1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier zwykłą nagrywarką

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Naterhend, Luty 24, 2015.

  1. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć,
    Przeczytałem miliony poradników, postów, wyjaśnień itp ale w dalszym ciągu nie mam pojęcia jak poprawnie wypalić gry. Pierwszy problem który pojawia się u mnie, to fakt, że nie wiem jak mam przerobiony xbox (LT 2.0 czy LT 3.0). Próbowałem sprawdzić to abgx'em co zakończyło się jak zwykle niepowodzeniem. Posiadam nagrywarkę TSST corp SN-208BB która, według BurnerMAX'a nadaję się do nagrywania gier... No właśnie, nie do końca. Najniższa prędkość z jaką może nagrywać to 3,0. Gdzieś wyczytałem że ktoś daje radę nagrywać tą nagrywarką, ale metodą truncate (nie mam pojęcia jak to zrobić) a nie BurnerMAX'em. Jak wypaliłem Gears of War, przepuszczając go wcześniej przez abgx a później programem imgburn, to xbox nie może w ogólę odczytać płytki...
    Jeśli ktoś jest w stanie napisać mi cokolwiek, co może pomóc to bardzo proszę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Żebym mógł sprawdzić w taki sposób przeróbkę, to musze najpierw poprawnie wypalić płytkę. Czytałem ten poradnik, ale tam nie ma nic powiedziane na temat BurnerMAX'a i większość porad jest pod Liteona Ihas, a ja jak napisałem wcześniej mam TSST Corp SN208-BB. Nie wiem, tutaj też muszę zmieniać FW napędu? Jeśli tak, to jak mam to zrobić?
     
  5. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wgrywasz żadnego firmware do napędu, bo go nie masz. Nagraj jakikolwiek obraz iso (z topologią pod 3.0) na deflautowych ustawieniach IMGBurn. Zapyta się czy nagrywać metodą "truncate" czy "overburn". Wybierasz truncate i to wszystko. No prościej się nie da. Moja ośmioletnia siostrzenica sama sobie nagrywa tak płytki (chociaż ja nie popieram piractwa - jej rodzice niestety tak), więc i ty spokojnie dasz radę.
     
  6. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra, nie wgrałem żadnego firmware do napędu, nagrałem gre (Diablo III) na deflautowych ustawieniach i jak zwykle wyskakuje "nierozpoznany dysk". Jakiejkolwiek gry bym nie nagrywał, zawsze jest to samo (próbowałem już z Adventure Time - Explore the dungeon because i dont know, Diablo III, Gears of War i Rabbids Invasion) Jeśli chodzi o typ LT, to jest tak, że starsze gry, typu Adventure Time który próbowałem nagrać, jest pod XGD 2 i powinno działać na LT 2.0, tak? A na przykład Diablo III to XGD 3 i powinno działać na LT 3.0 W takim razie nie działa żaden typ, jedynie gry które mam razem z xbox'em od poprzedniego właściciela.
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz mieć jeszcze starszą przeróbkę. Ale wtedy gry pod XDG2 i tak powinny działać.
    Upewnię się jeszcze tylko. Zmieniłeś booktype na DVD-ROM w IMGBurn? Bo wygląda tak, jakbyś tego nie miał.
     
  8. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale mojej nagrywarki nie ma na liście w Imgburn, według poradnika nie zaznaczam nic w takim wypadku.
     
  9. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak nie ma? Masz Samsunga! Zmień w zakładce dla niego.
     
  10. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No dobra, jak zmieniam na samsunga i wybieram z listy DVD+R DL to wyskakuje mi "nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia"...
     
  11. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Robisz to przy wsadzonej płycie DL?
    Jaką masz wersję IMGBurn. W 2.5.8. działa bez problemu na TSSTcorp SH-S223Q. Teraz sprawdzałem.
    W ostateczności ustaw Samsunga jako producenta napędu OEM. Tam gdzie zmieniasz typ księgi - kliknij po lewej na zaawansowane.
     
  12. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Robię to przy wsadzonej płycie, ciągle wyskakuje ten błąd. Ale o dziwo mogę ustawić "Nu Tech" lub "NEC" i wtedy wchodzi. Czy przy takich ustawieniach może się udać?
     
  13. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Może. Spróbuj. Zobacz w logu (oknie) nagrywania, na samym początku, czy pisze, że zmienia typ księgi na DVD-ROM.
    Zawsze masz jeszcze czas aby przerwać i nie zniszczyć płyty.
     
  14. Naterhend

    Naterhend Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jednak się przeliczyłem, nie pójdzie w ten sposób. Wyskakuje błąd "Reason: Invalid Command Operation Code". A co do zniszczonych płyt, jedna w tą czy w tą już mi nie robi różnicy, tyle co zniszczyłem przez te wszystkie nieudane próby... Spróbuje znaleźć jakieś informacje na temat tego błędu który mi wyskakuje. Jakby ktoś znał odpowiedź, to bardzo proszę o post.
     
  15. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zobacz jeszcze czy dasz radę ustawić Samsunga jako producenta napędu OEM. Jeśli tak, to wtedy spróbuj zmienić typ księgi.
    Mnie pomysły się już wyczerpały. Zawsze działało mi na każdej nagrywarce od strzału. Nawet na jakimś starym laptopie Toshiby z przedpotopową nagrywarką BenQ.
     
Wczytywanie...

Poleć forum