1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier z XDG 3.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GrubyVW, Styczeń 22, 2012.

  1. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Witam mam pewien problem próbuję nagrać grę z XDG 3 dokładnie NFS Run , obraz ma 8.13 Gb postępuję według tych http://nickthegr33k.eu/XGD3burn.pdf i How to burn XGD3 games with 0 errors - YouTube i gra nie chce się nagrać. Dodam ze nagrywam na płytkach Esperanza , bo verbatimów nie było w sklepie. I nagrywarka wywala błąd check condition. I mam pytanie jaką nagrywarkę plua przejscie z usb na ata(sata) kupić aby nagrywać dobrze gry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nagrywasz metoda truncate?

    Co do nagrywarki - liteon ihas b, jest już chyba o tym w każdym temacie na forum...

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Tak metodą z obcięciem obrazu.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Odpowiesz na moje pytanie, czy uważasz, że forumowicze są jasnowidzami?
     
  7. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Przepraszam zapomniałem napisać oczywiście LT 3.0
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Sprawdziłem i wszystko jest ok .
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagrywałeś na dysku? Usuń grę z dysku, a później wyczyść cache konsoli.
     
  11. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Gra wgl nie chce się wypalić na płycie.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dokładnie wytłumacz, jak to nie chce się nagrać?
     
  13. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  14. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Przy wypalaniu wybieram opcje Turncut. Po tym proces nagrywania zaczyna się i pojawia się błąd że na płycie jest za mało miejsca. Ignoruję go tak jak w poradniku.Po czym pojawią sie błąd check condition DVD i po jego zignorowaniu proces nagrywania się kończy.
     
  15. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    OK, kupię Verbatimy , a jeśli nie pójdzie dam znać.
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najlepiej nagrywać iHASem na Verbatimach, bo nie ma żadnych błędów i można grać z dysku na lt 3.0.
     
  17. GrubyVW

    GrubyVW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Na razie brak funduszy na iHas. Bo w tym tygodniu kupiłem konsole , zrobiłem przeróbkę i kupiłem napęd do Kreon RIP,więc muszę czekać ale dzięki za pomoc.
     
  18. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Zaopatrz sie w nagrywarke ihas 124b, wgraj w nia flasha burn max od ce4a, jezeli nagrywaz na lapku to zalatw sobie adapter ata/sata na usb link: http://xboxforum.pl/off-topic-f45/nagrywarka-ihas-do-laptopa-adapter-119376.html, nagrywaj tylko na verbatimach, najnowszym programem img burn, skonfigurowanym w ten sposob link: How To Burn XGD3 Backups The Right Way (Modern Warfare 3) - YouTube
    Mialem ten sam problem, kazda gra xgd3 nagrana na standardowej nagrywarce, metoda truncate, nie dzialala, dopuki nie kupilem nagrywarki ihas i sflashowalem jej w ten sposob link: Flashing Lite-on iHAS124 with LT MAX - YouTube
    teraz wszystkie gry smigaja az milo.
    Mam nadzieje ze pomoglem.
    Pozdrawiam.
     
  19. Szakal123

    Szakal123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja tym sposobem nagrałem NFS TR i nie mam Ihasa...
    Potrzebny nam jest program CloneCD :

    1. Klikamy "nagrywanie pliku z obrazem na CD"

    2. W następnym oknie wybieramy plik dvd i klikamy dalej

    3. Wybieramy pędkość 2-2,4 i klikamy OK

    4. W następnym oknie zaznaczamy "Zapisuj aż do osiągnięcia końca tego medium"

    5. Klikamy OK

    6. Obraz zostanie wypalony na płytę bez żadnych błędów

    Link do poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-f31/%5Btutorial%5D-nagrywamy-obraz-xdg3-programem-clonecd-bez-zadnych-bledow-103695.html#post832104

    Jeżeli tym razem nie wypali, to wina płyty... Ja wypalałem na Verbatimach... W czasie grania 0 ścin, zawieszeń, itd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum