1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie gta ustawienia EPROM

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez sebeksh, Maj 15, 2014.

  1. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam.

    W poradniku jak zainstalować gta5 http://xboxforum.pl/gta-v-261/poprawne-wypalenie-gta-v-na-lt3-0-a-176153/ w opcjach Book Type jest napisane, że ma być zaznaczone "Drive (For DVD+R DL Media)", natomiast w poradniku jak nagrywać gry na lt3 jest napisane, że trzeba zaznaczyć "Drive (For DVD+R DL Media - EEPROM!)".

    Jak to w końcu jest? Mam ihasa 124b, co mam w koncu zaznaczyć?

    Tak samo jest różnica w ustawieniu OPC - w poradniku do gta5 jest, żeby zostawić puste, w poradniku ogólnym aby zaznaczyć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nagrywalem z opc +...... eeprom i śmiga ;)

    Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    wszstko zależy jakie masz płyty i jakie masz ich ID dopiero się ustawia a nie pod dana gre napisz jakie masz to dam ci ustawienia , ja nagrywam na platynie i ona ma 4 różne ID i eeprom jest ustawiany pod konkretne ID jak OPC i inne
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaki masz wgrany FW do nagrywarki ???
     
  6. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam tego burner maxa, niestety nie wiem czy najnowszą wersję, bo wgrywane 2 lata temu. Płyty Verbatim dvd+r dl, ID MKM-003-00
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    skoro verbatim (najlepiej z singapuru)no to wgraj plik pod verby z mozliwoscia nagrywania x4

    eeprom :

    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    imageburn:

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB

    booktype :
    dvd+r dl media - eeprom
    new settings: dvd-rom

    i tyle palisz
     
    1 osoba to lubi.
  8. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    i na każdej jednej płycie verbatim niezależnie od gry mam ustawiać tak jak podaleś? Dzięki.
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dla Verbatim MKM003 i MKM001
    EEPROM
    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
    IMGBURN
    -OPC - OFF
    -Prędkość x2,4

    Ja mam tak , działa 100 %
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak jak podalem bo to sa ustawienia pod id verby mk003
     
    1 osoba to lubi.
  11. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wafel ustawiłem zgodnie z tym co napisales...i dziala! :D content zgrany, dvd2 na dysku zaistalowalo sie bezproblemowo. Jeszcze muszę zacząć grać, ale pierwsza misja się wczytała, więc myślę, że jest ok.

    Dzięki mistrzu!!!

    Jeszcze jedno - a jak z płytami Omega? Verbatimy mi sie kończą, a płyt Omega mam jeszcze z 7 i szkoda wyrzucać.
     
  12. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musisz mieć FW pod omegi
     
  13. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    fw w ihasie? :O Grubo, czyli bez kombinowania wgrywanie fw gry na Omedze nie ruszą?
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    sprawdź jakie masz ID ja mam wgrany jeden plik pod verby i pod platinum bo tylko te plyty są dla mnie dobre możliwe że plik któy masz wgrany obsługuje równierz twoje omegi może sprawdzić programem media speed code edit jakie ID są i jakie prędkości przyporządkowane :)
     
  15. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. sebeksh

    sebeksh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2011
    Posty:
    161
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzięki!

    Rano zaryzykowałem i nagrałem left4dead2 na płycie Omega z ustawieniem ImgBurna wafla i działa bez problemu. To dlatego, że gra jest xgd2?
     
  17. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nie moze trafiles ustawienia pod dane ID
     
Wczytywanie...

Poleć forum