1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie obrazu iso za pomocą clonecd

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez x-sauber, Luty 4, 2009.

  1. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Wypalamy tylko na plytach DVD+R DL !
    DVD-R DL nie dzialaja na X360 Polecam płyty verbatim.

    Potrzebny będzie nam program clonecd :

    Kod:
    http://rapidshare.com/files/178084237/CloneCD_5.3.1.3.rar
    1. Tworzymy plik dvd :

    Kod:
    LayerBreak=1913760
    nazwa_naszego_obrazu.iso
    
    [​IMG]

    Pamiętaj nazwa - .dvd jest zalezna od nazwy pliku .iso

    2 Przechodzimy do clonecd i naciskamy 2 ikone od lewej strony

    3 Klikamy "przegladaj", zaznaczamy plik .dvd i "Otworz" Nastepnie naciskamy dlej

    4 Naciskamy prawym klawiszem myszy na ikonke naszej nagrywarki i zaznaczamy opcje "przeprowadz opcję kalibracji lasera"

    5 Ustawiamy predkosc najlepiej na 2x-2.4x klikamy OK i rozpoczyna sie wypalanie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
  4. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    a poza tym jak ktoś ściąga z torrentów (nie wiem jak jest z warezów) to zwykle te pliki dvd są juz stworzone :] mozna ominąć kilka punktów...
     
  5. clammy62

    clammy62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    co wy sie czlowieka czepiacie -.-..mily jest... (wybaczcie za brak ortografii ale nie mam polskich znakow na tym systemie.)
     
  6. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Napisałem to bo mnie dwóch userów o to prosiło
     
  7. Knoper93

    Knoper93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    słyszałem o jakimś stelthpatch (nie mam pojęcia jak to się pisze) że powinno się wgrywać czy coś takiego proszę o pomoc bo jestem mało poinformowany na ten temat
     
  8. Tubson

    Tubson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sulejówek
    ja tez nie wiem co to jest... w kazdym badz razie dodaje się to do obrazu z grą zeby nie dostać bana na xboxlive...

    i z tego co widzę sprawdzając programem abgx to nowsze gry juz mają go wrzuconego... problem mam z fightnightem... bo po przegraniu juz z 15 plytek na klocka , ta pierwsza mi nie odpaliła... wiem ze jest stara... i duzo z nia problemów i nie wiem czy jest kompatybilna z ixtreme 1.5 - co do nowosci to nie masz się co obawiać... po tygodniu od premiery wstawki juz są napewno z tym czymś :]
     
  9. maciek6665

    maciek6665 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    stealthpatch jest to taki plik dzięki któremu nie dostaje się bana na przerabianej konsoli. Czyli spokojnie na piracie możemy grać przez neta
     
  10. Voodoo199

    Voodoo199 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nsa
    <sciana><Wall> brak mi słów... Jak o czymś nie masz pojęcia to lepiej zamilcz...:eek:
     
  11. EnZ00

    EnZ00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytów
    ta metoda mi nie dziala a robie wszystko tak jak napisales.
     
  12. trzepak

    trzepak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica

    Po co ustawiamy kalibracje lasera?
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ta opcja to ściema, wszystkie nowe nagrywarki automatycznie robią taką kalibrację i clonecd nic tu nie daje.
     
  14. ahla

    ahla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam prosze o pomoc wypwlam w cd clone imam problem z wypaleniem pliku iso 1 kb poprostu cd clone go nie widzi a jeżeli plik ma np. 39 kb to go czyta bezproblemu prosze o jakas podpowiedz
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj no screena bo jakies herezje piszesz
     
  16. ahla

    ahla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poprostu sa gierki ze po wypakowaniu plik iso ma 39kb a teraz mam plik iso 1kb i cklone go nie czyta
     
  17. ahla

    ahla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze jest to wina mojego clona
     
  18. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Plik iso 1kb lub 39kb to chyba coś ci się pomyliło albo źle wypakowało bo plik iso średnio waży ok. 7gb jak coś to ty chyba mówisz o pliku dvd
     
  19. ahla

    ahla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pisze o ty biwłym pliku tzn iso
     
  20. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Więc ci się źle wypakowało lub nie wiesz o czym mówisz bo plik iso waży ok.7GB
     
  21. ahla

    ahla Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok plik dvd ma 7,5gb ale ten biały plik ma tylko 1 kb czy ma to wpływ na wpalanie bo mój clon tego nie widzi
     
Wczytywanie...

Poleć forum