1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie nagrywarka ATAPI DVD A DH20A4H i błąd przy wreyfikacji IMGburn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kozi3214, Czerwiec 24, 2011.

  1. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Cześć.
    Mam problem z nagraniem gier taki ze gry się wypalają do końca, lecz przy weryfikacji wywali zawsze błąd.
    Nagrywam na płytach Verbatim DVD+DL, prędkość zapisu 2,4x(lecz samo mi się zmienia na 4x) i stosuje się do poradnika umieszczonego na tym forum.
    Proszę o pomoc ponieważ nie wiem w czym tkwi problem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdzales czy plyte da sie odpalic/zainstalowac na ix'ie?
     
  4. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Nagrałem 2 gry :SKate3 i Naghty Bear. Obydwie da się włoczyc na xboxie ale za chwile blod wyczysc plyte scierka i na dysk tez sie nie da zrzucic dojdzie do pewnego momentu i koniec.Nb nagralem na dwoch plytach i w tym samym momencie sie wiesza przy zrzucaniu na dysk.

    Jeszcze sprawdzałem u kolegi obydwie gry i ten sam problem:/
     
  5. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Tak, nawet po nagraniu skanowałem w abgx i layer break na zielono.
     
  7. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Layer break ustawiasz w imgburnie.
    Tools->settings->write->options layer break(user specified) 1913760
    Sprawdz to na poczatek.
    do którego momentu tak apropos?
     
  8. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Mam tak ustawione.
    Już próbowałem i z pliku dvd i na sztywno w IMG burnie ustawić i to samo cały czas.
     
  9. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    W SKate chyba do 54%, a w Naghty Bear 3%.
     
  10. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok. ostatnia rzecz jaka mi przychodzi do głowy: podczas nagrywania nie ściągaj żadnych plików na kompa, nie obciążaj go winampem...niech buffer będzie na 100% i w okolicach...ja tak zniszczylem kilka plyt. wiecej pomyslow nie mam:/
     
  11. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Tylko Imgburn chodzi.Ja myślę że to wina nagrywarki i może ktoś mógł by ocenić czy ona się wogóle nadaje :)
     
  12. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Palnik zdycha i tyle to Liteon gorszych juz chyba niema.
     
  13. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Tam myślałem bo ona ma już 3 lata:)
    Dziękuje za odpowiedź i temat do zamknięcia.
     
  14. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie demonizuj tak litka bo byś się zdziwił dla jakich firm robią nagrywarki ;) dwie pierwsze z brzegu pioneer i plextor :D
     
  15. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Wiem sam ma Plextora z przymusu bo mi Pionek jeszcze z Pionków poszedł do bozi :).Ale mimo wszystko Liteon to badziew nad badziewami, Liteony skończyły sie na palnikach cdrw.Teraz ponoć Optirace nie sa złe na Plexa nie narzekam to jednak nie tak do końca litek choc zamieniłbym go bez wachania na Piooniera 216.
     
  16. Keryy

    Keryy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam dokładnie ten sam model. W kompie 3-5 lata, wypalone ~30 gier i wszystkie działają. Ostatnio zacząłem mieć problemy. Jak wypalam cokolwiek czasami HDD wyłącza. Nieraz udaje mu się rozkręcić i bufor się podnosi. Ale uważam, że to wina zmęczonego i wysłużonego komputera.
     
  17. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak Liteon i ma 3 lata to cud że żyję, nigdy więcej Liteona i LG, laser ten sam, soft ten sam, wnętrze to samo. a Plextor to zupełnie inna bajka, kupuję Platinumy za 2,40 i śmiga aż miło, a wcale droższy nie był.
     
Wczytywanie...

Poleć forum