1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie nieco starszych gier na LT+ 2.0 .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Banicja Wieczysta, Październik 11, 2011.

  1. Banicja Wieczysta

    Banicja Wieczysta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Nie dawno przerobiłem ponownie swoją konsolę na soft LT+20 ( z iXtreme 1.6 ) , i tutaj moje pytanie jak nagrywać gry typu NFS HP ? Czyli te stosunkowo nowe ale nie najnowsze . Obraz poddałem przeóbce abgx'em i konsola nie może odczytać płyty podczas włączanie pojawia się koumnikat że płyta nie jest obsługiwana . To samo zrobiłem Z Mortal Kombat jednakże , gra chodziłą bezproblemowo . W czym tkwi sęk ? Jak nagrywać poszczególny gry aby działały na tym LT+2.0 ( dashboard to ten uaktualniony na potrzeby kinecta - aktualizowałem go przez oryginalny egzemplarz. Assasins Creed Brotherhood ). Jeżeli temat się powtarza proszę o link z poradnikiem do tego właśnie problemu . Wiem jak nagrywać gry z XGD3 , ale nie mam pojęcia o tych wcześniejszych ( między iXtreme 1.6 a LT+ 2.0 ) są to gry które bodajże wychodziły po premierach Fable III , wyżej wspomnianego NFS , czy AC : B .

    Liczę na waszą pomoc , pozdrawiam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    NFS HP pewnie miałeś w wersji PL i nie ma jej w bazie abgx360, a wcześniej na iXtreme 1.6 zmieniałeś WAVE na niższy i teraz abgx360 nie mając gry w bazie nie zmieni Ci obrazu. LT+ nie pozwala ze względu bezpieczeństwa na odpalenie takiej gry.
     
  4. Banicja Wieczysta

    Banicja Wieczysta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok . A nagrywanie starszych gier ? Wystarczy od razu nagrać ? Czy też przepuszczać je przez abgx ?
     
  5. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Lepiej przepuść przez abgx360 na pewno to nie zaszkodzi a pomoże.
     
  6. Banicja Wieczysta

    Banicja Wieczysta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha . W takim razie jak nagrać to nieszczęsne NFS HP ? Podobno abgx już nie może sprawdzać obrazów obecnie wychodzących gier , od premiery której gry nie będę mógł już przerabiać obrazów abgx'em ?
     
  7. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli był patchowany obraz na niższe WAVE i nie ma gry w abgx to musisz ściągnąć grę raz jeszcze. Pokaż screen z abgx z tej gry.
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    przeskanować abgx360 ustawić w nim autofix level 3 nagrać i trzeba zwrócic uwage czy wgra ci patch na ap25 bo są wersje że trzeba to zrobić recznie. jak nie grasz na live użyj wavepatchera
     
  9. Banicja Wieczysta

    Banicja Wieczysta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak sprawdzić czy abgx wgrywa/nie wgrywa patch na AP.25 ? Wyskakuje może na żółto napisa AntyPiracy 25 media ?
    Jak wgrać ręcznie jeżeli program tego nie robi.


    onix212 , ale do jakiego wave'a sprowadzać tym wave patcherem ?


    Ale czemu mi Mortal Kombat poszedł bez problemu a NFS już nie ?! , może to sprawa dashboardu czy coś ?
     
  10. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    to nie jest sprawa dashboard tylko AP 2.5 po prostu trzeba jakoś przepuścić(nie wiem jak) albo czekać jak ktoś zrip-uje nikomu jeszcze nie podziała nfs hp
     
  11. Banicja Wieczysta

    Banicja Wieczysta Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale wszystkie inne tytuły przepuszczone przez abgx pójdą bez problemu ?
     
  12. domas1

    domas1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałby dołączyć do tematu mój problem. Posiadam przeróbkę Lt 2.0. Chciałem sobie zagrać w grę Brunswick Pro Bowling pod KINECT, ale trzeba ją przerobić pod LT 2.0 i tu się zaczęły schody. Przepościłem grę przez ABGX wersja odpowiednia dla tej przeróbki. Próbując ja wypalić w ImgBurnie zniszczyłem trzy płyty. Nagrywałem na LayerBreak=2133520 i na 1913760 a także na Optimal. Płyty wipalały się do połowy i wyrzucało błąd. W Cloncd wypaliła się tylko do 25%. Wbazie ABGX gra nie istnieje.
    Czy kto ma jakiś pomysł. Bo fajnie było by pograć sobie na KINECT.
     
Wczytywanie...

Poleć forum