1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier Xgd3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez formula1998, Styczeń 25, 2013.

  1. formula1998

    formula1998 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanko mam dwie firmy płyt i nie chcę marnować omega i platinum czy gry na nie będą działać
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagrywanie gier Xgd3

    Jak dobrze wypalisz to będą.

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Pewnie. Wgraj do nagrywarki odpowiedni FW pod dane płyty i nagrywaj.
    Nie zapomnij odpowiednio skonfigurować IMGBurn.

    BTW. Było już z milion razy na forum. Szukaj dokładnie.
     
  5. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Jak nagrywasz ihasem z odpowiednim firmware to tak,a jesli zwyklą nagrywarką to dobrze nie wróże ewentualnie Platinum choc u mnie po kilku min gry był zawsze błąd ze szmatką,ale jesli juz to próbuj na platynkach:)
     
  6. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam wszystkich.

    Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, jak dobrze nagrać grę xgd3 mając napęd w konsoli Hitachi (lt 2.0) i najnowszy dashboard (16202) oraz zapewne "cichą aktualizację" gdyż przy próbie odpalenia nagranej płyty wg poradnika (abgx, xbc, imgburn) z tego forum konsola żądała połączenia się z usługą XBoxLive i aktualizacji. Po zaktualizowaniu gra nadal nie działa.

    Proszę o pomoc, gdyż nie chcę aby świeżo zakupiona nagrywarka stała bezczynnie a i pograłbym sobie w nowości ;-)

    PS. Posiadam nagrywarkę iHas 124-19B.

    Pozdrawiam.
     
  7. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nagrywanie gier Xgd3

    Stosuj się do poradnika "jak nagrywać pod LT2.0" który jest na forum.

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
     
  8. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Po zastosowaniu się do poradnika wypaliłem 2k13 (w abgx wszystko na zielono, dograna topologia 2.0, ustawiony imgburn jak trzeba pod ihas). Konsola płytę odczytuje, pokazuje się napis "Uruchom grę" i po wciśnięciu A na sekundę robi się czarny ekran jak by chciało odpalić grę po czym wyrzuca bez żadnego komunikatu do dashboard'a. Jakieś rady?
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jaki dash?
     
  10. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Pisałem 2 posty wyżej - 2.0.16202.0
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozliwe ze przez dasha jedni pisza ze kapa z xgd3 jedni ze smigaja wiec moze to jest to dlatego ja nie aktualizowalem i na 15574 wszystko smiga, zobacz kopie ihasem palone
     
  12. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Wypalałem tą płytkę właśnie iHas'em.

    Ktoś wie, co zrobić żeby działało?

    Dla przypomnienia: napęd Hitachi, dash 16202, posiadam nagrywarkę iHas, po wypaleniu wg poradnika wyrzuca do dash'a
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mozliwe ze jednak dash zatruwa granie w xgd3 skoro masz kopie ihasem palona w 100% i nie trybi
     
  14. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Zdaję sobie z tego sprawę, ale moje pytanie brzmi, czy w ogóle da radę to obejść tak, aby gry działały. Jeżeli tak do jak to zrobić?

    Szkoda zarówno świeżo zakupionej nagrywarki oraz konsoli, na której nie da rady grać w najnowsze gry...
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak nic nie pomoże to LT 3.0 nagrywarka się przyda :)
     
  16. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Tylko, że nie do każdego Hitachi już jest 3.0 stąd moje pytanie, co zrobić.
     
  17. nitros5

    nitros5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włoszczowa
    W tym przypadku pomoże tylko i wyłącznie LT 3.0. Sam taki problem miałem, przerobiłem do LT 3.0 (mam Lite-On) i teraz all działa, przez Live da się grać
     
  18. warczygłoś

    warczygłoś Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dobra, z resztką nadziei na to, że uda mi się jednak pograć w najnowsze gry (mimo odwalenia babola z aktualizacją dasha) rozkręciłem konsolę w celu ustalenia jaki mam model napędu Hitachi bo może da się akurat ten przerobić (wiem, że da radę wgrać LT 3.0 do Hitachi 78/79). Po przeczytaniu naklejki na napędzie wydaje mi się, że mój napęd nadaje się do wgrania 3.0, ale proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie moich przypuszczeń, gdyż nie znam się za bardzo a moja tez może być wyimaginowana z powodu ogromnej chęci pogrania w końcu w jakieś gry XGD3 na mojej konsoli :)

    Naklejka z mojego napędu: http://i49.tinypic.com/j9mpvn.jpg

    PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZĄ ODPOWIEDŹ!

    edit:
    Odpowiedź już znalazłem sam, napęd przerobiony. Pytania nie było.
     
Wczytywanie...

Poleć forum