1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie nowych gier.

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez druteron, Listopad 1, 2011.

  1. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Witam!

    Czy gry nagrane inną nagrywarką niż tą wspieraną przez ceva (chyba dobrze napisałem) wywalają do dasha? Czy może jest to problem tylko i wyłącznie Forzy 4? Chciałbym zagrać w Battlefield 3 i Skyrim, ale nie wiem czy opłaca się nagrywać starym sposobem na XGD3, tym z błędami. Zaznaczę od razu, że gra online mnie nie interesuje. Chcę spokojnie pograć w trybie dla pojedynczego gracza. Nagrywarki obecnie jeszcze nie zakupiłem i stąd moje pytanie. Na zakończenie dodam, że szukałem odpowiedzi na moje pytanie, ale narobił mi się tylko mętlik w głowie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  4. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    źle przeczytałeś. nagrywanie gier nagrywarką liteona i firmware od c4eva pozwala na wyzbycie się błędów w 100%. jeżeli chodzi o nagrywanie zwykłą nagrywarką gier xgd3 czasem może zrzucić do dasha ale nic wiecej. stosując sie do tutoriala tzn nowy imgburn plus przy wypalaniu zaznaczona opcja truncate plus dobra płyta powinny sprawić że tytuły cie interesujące powinny bez problemu chodzić. oczywiście narażasz sie na bana ale skoro piszesz że online cie nie interesuje wiec ta rozkmina odpada
     
  5. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Bana już mam, a dokładniej kupowałem już taką konsolę :) Czyli mam rozumieć, że gry nagrywane FW od c4eva nie wywalają do dasha? W innych może się to zdarzyć, ale nie musi?

    Edit: Jeszcze jedno pytanie, prędkość nagrywania mam ustawić 2,4?
     
  6. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak dokłądnie tak:) a prędkość może być nawet 4x
     
  7. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Ok, dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
     
  8. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zeby nie zakładać nowego tematu czy moglby ktos napisac krok po kroku jak nagrać najnowsze gry z nowym zabezpieczeniem mam najnowszego imgburn, moglby ktos podesłać link do tutorialu, nie moge znalezc takich informacji, a nie chcialbym niczego popsuć, dzieki i pozdrawiam!
     
  9. zaru

    zaru Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Pabianice
    Ja mam problem chciałem nagrać clonem cd najnowszym, płyta verbatinium nagrywarka LG i po zaznaczeniu wszystkiego żeby nagrywało do końca w momencie kiedy już mam zacząć nagrywać wysuwa mi płyte z nagrywarki i wyskakuje komunikat ze nagrywanie się nie powiodło?? wie ktos dlaczego? moę inaczej się rozpakowuje gry XGD3 śćiagnołem rozpakowałem normalnie i mam tylko plik .iso i dvd layerbreak jest ok
     
  10. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Też mam nagrywarkę LG, nagrywałem z tego oto tutoriala:

    http://xboxforum.pl/iso-i-jtag-f10/...gramem-clonecd-bez-zadnych-bledow-103695.html

    Zero błędów, gra działa idealnie. Nie wiem dlaczego wysuwa Ci płytę, może masz coś z nagrywarką? Co do wypakowywania, to nic się nie zmieniło. W CloneCD do nagrania wybierałeś plik .dvd?

    Jeżeli nie masz nagrywarki LiteOn z FW od c4eva, to zastosuj się do linku, który podałem wyżej.
     
  11. zaru

    zaru Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Pabianice
    Też korzystałem z tego tutoriala zrobiłem dokładnie wszystko tak samo i wysuwa mi płytę, kilka dni wcześniej nagrałem devil may cry 4 i smiga wszystko ok więc nagrywarka jest ok. Może tu w czymś innym leży problem ??

    Teraz zauważyłem że w clonie pokazuje mi w logu ze nagrywarka HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B nie jest kompatybilna z clonecd ?? JAK TO??
     
  12. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Czyli masz odpowiedź, przez to mogą się dziać takie kwiatki. Spróbuj przez ImgBurn.
     
  13. CHUDY1316

    CHUDY1316 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli kolego mówisz że jak nagram TYM właśnie sposobem gry XDG3 (w tym także FM4??) to nie potrzebuję korzystać z nagrywarki LiteOn i sposobu c4eva??

    Jednym słowem
    - ściągam obraz
    - olewam abgx
    - w/w sposobem wypalam obraz zaraz po rozpakowaniu
    - wkładam płytkę do x-klocka
    - gram bez błędów, wywalania do dasha i innych pierdół?? (offline oczywista :) - online nie gram wogóle)
     
  14. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Niestety nie, z tego co wyczytałem, to żeby Forza nie wywalała do dasha, musi być nagrana LiteOn'em z FW od c4eva. Choć ludzie mieli ten błąd nawet na oryginalnych kopiach. Podobno pomaga update dasha do najnowszego i patch do FM4. Natomiast pozostałe gry podobno działają dobrze, jeżeli są nagrane tym sposobem. Sam wypaliłem tak MW3 i przeszedłem całego singla bez wywalenia do dasha. Aczkolwiek z Forzą się wstrzymuję.
     
Wczytywanie...

Poleć forum