1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nagrywanie problem -Blad

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez joni20, Październik 3, 2010.

  1. joni20

    joni20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam taki problem przy nagrywaniu zawsze nagrywałem płytami Verbatin.; teraz chciałem spróbować na Esperanza i lipa jakiś blad nie wiem czy to przez nagryware czy przez co bo grę wszyscy co pobrali nie mieli żadnych problemów wszyscy mowili ze ok..
    Dodam ze próbowałem jeszcze na płytce Platinum,
    Proszę poradźcie nie wiem czy to wina płyt czy nagrywarki a nie chcę specjalnie marnować następnej płyty :
    Dodam ze moja nagrywarka to: LITE-ON DVdRW SHW 160H6S
    Błąd Link:http://img824.imageshack.us/img824/2493/beztytuulmd.png
    PS.
    Na tej nagrywarce i na płytach Verbatin nagrałem 10 plyt.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    usun plik .dvd i storz nowy za pomoca abgx360,wypal programem clonecd i wszystko bedzie gralo,kiedy nagrywasz 2,4x pamietaj zeby wylaczyc wygaszacz i nic nie rob wtedy na kompie
     
  4. joni20

    joni20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aha a moglbs mi przyblizyc jak to sie robi??
    z gory thc
     
  5. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Zaktualizowałeś bios'a w nagrywarce? Wyłączyłeś wszystkie programy działające w tle i nic nie robiłeś na kompie podczas nagrywania...? Pewnie nie ,więc to zrób. Wypalaj ImgBurnem bądź clonecd sam wole jako program ImgBurn. Tam też w tym programie możesz zaktualizować biosa w swojej nagrywarce(jest tam taka opcja poszukaj w górnym menu) Reszta poradnika jest gdzieś na forum.
     
  6. joni20

    joni20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no napisalem chyba ze nie mailem przedtem problemo i tez czytalem wszystko bylo ok do tej proy zadnych programow nie mam wlonczonych ani nic tylko ten 1 program...
    I jak zaktualizuje biosa powinno pomoc???
     
  7. LoNgEr_DGI

    LoNgEr_DGI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    W-wa
    też miałem tą nagrywarkę... przy zmianie płyt z Verbatim na TDKi wyskakiwały mi błędy - zaktualizowałem firmware nagrywarki i pomogło :) potem nagrywałem właśnie na Esperanzach i nie było najmniejszego problemu.

    Tu masz link do programu, który Ci zaktualizuje napęd: http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/ODD/SHW-160P6S/firmware/PS0C.zip
     
  8. joni20

    joni20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha czyli jak to zaktualizuje bede mogl na verbitianach i na innych juz nie bedzie problemow ??jak przyjde do domu to sprawdze szkoda ze zdupilem przez to 3 plyty :(
     
  9. LoNgEr_DGI

    LoNgEr_DGI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    W-wa
    ja nie napisze ile ja "zdupiłem" bo nie chce sie denerwowac ;)
     
  10. joni20

    joni20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ten co wyslales mi program jak chcem go uruchomic wyskakuje jakis blad ja nie moge co sie dzieja z tym kompem jezu....Moglbys cos poradzic??
     
  11. LoNgEr_DGI

    LoNgEr_DGI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    W-wa
    wyślij mi wiadomość prywatną z adresem mailowym - prześlę Ci instalkę tego progreamu do updateu...
     
  12. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Najwidoczniej nagrywarka nie radzi sobie z "gorszej" jakości płytkami, bo jeśli na Verbatimkach było wszystko ok, a na tańszych już nie idzie to sprawa jasna. Najprostrzym rozwiązaniem będzie update firmweru (najtańsza opcja), zmiana nagrywarki, powrót do płyt które działały.
     
Wczytywanie...

Poleć forum