1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie nowych gier + pytania od zielonego.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lencu, Lipiec 15, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Lencu

    Lencu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Pierwszy post/temat. Pewnie wygląda jak milion identycznych z problemami z nagraniem ale możliwe ,że mój jest troszeczkę inny, przejdę do rzeczy.
    Niemam xboxa ale kumpel ma i chciałem mu nagrać grę:
    Naruto Ultimate Ninja Storm Generations - gra nowa, najprawdopodobniej z tym nowym zabezpieczeniem (waży więcej niż płyta DL) i tutaj pojawił się problem. Tych skrótów i tego wszystkiego jest bardzo dużo i troszeczkę się nie łapie.
    Mam nagrywarkę: TSSTCORP CDDVDW SH-S203B ATA DEVICE (tyle mi podaje menadżer urządzeń, a nie będę wyciągał nagrywarki by sprawdzić samą nazwę ).
    Nie wiem co to jest dokładnie LT i jakie LT ma kumpel na Xboxie.

    Gra on na pewno w takie gry jak
    - Naruto Ultimate ninja storm 2
    - Skate 2
    - Fable III
    - Batman Arkhan City
    - Mass Effect 2
    - Crysis 2

    Jak nagrałem te Naruto ? Kupiłem płyte Verbatima DL. Ściągnąłem gre. Pozmieniałem tam opcje śmieszne z nadzieją ,że nagranie płyty do końca zadziała i będzie git (TRUNCATE chyba) Płyta się nagrała. No ale to by było na tyle. Po włożeniu do Xbox'a ikonka gry się nie pojawiła a włączyć się jej nie dało (błąd konsoli) i tyle.
    I teraz pytanie, co ja muszę zrobić by ta gra zadziałała Jak ją nagrać ? Czy jest taka możliwość ? Czekam na odpowiedzi, z góry wielkie dzięki.
    I jeszcze prosiłbym o nie wysyłanie 'suchych' artykułów typu "jak nagrać gre lt 3.0 na lt 2.0" bo wszystkie je czytałem ale nie mogę związać końca z końcem i sumą wszystkiego nie wiem jak mam to zrobić i prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie mi tego. Dzięki!

    Przed chwilą temat wylądowal w koszu co dość mocno mnie zdziwilo bo:
    - nikt mi nie napisal dlaczego, mogę się jedynie domyślać ,że to dość często problem ALE staralem się szukać i najwidoczniej nie do końca mi to wyszlo
    - potrzebuje więc pomocy a odsylanie mnie do kosza, g*wno mi pomoże za przeproszeniem.
    - tu nie chodzi o to by mi wskazać wciąż powtarzający się poradnik ale o wytlumaczenie mi dlaczego to nie dziala, co to jest LT, co to jest dash. Nawet wchodząc w FAQ nie wiele sobie pomoglem bo opcja wyszukiwania nie odnajduje czegoś takiego jak 'dash'. Więc skoro nie tu, to gdzie mam szukać pomocy ? To zajmie wam 15 minut a ja z brakiem wiedzy spędzę na tym 2 tygodnie a niestety troszkę czas mnie goni.

    //
    Czytając dalej, wnioskuje ,że ta gra jest na LT3.0 (dalej nie wiem co to jest dokladnie .)
    To teraz pytanie, jaki LT ma kolega w Xbox'ie ? Ja się na tym nie znam, wyczytalem ,że nie da się tego po prostu sprawdzić, ale wyżej wypisalem gry także może po tym coś mi powiecie. Nie wiem kiedy byl przerabiany.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Skoro działa mu Batman: Arkham City to pewnie ma LT+2.0 lub LT+3.0, spytaj go się dokładnie jakie ma LT..
    Jak nie wiesz jakie jest LT w napędzie to nie wiem po co gre wypalałeś ...
    Jeśli masz LT+2.0 to musisz wgrać topologydata pod LT+2.0 za pomocą programu XboxBackupCreator
    Jeśli masz LT+3.0 to musisz wgrać topologydata pod LT+3.0 za pomocą ABGX360.

    Dash - system konsoli
    LT - flash napędu (aby napęd czytał kopie zapasowe)\
    XGD3/XGD2 - format gry

    XGD3 działa tylko na LT+2.0/LT+3.0
     
    1 osoba to lubi.
  4. Lencu

    Lencu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, tego oczekiwalem.
    No i tutaj pojawia się problem, bo on niema pojęcia jaki LT ma. :D
    Zadzwonilem i tak: Konsole ma z 1,5 roku. Kupil przerobioną. Rok temu na wakacjach oddawal ją do uaktualnienia softu (czyli pewnie LT) i to tyle z informacji na ten temat.
    Teraz coś więcej powiesz czy będziemy musieli szukać gościa który przerabial ?

