1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez toba94, Maj 19, 2010.

  1. toba94

    toba94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Xboxa wrócił z serwisu z nowym napędem i wszystko działa jak dawniej. Facet powiedział, że wgrano mu najnowszego xtrema ale dokładnie nie wiem jakiego. Postanowiłem nagrać Red Dead Redemption nic nie majstrując przy obrazie (dawniej miałem 1.4 xtreme i musiałem przerabiać na wave 3). I po nagraniu xbox nie odczytuje tej płyty. Pisze "Otwórz napęd". Czy ja coś jeszcze mam przy tym obrazie zrobić? Czy to po prostu wina wersji xtreme i muszę dalej gry przerabiać?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Wydaje mi się,że masz wgraną przeróbkę 1.6 ale nie jestem pewien więc nagraj na płytę DVD+R DL Activate.iso.
     
  4. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najnowsza to LT więc jeśli nie odpala to znaczy, że:

    -albo płyta użyta do nagrywania jest za słaba. Używaj najlepiej Verbatim

    -albo płyta się źle nagrała

    -albo "serwisant" nie wgrał Ci najnowszego ixtreme LT tylko 1.61 a wtedy musisz zmieniać wave i używać activate.iso
     
  5. toba94

    toba94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyta Verbatima.
    Czyli jeżeli wina ixtreme to nie powinno pisać "Odtwórz DVD"?

    Cytat:
    "-albo "serwisant" nie wgrał Ci najnowszego ixtreme LT tylko 1.61 a wtedy musisz zmieniać wave i używać activate.iso"

    To znaczy, że będę musiał teraz przerabiać wave i dodatkowo używać activate.iso?
     
  6. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli masz 1.61 to zgrywasz grę z płyty do obrazu ISO na kompa programem imgburn . Następnie przepuszczasz ten obraz przez abgx który powinien naprawić błędy i przywrócić oryginalny wave jeśli gra była spaczowana . Po tym zabiegu nagrywasz grę od nowa na płytę . Możesz też nagrać płytę z activate.iso wówczas gry które były paczowane odpalą bez problemu na 1.61 . A na koniec to zadzwoń do gościa jaką to niby "najnowszą" przeróbkę wgrał . Bo najnowsza jest LT 1.1 i powinny odpalić wszystkie gry na tej przeróbce , czy paczowane czy nie .
     
  7. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    albo patchowanie albo activate iso. Ale ty masz komunikat "Otwórz napęd", a nie "otwórz DVD". Czyli, źle nagrałeś grę.

    Najnowszy ixtreme jest tylko na napędy Benq i Liteon. Może wymienił mu na napęd Samsung :D

    @toba
    sprawdź jaki masz napęd i napisz :)
     
  8. toba94

    toba94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cytat:
    "albo patchowanie albo activate iso. Ale ty masz komunikat "Otwórz napęd", a nie "otwórz DVD". Czyli, źle nagrałeś grę."

    No właśnie też mi się wydawało, że jest coś nie tak. "źle nagrałeś grę"- to znaczy, że ja coś zepsułem? Czy trafiła mi się np. wadliwa płyta? Nagrywałem CloneCD z prędkoścą 2,4x.

    Cytat"
    "Najnowszy ixtreme jest tylko na napędy Benq i Liteon. Może wymienił mu na napęd Samsung"

    Tak mój napęd to samsung. Taki miałem wcześniej i taki mam teraz.
    Czyli jak będzie z przeróbką w moim przypadku?
     
  9. toba94

    toba94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chociaż już sam nie wiem. Miałem Samsunga i facet powiedział, że wymieni mi na Samsunga. Patrzę na napęd i tacka wygląda jak LiteOn(Benq), ma kształt półkola. Wiec już sam nie wiem.

    Obraz sprawdzałem ABGX i wszystko z nim jest w porządku. Podejrzewam, że się coś źle nagrało, bo też mi się tak wydaje, że powinno pisać Odtwórz DVD.(A pisze otwórz napęd) Spróbuję dzisiaj nagrać jeszcze raz. I teraz zaznaczę opcję "Sprawdź kalibrację lasera" w CloneCD, bo przedtem nagrywałem bez tego.
     
  10. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    grę nagraj najlepiej imgburnem, na forum jest poradnik jak nagrywać. W CloneCD wybierasz plik *.iso czy *.dvd ?
     
  11. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    To raczej wina źle nagranej gry - gdyby wave nie pasował to odtwarzałby grę jako film... spróbuj jeszcze raz nagrać z pręd. 2,4 na płycie Verbatim
     
  12. koko5329

    koko5329 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WielkoPolska
    mam ixtreme 1.6 i chciałbym cię zapytać jak nagrać gierkę
     
  13. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
Wczytywanie...

Poleć forum