1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie - Kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Grund, Luty 15, 2012.

  1. Grund

    Grund Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc. Mam kilka pytan w związku z wypalaniem gier.

    Od 3 miesięcy nic nie wypalałem na mojego Xboxa. Mam LT 3.0, nie mam dasha Metro (numer mojego dasha: 2.0.13604.0)
    I moje pytania:

    1)Chcę pobrać i wypalić Call.of.Duty.Modern.Warfare.3.PL.XBOX360-SRT i jeśli mam LT 3.0, a nie mam nowego dasha to też mam przepatchować jakoś obraz ISO? ABGX wchodzi w grę? Jak go ustawić? Jest jakaś różnica w ustawieniach ABGX pod gry z XGD2 a XGD3?
    2)Czy mogę zaaktualizować dasha do najnowszego? Czy będę musiał od nowa wypalać gry i je patchować? Czy ogólnie warto? Nie mam zamiaru póki co grać na Live.
    3)Nie mam iHasa, mam zwykłą nagrywarkę, więc będę wypalał do 98% i słyszałem ze w takim wypadku nie warto aktualizować dasha, gdyż nie będę mógł zainstalować gry na dysk
    4)Nie mam plyt Verbatima, mam jakieś Omegi od kumpla, jak ustawić CloneCD pod LT3.0 i XGD3? (wole CloneCD gdyż IMGBurn mi psuł Omegi)
    5)Nie miałem cichej aktualizacji, gdyż konsola nie była dobre kilka miesięcy podpinana pod neta, więc gdy wypale gre w 98% to raczej nie powinno ją wysypywać do dasha z różnymi błędami?

    Jak sobie przypomnę jeszcze o czymś to jeszcze zapytam.
    Wiem, że takich pytan jest setki, i nie denerwujcie sie ; ) Nie siedziałem już w tym wypalaniu od kilku miesięcy i wiem tylko ze iHas jest potrzebny do 100% wypalenia, ze nie można instalować gier na dysk jesli zaaktualizuje się dasha i nie wypali gry w 100%, ale już się gubie jak to wszystko ustawić, bo jeszcze gier z XGD3 i z LT 3.0 nie wypalałem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Tak, gre przepuszczasz przez ABGX, on dogrywa topologydata i obraz gotowy do wypalenia. Ustawienia takie same jak na XGD2, tak niczym się nie różnią.
    2. Tak możesz zaaktualizować, nie będziesz musiał nic od nowa wypalać, wszystkie gry będą chodziły. (Mowa tutaj o 14699 o tym całkowicie nowym jeszcze nie wiele wiadomo)
    3. Na LT+3.0 musisz wypalać Ihasem aby zainstalować grę na dysk, twoją nagrywarką nagrasz ale nie będziesz mógł zainstalować, tylko gra z płyty
    4. Normalnie wypalasz jak na wszystkich innych, osobiście polecam IMGBurna a nie Clone. Miałem Omegi nie są najlepsze, kup Platinium 20gr droższe niby nic a dużo daje. ok.30 wypaliłem platinium żadna nie poszła do kosza :)
    5. Nie powinno, cicha aktualizacja jest już "złamana", LT+3.0 ją łamie :) Tylko w Forze 4 nie będziesz mógł grać bo to trzeba wypalić Ihas`em a nie zwykłą aby działała poprawnie.
     
  4. Grund

    Grund Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli dash nie ma wpływu czy zaintaluje gre na dysk tylko brak nagrywarki i że LT 3.0 jest wgrane? Jak bym miał wgrane LT 2.0 to bym mógł instalować gry na dysk?

    Dzięki wielkie za powyższe odpowiedzi, wyjaśniły mi bardzo dobrze sprawę.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, LT+3.0 ma wpływ na to że nie można zainstalować gry na dysku, musi być wypalona Ihas`em. Tak, gdybyś miał LT+2.0 mógłbyś instalować gry na dysk.
    "Liteon Ihas 124 B" zobacz na allegro, ok. tak 80 zł powinieneś się zmieśnić więc nieduży wydatek, a jeśli zależy Ci na instalowaniu gier i graniu na live to kupuj :)
    Nie bierz tych co mają już wgrane LT MAX bo się nie opłaca ok. 30 zł więcej niż stock a wgranie FW to jest 5 min.
     
  6. Grund

    Grund Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dla mnie wgrywanie FW nie jest problemem, sam sobie przerabiam napęd, a przerobić nagrywarkę to też nie stanowi problemu. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Temat można zamknąć, a dla Ciebie lecą "przydatne"
     
Wczytywanie...

Poleć forum