    Ew czy nagranie tego pod lt 3.0 i lt 2.0 zalatwilo by sprawę ? (2 plytki z marnowane to oczywiste :) )
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Czyli ma LT+2.0.
    Wgraj do obrazu topologydata pod LT+2.0, wypal i powinno działać.
    I jeśli wgra dasha od 14699 i wyżej wgra mu się tzw. "cicha aktualka" i nie będzie mógł grać w gry XGD3, niektóre nowsze gry wymagają już nowszych dasha od 14699 aby zagrać w nią. Jeśli będzie chciał zagrać w nowsze hity, chociażby "max payne 3" to musi zaaktualizować do LT+3.0, także niech czym prędzej to zrobi. Jak zaaktualizuje już na LT+3.0 to gry XGD3 i XGD2 z AP25, przestaną działać, będzie je musiał wypalić od nowa z wgranym topologydata pod LT+3.0, jeśli będzie chciał w nie grać.. XGD2 będzie działać normalnie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Lencu

    Lencu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, jak się wgrywa dash'a i jak sprawdzić jaki jest aktualny dash ? Naprawdę mi pomogles, tego potrzebowalem. Wielkie dzięki. Moja nagrywarka może nagrywać taką nową gre ? (bo też czytalem o tych iHasach czy coś)
    I czy zwykly uzytkownik (np ja po przeczytaniu X poradników ) jest wstanie wgrać Lt3.0 do xboxa ? Bez popsucia go <ha> ?

    + jak byś mógl, daj mi linka jak dograć topologydata do 2.0 (w tym czasie sam poszukam ale będę pewniejszy)
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    dasha można zaaktualizować, przez live, przez pendrive, przez płyte cd, albo gdy dash jest starszy a wkładasz gre która wymaga nowszego pyta się o aktualizacje.

    Musisz wejdź w system, ustawienia systemowe, informacje systemowe czy coś takiego i tam powinno być jaki jest Dash.

    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/

    "Zmiana „Topologii” z gry przygotowanej pod LT 3.0 na LT 2.0", zaraz u góry.

    Tak, możesz nagrać twoją nagrywarką używając opcji "Truncate" w IMGBURNie, aby zainstalować gre na dysk, zastosuj "trick z mp3".

    Tak, możesz sam wgrać LT, jeśli będzie robił wszystko według poradników, potrzebujesz tylko: komputer z kompatybilnym wejście sata, kabelek sata i zasilanie do napędu. konsola to zapewne fat, jeśli będzie liteon to będzie jeszcze potrzebował probe, aby zczytać klucz, no chyba że dostałeś od gościa który Ci to przerabiał to wtedy probe niepotrzebne.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Lencu

    Lencu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, wszystko jest w tym poradniku. Większość przynajmniej, jeszcze pytanie mam wlasnie co do poradnika (i to pewnie tam powinienem zapytać ale tutaj nie zaszkodzi, jestem świeżakiem .) jest tam taki odnośnik:


    Skąd mam pewność, że obraz gry nie jest zepsuty (przecież nie mogę sprawdzić obrazu abgx'em)? Abgx'a ustaw tak jak w tym poradniku: http://xboxforum.pl/artykuly-31/[t...ja-3-a-120365/ + opcja ze screen'a poniżej.

    No i link do poradnika nie dziala, gdzie znajdę to samo ? Chcialbym sprawdzić czy obraz plyty jest dobry. I dla pewności wersja europejska to PAL nie ? :D (dla nas polaków po prostu)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mozesz zeskanować abgx pozniej dokonac patch na 2.0 lub nie skanowac zlych obrazów raczej nie ma

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, PAL to europejska.
    Możesz przepuścić przez abgx, ale jeśli nagrywasz na LT+2.0 zaznacz opcje "Disable Writes" i już Ci nie dogra topologydata pod LT+3.0.

    Wejdź w dział ISO > Arktykuły
     
    1 osoba to lubi.
  11. Lencu

    Lencu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szkoda ,że do tego abgx'a jest tysiąc inny poradników i nie wiem z którego skorzystać o_O ale no będę jeszcze czytal + chyba coś wymyśle bo potrzebuje jedynie sprawdzenia bez nadpisywania (nadpisywanie wylacze a kazdy poradnik ma na celu sprawdzenie także jakoś to polącze :D ) Chyba wszystko, jeżeli by się dalo to prosilbym o nie usuwanie tematu bo bedzie to moja kopalnia wiedzy na przyszly tydzien :)
    Dzięki
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum