1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie ImgBurn przez mostek USB-IDE

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez michalak01, Czerwiec 20, 2008.

  1. michalak01

    michalak01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Ostatnio zakupiłem taki wynalazek: http://allegro.pl/item378862001_adapter_usb_sata_ide_2_5_3_5_gw12.html

    Za pomocą tego utsrojstwa podłączyłem nagrywarkę DVD do lapciaka. Niestety ImgBurn nie chce mi tym nagrywać kopii na X'a. Nagrywarka jest sprawna (na stacjonarnym nagrywa). Na lapciaku mam Viste. Może to tylko kwestia ustawień???
    Pls help!

    Pozdr.,
    Michalak

    EDIT: na nagrywarce mam zworke ustawioną na slave
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Nagrywanie ImgBurn przez mostek USB-IDE

    ale jaka nagrywarka i co sie dzieje?

    piszesz strasznie nierzeczowo
     
  4. michalak01

    michalak01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nagrywanie ImgBurn przez mostek USB-IDE

    Nagrywarka Asus (jakie to ma znaczenie???).
    Błąd jest taki, że wszystko staje po napełnieniu bufora i nie rusza dalej. Niestety nie spisałem komunikatu z loga.
    Pytanie kieruję raczej do osób, które używają podobnych mostków, bo nie wiem czy to wina mostka, czy raczej przyczyny szukać w sofcie, ew. w ustawieniach Visty.

    Update:
    Wyskakuje taki błąd:
    Kod:
    Device: [0:0:0] ASUS DRW-1608P3S 1.24 (F:) (USB)
    
    ScsiStatus: 0x02
    Interpretation: Check Condition
    
    CDB: 2A 00 00 00 21 00 00 00 20 00
    Interpretation: Write (10) - Sectors: 8448 - 8479 {próba z płytą CD, DVD DL mi się pokończyły}
    
    Sense area: 70 00 04 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 08 03 00 00 00 00 00 00 00 00
    Interpretation: Logical Unit Communication CRC Error (Ultra-DMA/32)
    
    Może to pomoże...
     
  5. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Nagrywanie ImgBurn przez mostek USB-IDE

    wyglada na wine kontrolera

    a)pobaw sie moj kumputer sproboj zmienic tryb dma na szybszy, tak samo transfer usb
    b)zaktualizuj firmware w nagrywarce
    c)jesli to nie pomoze wymiana nagrywarki moze pomoc, ew, jakis inny kontroler
     
  6. michalak01

    michalak01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nagrywanie ImgBurn przez mostek USB-IDE

    ok, dzieki za sugestie
     
  7. spokowirus

    spokowirus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem mam ten sam kupiłem adapter usb ata najtańszy na allegro i do tego nagrywarkę pionieer-112D. Niestety nagrywać na tym nie idzie wygląda tak jak by za słaby przesył był na tym ustrojstwie. Pytanie moje do innych użytkowników czy jest sens kupować droższą wersje adaptera usb sata są takie za 60-70 zł czy efekt będzie ten sam???
    Dodam jeszcze że dyski normalnie działają przesyłam dane ze standardowymi prędkościami jak na usb 2.0 ale jak zaczynam nagrywać to leci mi 0,1x wiesza się bufor skaczę. Nagrałem jedną DVD która wypalała się niesamowicie długo a jak już próbowałem DVD DL to nic nie szło. Znacie jakieś rozwiązanie??? Nie chce niepotrzebnie wydawać kasy na kolejny adapter.
     
  8. holas

    holas Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam cos takiego
    http://photos05.allegroimg.pl/photos/oryginal/910/43/79/910437950 (foto pozyczone z jakiejs aukcji z allegro ;) )
    i tez kupione z mysla o lapku
    wypala wszystko swietnie z wyjatkiem dwuwarstwowych dvd :(
    wypala pierwsza warstwe i sie krzaczy :(

    musialem odkopac starego kompa i w niego wlozyc nagrywarke i tak wszystko dziala (wiec to nie wina nagrywarki)
     
Wczytywanie...

Poleć forum