1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gier!!

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Kosa77, Marzec 15, 2011.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Witam ! Nie mogę nagrać gier na Xboxa 360 przez program IMGBurn. Wszystko robię tak jak należy czyli : sprawdzam obraz programem abgx, uruchamiam program IMGBurn, wybieram obraz płyty, ustawiam prędkość (2,4) klikam na przycisk, żeby mi nagrało dochodzi do 1% i potem stoi. Prędkość powoli spada do zera no i muszę zamknąć program. I tak w kółko nawet jak zmieniłem system z XP na 7. Już nie wiem co mam robić. Zmarnowałem już kilka płyt choć to jest najmniejszy problem. Znacie jakieś sposoby, żeby taka sytuacja już się nie zdarzyła? Z góry WIELKIE DZIĘKI ;D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakie płyty? jaka nagrywarka?
     
  4. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    1.Nagraj surowy obraz (bez puszczania abgxem) 2.Jak to nie pomoze to zmien program na CLONECD gdyz imgburn na nie wszystkich konfiguracjach sprzetowych dziala prawidlowo i nic tu nie wskurasz.Pozdrawiam.
     
  5. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Mam LG a nagrywam na Verbatimach, potem już nie miałem Verbatimów to kupiłem jakieś TX. Spróbuję zmienić program na CloneCD. Ale dziwi mnie to, że kiedyś normalnie nagrywałem IMGBurnem i wszystko chodziło jak ta lala ;D
    PS. Muszę obraz przelecieć abgx bo chcę nagrać NFS HP.
    PSS. Próbowałem przez CloneCD i nadal nic kolejna zmarnowana płyta ;/ Staję się to już trochę irytujące.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakies płyty TX ?? i jeszcze sie dziwisz???
     
  7. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Ale na Verbatimach dzieje się to samo.
     
  8. filut10

    filut10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A może błąd popełniasz wybierając plik .ISO a nie .DVD ?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no to palnik na złom
     
  10. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Wybieram .dvd . Wszystko robię jak należy ale i tak **** ;/ No to jaką nagrywarkę mi polecacie? Gdzieś tak do 70-80 zł .
     
  11. filut10

    filut10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam pięcioletnią nagrywarkę LG GSA H10N i nagrywa wszystko bez problemu. Myślę że za grosze można ją kupić. Naprawdę polecam.
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Zastanwiam sie czy na forum nie ma czasem jakiegos lobby verbatima. Moze 10-15 lat temu to mialo znaczenie, ale juz nie dzisiaj. Najwazniejsza jest dobra nagrywarka i niezajechany naped w xboxie. Mit o verbatimach jest taki sam jak ten, ze przy wypalaniu nie mozna nic robic na kompie. To juz nie c64, ze jak sie wgrywala gierka tzreba bylo wstrzymywac oddech...
     
  13. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Tego LG co mi podałeś filut10 to na allegro są same używki a ja chciałbym wyhaczyć raczej nie używaną. Co do wypowiedzi bgszefa to o tym co mówisz to jeszcze nie wiedziałem ,a jakoś na bieżąco jestem z takimi sprawami ( przynajmniej tak mi się wydaje .). Ale to i tak na jedno wychodzi, że mam zepsuty napęd. Choć jeszcze nie sprawdzałem czy zwykłe CD lub DVD nagra. A tak poza tym tematem. Chciałem zgrać obraz NFS HP na pena (8GB),żeby nagrać u kumpla,ale wyskakiwał komunikat, że jest za mało miejsca na penie, ale spróbowałem inny obraz zgrać (chyba F1 2010), który więcej waży i normalnie wchodził. Znacie może na to jakiś sposób??
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakie lobby człowieku
    po prostu verby + dobry palnik to święty spokój
    kazda inna kombinacja to loteria to ze tobie chodzi nie znaczy ze komus bedzie.
     
  15. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Dobra nie róbmy off-topu bo kupię nową nagrywarkę i będzie dobrze a teraz chce rozwiązać problem z penem bo mam ochotę jeszcze w ten weekend pograć w nowe NFS ;D
    EDIT. Nikt nie wie jak to zrobić??
     
  16. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a pen jest sformatowany na NTFS?
    spróbuj podzielić plik rarem / zipem / totalcommanderem na mniejsze fragmenty i skleić u kolegi

    nie warto się tak męczyć dla NFS:HP - beznadziejna gra jak dla mnie (wprawdzie lepsza od shifta i undercover, ale gorsza od u2, most wanted czy choćby carbona)

    po pierwsze straciłem już raz 50 zł próbując zaoszczędzić i nigdy już tego nie powtórze
    po drugie jeśli masz jakąś płytke którą nagrywałeś 5 lat temu to spróbuj ją odczytać teraz w komputerze
    jeśli była jakiejś ujowej firmy to na 90% jest już nie do odczytania


    po trzecie że nic nie można robić podczas nagrywania to też trochę prawda - przynajmniej nic złożonego z wykorzystaniem dysku, bo już dwie płytki tak zepsułem
    po prostu jeśli wykorzystujesz mocno dysk podczas nagrywania to bufor danych drastycznie spada aż w końcu program imgburn pauzuje nagrywanie i czeka aż bufor się odbuduje a dysk zacznie pracować z odpowiednią prędkością - jeżeli zbyt długo potrzymasz go w takim stanie to później płytka jest nie do odczytania
     
  17. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?


    Skad te statystki? Mam jeszcze jakies stare bardzo gierki (3-4lata) z pierwszego mojego xboxa i z ciekawosci wczoraj sprawdzilem czy odpala. Plyta titanium, porysowana, gra dziala.

    Ciekawi mnie jak mozna robic cos na kompie bez wykorzystania dysku? hmm.. Nie raz nagrywalem gierke z wlaczonym winampem, chromem, jakims arkuszem excela i wszystko zawsze gralo. Bywalo tez, ze nagrywalem 2 plytki jednoczesnie jak mialem druga nagrywarke.
     
  18. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Wg. mnie to jest również mit. Kolega ostatnio się zapomniał i odpalił sobie przeglądarkę która była na innym sektorze dysku. Bufor spadł do zera. Porobił coś w necie wyłączył, bufor się napełnił i wszystko ładnie śmiga ;)
     
  19. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Akurat z tym nic nie robieniem podczas nagrywania nie mam problemu bo idę grać w ten czas na Xboxie. Miałem pena w formacie FAT 32 i sformatowałem na NTFS i poszło. Dziwne mi się to wydaje bo jakoś jak był pen w formacie FAT 32 dało się nagrać większe pliki niż obraz NFS HP. Co do płytek to mnie to zwisa bo kupie sobie na allegro 10 płytek Verbatimka i wychodzi prawie tyle samo. Jakbym kupował u mnie w mieście Verbatimy poszło by w błoto jakieś 100 zł ( najtaniej u mnie Verbatimy kosztują 9 zł) To jak macie mi jakieś inne nagrywarki do zaproponowania?
     
Wczytywanie...

Poleć forum