    Na dodatek napiszę, że gdy próbuję nagrać grę na dysk to na 52% wyskakuje znajomy błąd "Nie można odczytać płyty"...
     
  5. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Nagrywanie gier XGD3 przez CloneCD i nierozpoznany dysk

    Czyli jak napisalem POPRAWNIE nie nagrasz. I niestety nie ma szans aby pozbyc sie problemow z gra bo nie jest wypalona 1:1.

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Inni jakoś nagrywają zwykłymi nagrywarkami i działa dobrze,więc...
    Wiem,że IHAS najlepszy i bez problemów no ale ponad 100zł na allegro to trochę dużo, żeby tak sobie je wydać, więc normalne, że wolę nagrywać swoją nagrywarką.
     
  7. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrasz, ale nie kopie 1:1 z czym związane jest to że nie nagrasz gry na dysk a gra będzie działała.
     
  8. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    OK, dzięki, spróbuję jeszcze nagrać w trybie awaryjnym i bez OPC i zobaczymy, czy nagra się bez żadnych błędów ( oby :D )
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    napewno nie nagrywaj clonem tylko imageburnem
     
  10. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wynik nagrywania taki jak się spodziewałem, czyli na początku, na wczytywaniu konsola się zwiesza :(
    milczar111, widzę ten twój poradnik i pisze, że na 97-98% ma wyskoczyc błąd, czyli,że jest wybrany overburning, tak? Zmieni to coś??
    Już nie mam pomysłów co dalej zrobić, żeby w końcu działało wszystko jak należy.
     
  12. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Więcej się nie nagra gdy wyskoczy na 97-98% w komunikacie cancel bierzesz potem w następnym yes kończy się nagrywanie i płytkę wkładasz do xboxa i gra działa. IMG będzie powiadamiał że płyta źle nagrana, ale nie przejmuj się tym. Pozdrawiam. Daj znać czy ruszyło.
     
  13. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli jak wyskoczy overburning czy truncate to mam wybrać overburning, tak? Narazie płyt już nie mam to nie zobaczę dziś.
    I zauważyłem jedną niepokojącą rzecz, gdy nagrywałem to dioda od nagrywarki ma chyba świecić cały czas,a u mnie czasami "pikała", zgasła na sekundę, a potem nadal świeciła, z 10-15 razy tak zrobiło. To normalne,czy jakiś błąd nagrywarki?
     
  14. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  15. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    dajesz truncate nie overburn
     
  17. damiano9991996

    damiano9991996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie mam już siły,aby się denerwować czy gra XGD3 się nagra czy znowu kasa na płytkę w błoto. Jutro nagram XGD2, jak się nagra bez błędów to pomyślimy, jak nie to kupuję nową nagrywarkę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum