1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie płyt ruletka czy jakiś błąd

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez shusek, Wrzesień 4, 2010.

  1. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, to znowu ja. Teraz mam trochę dziwny problem. Bardzo wiele płyt nie nagrywa się tak jak powinny na płytę.

    Rozumiem że jest możliwy zły reload ale płyta wygląda bynajmniej dziwnie: zamiast 1 okręgu pustych danych w którym jest jeden pełny okrąg w którym są dane jest takich okręgów z 2 razy więcej (po środku pełnego okręgu jest linia pusta)


    Posiadam DVD Optiviar nagrywam płyty Verbatil DVD+DL. Próbowałem programami IMGburn oraz CloneDVD. Jak potrzebujecie jakiś jeszcze informacji staram się ich udzielić.


    Obecnie zniszczyłem 4 płyty oraz jakimś przypadkiem udało się nagrać 2 gry.




    #
    Zapomniałbym dodać, gry wypalone źle -działają ale podczas gry wyłączają się w niespodziewanym momencie i wyskakuje abym przetarł płytkę szmatką.

    //HoFi:
    -Zakaz zakładania tematów przez ''Użytkowników'' w dziale dla ''Świeżaków(do 20postów)''! następny taki temat i warn !! \kosz!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jak są takie 'przerwy' na płycie to może nagrywarka coś nie tego?
     
  4. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakby co "przerwa" to jest cały okrąg przerwany - nie tylko jakaś mała ryska.
    Nagrywarka ma już 2-3 lata i raczej chyba nie mam z nią kłopotów jednak jak znacie jakiś program do testowania nagrywarki jestem gotowy do przetestowania nagrywarki.
     
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Spróbuj może w imgburn w ustawieniach zwiększyć rozmiar buforu, jeśli masz przykładowo 20mb zwiększ na 40mb.

    Słuchaj a nie masz w trakcie nagrywania przestojów ?
    Jeżeli bufor spadnie to nagrywarka przestaje nagrywać na jakiś czas, aż bufor z powrotem wzrośnie i wtedy rozpoczyna nagrywanie dalej.
    Pamiętam że czasem zdarzało mi się takie coś, i wtedy ta warstwa nagrana nie była jednolita.
    Może w tym przypadku chodzi zupełnie o coś innego, to są moje gdddybania ;]
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie baw sie komputerem podczas nagrywania !
    powyłączaj programy i te działające w tle też ,takie jak np.GG i ******** nic nie sciągaj nie skaypuj itp.
    nawet myszką nie ruszaj tylko włącz nagrywanie i idź TV sobie pooglądaj...

    sprawdź też czy w pliku *.dvd napewno druga warstwa ma takie ustawienia LayerBreak=1913760
     
  7. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    quazimodo, ogólnie dobrze radzisz, ale bez przesady...ja normalnie gg mam wlaczone firefoxa, winampa i inne bzdety i normalnie mi wypala, a mam prawie 8 letnią nagrywarke LG i do tego płytki EMTECa :p

    ja na początku mialem problemy z płytami, okazało się, że to wina virtualnego dvd romu :) wiec jak masz daemon tools itp. to jest tutaj gdzies taki temat, gdzie podali co trzeba usunac, co wgrac zeby sie pozbyc tego kompletnie. Imgburn mial wlasnie taki problem ze jakies pliki virtualnego dvd komplikowały nagrywanie i w rezultacie były przeskoki czy bledy w wypalonym obrazie :p jak nie masz zadnego takiego virtuala, to moze po prostu czas odswiezyc windows, bo moze sam w sobie zamula i przez to Ci wypala jak wypala.

    I olej te verbatimy, sa prawie 2 razy drozsze od emteców na allegro a niczym sie tak naprawde nie różnią. Na 25 sztuk wypalonych 2 sie popsuly+jedna verbatim, bo wlasnie mialem ten virtualny dvd rom wtedy jeszcze
     
  8. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ty chyba masz kompa 15 letniego , że myszką nie możesz ruszać.
    Płyty Verbatim + speed 2.4 i jest miodzik ;))
    Jak narazie wszystkie gry nagrałem bez problemu
     
  9. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    t0mi_kg
    Mam aż 2 napędy wirtualne(!!!)[ z czego w moim komputerze jest ich pokazane aż 3]{deamon tool i jeszcze jakiś mało znany program}.

    Co do prędkości komputera to mam amd athlon x4 2.8 więc raczej o przeciążeniu systemu nie ma mowy. Oczywiście wszystko wyłączam zanim zacznę nagrywać.
    Plik DVD wygląda tak:
    Zacięcia mam CHYBA 2 (nie jestem masochistą aby 40 minut siedzieć i patrzeć jak wypala się płyta) przy początku jest wielkie zacięcie i na końcu.
    Bardzo mnie interesuje właśnie sprawa tych napędów wirtualnych jednak dla mnie nie mająca żadnego sensu (jak dla mnie wirtualny dysk nie ma nic wspólnego z nagrywarką)
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    na verbatimach mozna spokojnie nagrywax x4. to i tak trwa srednio 25min.
     
Wczytywanie...

Poleć forum